kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۵۲۶
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۸
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی:

ایران هفتمین تولید‌کننده عسل در جهان است

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: ایران با تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول داراست.

به گزارش صداوسیما؛ «قدیر رجب‌زاده» با بیان اینکه، ایران به‌واسطه اقلیم مناسب از دیرباز خاستگاه پرورش زنبور عسل بوده است، افزود: در حال حاضر صنعت زنبورداری کشور با ۲۰۶ تعاونی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد.
 او افزود: براساس پژوهش‌ها، تاکنون برای هفت نوع عسل تولیدی شاخص در استان خراسان رضوی با استفاده از روش‌های تشخیصی، شناسنامه اصالت برای این محصول طراحی شده است. یکی از معضلات صنعت عسل، نبود شناسنامه برای این محصول متنوع در بازار است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تصریح کرد: مصرف‌کنندگان فقط به اظهارات کندودار و فروشنده اکتفا می‌کنند و ما با شناخت این مشکل، در این طرح پژوهشی تلاش کردیم صنعت عسل به سمت شناسنامه‌دار شدن و اصالت‌سنجی سوق داده شود. بدین‌منظور نخستین‌بار در کشور و به همت محققان مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، نقشه جامع اصالت‌سنجی عسل با هدف اطمینان از منبع تغذیه زنبور عسل در زمان تولید تدوین شد.