kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۳۶۳
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
طی هماهنگی با پایانه‌های مرزی و شرکت‌های هوایی صورت گرفت

دستور وزیر راه برای تسهیل رفت و برگشت زائران اربعین

وزیر راه و شهر‌سازی طی تماس تلفنی با مدیران کل راهداری استان‌های مرزی دستور بهره‌گیری از تمامی امکانات رفاهی برای تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی را داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رستم قاسمی طی تماس تلفنی با مدیران کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان‌های ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان در جریان آخرین وضعیت تردد زائران اربعین حسینی قرار گرفت. 
وی در این تماس با قدردانی از زحمات و خدمات راهداران، مدیران کل و نمایندگان وزارت راه و شهر‌سازی مستقر در پایانه‌های مرزی مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، تمرچین، باشماق، میرجاوه و ریمدان، دستور داد؛ برای بهبود وضعیت تردد زائران، حداکثر امکانات وزارت راه و شهر‌سازی برای رفاه زائرین به‌کار گرفته شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، محمد محمدی‌بخش؛ رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در بخشنامه‌ای به مدیران عامل شرکت‌های «فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی»، «شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)» و «هواپیمایی داخلی» از معافیت پرداخت خدمات فرودگاهی بابت تقدیر در راستای فروش بلیت پروازهای اربعین خبر داد. در این بخشنامه آمده است: «به دستور وزیر راه، نشست و برخاست هواپیماها در بازه پروازهای اربعین از پرداخت خدمات فرودگاهی معاف شده‌اند.»
با این ‌حال، حسام قربانعلی؛ سخنگوی هواپیمایی جمهوری اسلامی گفت: در حالی که پیش‌بینی‌ها حاکی از پروازهای یک سر خالی نجف- تهران تا قبل از روز اربعین بود اما گزارش‌ها از حجم بالای تقاضای برگشت هوایی زائران خبر می‌دهد. در پی اعلام توقف تردد از مرزهای زمینی، حجم تقاضای پروازهای برگشت زوار از نجف به تهران به‌صورت هوایی افزایش یافته که معمولاً در این ایام، فقط برای پروازهای رفت، تقاضا زیاد بود و هواپیماها یک سر خالی برمی‌گشتند.
وی افزود: تقاضای خرید بلیت برگشت نجف به تهران بسیار زیاد شده که در حال فروش هستیم و تا زمانی که ظرفیت داشته باشیم، با تمام توان پاسخگوی زوار خواهیم بود که این موضوع در حال انجام است.
سخنگوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ادامه داد: ایستگاه هما در فرودگاه نجف اطلاع داده که به علت ازدحامی که در این فرودگاه ایجاد شده، بازرسی‌های سنگین و طولانی امنیتی درست شده است؛ لذا زائران پنج ساعت قبل از پرواز به فرودگاه نجف مراجعه کنند تا دچار مشکل جا ماندن از پرواز نجف-تهران نشوند.
تامین نیازهای غذایی زائران از راه هوایی
همچنین محمدی‌بخش؛ رئیس سازمان هواپیمایی گفت: با توجه به محدودیت‌هایی که در عراق برای زائران پیش آمد، با دستور معاون اول رئیس‌جمهوری و کمک‌های هلال‌احمر و سفارت ایران در بغداد، مقرر شد بخشی از نیازهای زائران توسط بخش هوایی منتقل شود. بنابراین سه هواپیما از شرکت‌های پویا و ساها با محموله آب معدنی، دارو و غذا به نجف رفت و این پروازها به‌صورت مستمر ادامه دارد. همکاران ما در مجموعه هلال‌احمر و ستاد عتبات و سفارت ایران در عراق مواد غذایی را در اختیار زائران قرار می‌دهند. البته بخش مجموعه هوافضای سپاه، نیروی هوایی ارتش و هلال‌احمر با هدف افزایش سرعت ارائه خدمات در این امدادرسانی مشارکت دارند.
استقرار 2000 دستگاه اتوبوس در پایانه مهران
یکی از موارد تسهیل تردد زائران اربعین، تامین اتوبوس است. داریوش باقرجوان؛ مدیرکل دفتر مسافر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت انتقال زوار اربعین از مرزها به داخل کشور و سفرهای برگشت، اظهار داشت: در حال حاضر در پایانه مرزی مهران، موضوع تامین اتوبوس برای بازگشت زوار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به‌صورت جدی دنبال می‌کنیم.
