نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
منش دیکتاتوری مدعیان اصلاحات فقط ما پیروز انتخابات هستیم!
سرویس سیاسی-
محسن هاشمی در روزنامه اعتماد دوگانهای جعلی را پمپاژ کرد و حال آنکه نشانههای دروغین بودن آن در عملکرد طیف مدعی اصلاحات قابل مشاهده است.
وی نوشت: «يكي از مسائلي كه تقريبا طي سه دهه گذشته همواره در انتخابات مختلف مطرح بوده، دوراهي ميان برگزاري يك انتخابات پرشور و رقابتي با حضور احزاب و با نتيجه نامعلوم يا برگزاري يك انتخابات قابل پيشبيني و ملايم با منتخبي مطلوب بوده است... انتخابات پرشور سال 1388، يكي ديگر از مصاديق چالش بين منتخب مطلوب و انتخابات پرشور بود كه به حوادث دامنهداري منجر شد كه هنوز هم زخم و درد آن التيام نيافته است.»
دوگانه القاشده در مطلب فوق، جعلی و نادرست است. یکی از نشانههای آن، علی رغم خطای نویسنده مطلب فوق، انتخابات سال 88 است که شکوه حضور
85 درصدی در انتخابات رقم خورد اما کاندیدای طیف مدعی اصلاحات رأی نیاورد.
نشانه دیگر جعلی بودن این دوگانه آن است که مدعیان اصلاحات در انتخابات 92 عارف و در انتخابات 96 جهانگیری را در عرصه داشتند اما به دلیل اطمینان از رأی نداشتن، آنها را کنار گذاشتند و حال آنکه اگر این طیف یقین نداشت که مردم به نامزدهای آنها رای نخواهند داد، باید از این نامزدهای مدعی اصلاحطلبی حمایت میکرد. اگر رأی داشتند، چرا حاضر نشدند از عارف یا جهانگیری حمایت کنند؟
نکته دیگر اینکه، مدعیان اصلاحات روحیه دیکتاتوری دارند و خود را پیروز انتخابات جا میزنند، اگر در انتخابات پیروز نشوند، مدعی تقلب در انتخابات میشوند و میگویند رأی مردم را باطل کنید!
روسیه بر سر راه برجام مانعتراشی میکند یا اروپا وآمریکا؟!
روزنامه شرق در گزارشی به موضوع برجام پرداخت و نوشت: «بیانیه شنبه جاری تروئیکای اروپا عملا به شکنندگی فضای برجامی و گسل طرفین منجر شد. فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای از خواسته ایران در مذاکرات احیای توافق هستهای مبنی بر اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحقیقاتش درباره ذرات اورانیوم یافتشده در سه سایت هستهای را به پایان برساند، ابراز نارضایتی کرده و مدعی شدند این خواسته مذاکرات را به خطر میاندازد.»
در بخش دیگری از این متن میخوانیم: «مشاور تیم مذاکرهکننده ایران در مذاکرات وین هم در واکنش به بیانیه تروئیکای اروپایی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی بیطرف نیستند، تأکید کرد: «هر چقدر توافق هستهای به تأخیر بیفتد، مشکلات کشورهای اروپایی نیز بیشتر خواهد شد». محمد مرندی در گفتوگو با شبکه المیادین گفت: «تروئیکای اروپا و واشنگتن میدانند که برنامه هستهای ایران مسالمتآمیز است. ایران خواهان رسیدن به توافقی است که منافعش را حفظ کند؛ ولی ما نمیتوانیم به آمریکاییها و اروپاییها اعتماد کنیم. سه کشور اروپایی بیطرف نیستند؛ بلکه همپیمان آمریکا هستند. نباید فریب پروپاگاندا را بخوریم.» مرندی تأکید کرد: «روشن است که تروئیکای اروپایی خواهان بستهشدن پرونده تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیست. رئیس آژانس در صف اروپاییها و آمریکاییهاست و از آنها پیروی میکند.»
شرق در ادامه این گزارش و در ذیل میان تیتری با این شرح: «از حمایت آمریکا تا انتقاد روسیه» افزوده است: «بیانیه شنبه تروئیکای اروپایی از یک طرف با حمایت ایالات متحده و در طرف دیگر با انتقاد روسها همراه بود. پیرو این مسئله یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه درخصوص بیانیه سه کشور اروپایی عضو برجام مبنی بر درخواست ایران مبنی بر بستن پرونده کشف ذرات اورانیوم در سه سایت از پیش معرفینشده گفت: «ما با سه کشور اروپایی موافقیم که نباید احیای برجام مشروط به مختومه اعلامکردن تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره کشف ذرات اورانیوم در سه سایت هستهای ایران باشد.»... در آن سو نماینده روسیه در مذاکرات وین از بیانیه اخیر تروئیکای اروپا درباره مذاکرات احیای برجام انتقاد کرد. میخائیل اولیانوف در توئیتی نوشت: «این اقدام سه کشور اروپایی واقعا خیلی بیموقع بود. درست در زمان حساس مذاکرات وین و در آستانه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی.»
از زمانی که موضوع برجام و مذاکرات آن در دهه قبل مطرح شد تاکنون، همواره روزنامههای اصلاحطلب علیه روسیه و چین بوده و سنگ اروپا را به سینه زدهاند. این موضع اصلاحطلبان پس از جنگ اوکراین شدت بیشتری گرفت و آنها با آسمان و ریسمان به هم بافتن روسیه را مانع به ثمر نشستن برجام عنوان میکردند. این جماعت حتی در مقطعی عنوان میکردند که روسیه در موضوع تقابلش با غرب برجام را گروگان گرفته است.
ولی به وضوح میبینیم که در واقعیت و بیرون از فضاسازیهای کاذب اصلاحطلبان این اروپا و آمریکا هستند که در بزنگاهها راه را بر رسیدن قافله مذاکرات به مقصد میبندند و از قضا در این سو این روسیه است که از این نوع اقدامات که علیه برجام انجام میشود انتقاد میکند.