کد خبر: ۲۵۰۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۳
آماده‌باش به استان‌های معین

۵۸۰ مصدوم درپی وقوع زمین‌لرزه 5/4 ریشتری در«خوی»

رئیس‌ سازمان مدیریت بحران کشور از مصدومیت ۵۸۰ نفر در پی وقوع زمین لرزه 5.4 ریشتری در محدوده خوی خبر داد.


محمد حسن نامی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین اخبار از خسارات زمین لرزه ۵.۴ ریشتری در خوی اظهار کرد: ساعت ۳:۵۱ بامداد چهارشنبه‌، ۱۳ مهرماه، زمین لرزه‌ای با قدرت ۵.۴ ریشتر، عمق ۱۰ کیلومتری زمین در استان آذربایجان غربی، حوالی خوی را لرزاند.
وی ادامه داد: این زمین لرزه تا کنون حدود
۵۸۰ مصدوم برجای گذاشته است و خوشبختانه کسی در این حادثه جان خود را از دست نداده است.
رئیس‌سازمان مدیریت بحران اظهار کرد:‌ ۱۳۵ نفر از مصدومان بستری و ۵ نفر جراحی شدند که وضعیت آنها رو به بهبود گزارش شده است.
نامی با بیان اینکه سه شهرستان خوی، سلماس و چایپاره دچار خسارت شدند، گفت: ۱۲ روستا نیز آسیب دیده و ۵۰ واحد مسکونی به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شدند. همچنین بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی بین
۲۰ تا ۵۰ درصد ترک خوردگی داشتند. وی گفت: در حال حاضر وضعیت آب و برق و گاز نیز پایدار شده است.
اعلام آماده‌باش به استانی‌های معین
رئیس‌سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعلام آماده‌باش به استان‌های معین محدوده وقوع زمین‌لرزه در خوی خبر داد.
مهدی ولیپور در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت ارائه خدمات در محدوده وقوع زمین لرزه
۵.۴ ریشتری خوی اظهار کرد:‌ ساعت ۰۳:۵۱ بامداد روز جاری زمین لرزه‌ای با قدرت ۵.۴ ریشتر، در عمق
۱۰ کیلومتری زمین در محدوده خوی رخ داد.
وی ادامه داد:‌ تا ساعت ۱۴:۳۰ دیروز این زمین لرزه حدود ٣٠ مورد پس لرزه بیش از ۲.۵ ریشتر داشته است. دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و هشت شهرستان خوی، سلماس، چایپاره، تسوج، تبریز، مرند، شبستر و جلفا در معرض این زمین لرزه و پس لرزه‌‌ها بودند که البته مرکز زمین لرزه بخش دیزج دیز شهرستان خوی بود. رئیس‌سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار کرد:‌ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیشترین خسارت به روستای موسی قلی کندی در شهرستان خوی وارد شده است و آسیب‌های جزیی تا تخریب کلی در ٥٣ روستا شهرستان خوی، سلماس و چایپاره مشاهده می‌شود.
وی گفت: در روستای موسی قلی کندی قطعی برق اتفاق افتاد که البته در حال حاضر کنترل شده است. همچنین نشت گاز و آب نیز در برخی از روستاها رخ داد.
ولیپور درخصوص اقداماتی که توسط جمعیت هلال احمر انجام شده است، اظهار کرد: ارتباط ویدیو‌کنفرانسی با آذربایجان غربی برقرار و مرکز کنترل و هماهنگی عملیات آذربایجان غربی و سازمان امداد و نجات فعال شد. به استان‌های معین یعنی آذربایجان شرقی و زنجان نیز اعلام آماده‌باش شده است.
به گفته وی با برپایی ٩٠ باب چادر یک اردوگاه اسکان اضطراری نیز ایجاد و این اردوگاه به ٣٣٠ تخته پتو، ١٢٥ تخته موکت و ١٤٠ بسته غذایی مجهز شده است. وی در پایان اظهارکرد:‌ ٢٣ تیم عملیاتی متشکل از ١٠٨ نفر در مناطق متاثر از زمین لرزه مستقر هستند.
همچنین رئیس‌سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز افزود:‌ بر اساس گزارش‌هایی که همکاران ما و تیم‌های امدادی داشتند زمین لرزه موجب ترک‌خوردگی حدود ۲۰۰ منزل شده است.
مهدی ولیپوراظهار کرد:‌ تعدادی از هموطنان نیز در پی وقوع این زمین لرزه و هنگام خروج از منازل دچار مصدومیت‌هایی شدند که همکاران اورژانس و عوامل امدادی ما این موارد را پوشش دادند. همچنین ۱۲ تیم جمعیت هلال احمر در منطقه مستقر است.
ولیپور با بیان اینکه اماکن عمومی برای اسکان اضطراری افرادی که نیاز به حضور خارج از منازل دارند آماده شده است، گفت: امکانات ما در منطقه است و در اماکن عمومی روستاها آمادگی لازم برقرار شده است. چادرهایی هم مستقر خواهند شد تا اگر نیاز باشد از آنها استفاده کنیم.