کد خبر: ۲۵۰۰
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۱

علی لاریجانی: تعطیلی راکتور اراک را نباید بپذیریم

رئیس مجلس شورای اسلامی با هشدار به آمریکایی‌ها درباره مذاکرات اخیر، تأکید کرد؛ این آزمون آخر است و اگر در آن رفوزه شوید ایران مجبور است اقدام دیگری انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با هشدار به آمریکایی‌ها درباره مذاکرات اخیر، تأکید کرد؛ این آزمون آخر است و اگر در آن رفوزه شوید ایران مجبور است اقدام دیگری انجام دهد.
علی لاریجانی در دومین سالگرد شهادت مصطفی ‌احمدی‌روشن در دانشگاه صنعتی شریف، با تجلیل از مقام این شهید بزرگوار،‌پیشرفت‌های امروز کشور را مرهون مجاهدت چنین شخصیت‌هایی دانست.
لاریجانی با اشاره به هدف دشمن پیرامون برنامه هسته‌ای کشورمان افزود: آنان می‌خواهند مسیر حرکت هسته‌ای‌مان را تغییر و اگر توانستند برنامه هسته‌ای ما را تعطیل کنند. آنان می‌خواهند از مسیر هسته‌ای‌مان منصرف و یا مردود شویم و گاهی نیز در ادبیات سیاسی‌شان شبهاتی را مطرح می‌کنند و به همین خاطر به دنبال محدودسازی رفتار هسته‌ای ایران هستند.
وی با بیان اینکه اگر انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای قیمتی نبود، آنها برایش سر و صدا راه نمی‌انداختند، خاطرنشان کرد: آنها برای موضوعات مهم مسئله‌سازی می‌کنند.
لاریجانی با بیان اینکه مسئله غربی‌ها و آمریکا مباحث هسته‌ای نیست، اظهار داشت: شاید 10 درصد ماجرا هسته‌ای باشد اما 90 درصد آن چیز دیگری است، در واقع آنها می‌گویند شما چرا روی استقلال‌تان و بیدار شدن کشورها می‌ایستید، چرا تأثیرگذار شده‌اید؟
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به مذاکرات ایران با 5+1، تصریح کرد: اگر ایران مذاکرات را دنبال می‌کند چیز جدیدی نیست و پیش از این هم ایران مذاکرات را دنبال می‌کرد و آنها بودند که مذاکره را رها می‌کردند.
لاریجانی افزود: آمریکایی‌ها ممکن است تصور کنند که سخت‌کردن تحریم‌ها به نتیجه نشسته است اما اگر این سخنان را برای ژست می‌گویند حرفی نیست، اما اگر اینگونه می‌اندیشند مجدداً اشتباه می‌کنند.
وی با بیان اینکه تصور حضور ایران در مذاکرات و ارتباط آن با سخت شدن تحریم‌ها غلط است، گفت: اگر ما با شما به توافق رسیدیم به این دلیل بود که تصور می‌کردیم شما به تعهدات‌تان عمل می‌کنید پس نباید تصور کنید فشار آوردید و ایران مجبور به مذاکره شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این آزمون آخر است و اگر در آن رفوزه شوید ایران مجبور است اقدام دیگری انجام دهد.
لاریجانی در توصیه‌هایی برای دنبال کردن مذاکرات هسته‌ای، گفت: در مذاکرات سیاسی باید به این نکته اشاره کرد که هم از تجربیات استفاده کنیم و هم این نکته را توجه داشته باشیم که نمی‌توان به قول‌های آنها اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه در تکنولوژی هسته‌ای نباید محدودیت ایجاد کرده و متوقف شویم، تصریح کرد: اینکه می‌گویند راکتور اراک باید تعطیل شود را نباید بپذیریم، اینکه ما از چه تکنولوژی استفاده می‌کنیم به آنها ارتباطی ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نظارت بین‌المللی را قبول دارد اما محدود کردن دانشمندان را نمی‌پذیرد، خاطرنشان کرد: ما باید با نگاه به گذشته از تجربیات استفاده کرده و مسیر را برای خود روشن کنیم.
لاریجانی ادامه داد: امروز ضمن اینکه مذاکرات را به صورت جدی دنبال می‌کنیم باید به طور جد در فناوری هسته‌ای نیز پیشرفت کنیم و تصور نکنیم خواب به ما کمکی می‌کند، البته اگر آنها نیز زیر میز زدند نباید شرایط را برای سوءاستفاده فراهم کنیم. به گزارش فارس،‌ نماینده مردم قم در مجلس افزود: اگر آنها تصور کنند با فشار می‌توانند بخشی از فناوری هسته‌ای را معطل کنند، در بقیه مسائل هم دیگر به ما مجال نخواهند داد.
نماینده مردم قم در پایان سخنان خود تأکید کرد که اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری را دنبال کنیم هم شرایط اقتصادی مطلوب می‌شود و هم در مذاکرات پیشرفت مطلوبی خواهیم داشت