وی افزود: دیروز مقرر شد که 150 هزار زائر از مرز مهران وارد کشور شود. دیروز در پایانه برکت مهران جمعا 1200 دستگاه اتوبوس تا پایان وقت زوار را به داخل کشور منتقل کردند و امروز این تعداد به دو هزار دستگاه می‌‌رسد. همچنین در پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه ناوگان اتوبوسی استقرار یافته است و با رسیدن اتوبوس‌‌ها به تدریج افزایش می‌یابد.
مدیرکل دفتر مسافر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به این سؤال که در حال حاضر اعزام از مبادی کشور به پایانه‌های مرزی توسط اتوبوس‌ها وجود دارد؟ پاسخ داد: در این‌باره تابع دستورات ستاد مرکزی اربعین هستیم و اگر به ما دستور بدهند که ناوگان خالی به مرز اعزام شود حتما این کار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌کنیم.
باقرجوان افزود: تقاضای سفر از مبادی کشور به سمت پایانه‌های مرزی عراق کاهش یافته و بیشترین تقاضا از سمت پایانه‌های مرزی به سمت شهرهای کشور است. زوار حتما برای تهیه بلیت برگشت به شرکت‌های حمل‌ونقل مراجعه کنند. ضمن اینکه در پایانه‌های مرزی تابلوهای قیمت نصب شده است‌.
رانندگان اتوبوس
حق دریافت کرایه اضافه ندارند
با وجود تلاش‌ها برای تسهیل سفر اربعین، گرانفروشی بلیت از سوی برخی شرکت‌های مسافربری یا رانندگان اتوبوس وجود دارد. به این ترتیب، در حالی معاون وزیر راه و شهر‌سازی از افزایش ۷۵ درصدی قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین خبر داده بود که نرخ بلیت برای برخی مسیرها تا ۵۰ درصد دیگر افزایش یافته است.
بر این اساس قیمت بلیت اتوبوس‌های 25، 32 و 44 نفره از تهران به مهران به ترتیب 404 هزار، 336 هزار و 245 هزار تومان و به مرز خسروی نیز به ترتیب 296 هزار، 256 هزار و 172 هزار تومان تعیین شد.
همچنین نرخ بلیت اتوبوس از تهران به چذابه برای اتوبوس 25 نفره 418 هزار، اتوبوس 32 نفره 352 هزار و اتوبوس 44 نفره 328 هزار تومان تعیین شد. این در حالی است که اواسط هفته گذشته نرخ بلیت اتوبوس برای ایام اربعین بدون سروصدا 25 درصد دیگر هم افزایش یافته بود. به‌عنوان مثال برای مسیر تهران- خسروی قیمت بلیت برای اتوبوس‌های 25 نفره به 437 هزار تومان افزایش یافته است. به‌عبارت دیگر بلیت اتوبوس‌ در ایام اربعین حدود 50 درصد دیگر گران شده است.
عدم همکاری نهادها و ارگان‌ها
با این‌ حال، به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، داریوش باقرجوان؛ مدیرکل دفتر حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری گفت: به هیچ عنوان یک راننده اتوبوس، حق مطالبه مبلغ اضافه از مسافران را ندارد. هر یک از شرکت‌های مسافربری که نرخی بالاتر از مصوب دریافت کند، قطعا با آن شرکت برخورد شده و جریمه خواهد شد.
همچنین به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: متاسفانه نهادها و ارگان‌هایی که در زمینه تامین ناوگان برای تردد زائران قول داده بودند به وعده‌هایشان عمل نکردند.
زائران پس از زیارت، عراق را ترک کنند
همچنین، حسین مذنب؛ مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهر‌سازی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به محدودیت‌های موجود در کشور عراق، گفت: از جهت کمبود ناوگان حمل‌ونقل از مرز به نقاط زیارتی و همچنین درخصوص پذیرایی و اقامتگاه‌ها محدودیت‌هایی وجود دارد. زائرانی که زیارت‌شان را انجام داده‌اند هرچه زودتر عراق را ترک کنند تا فضایی ایجاد شود که دیگر زائران هم از امکان زیارت استفاده کنند.