kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۰۷۶
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۳
توسل دوباره رژیم صهیونیستی به ترفند «پلیس بد»

لفاظی و دست‌وپا زدن صهیونیست‌ها علیه مذاکرات رفع تحریم

پس از پاسخ ایران به طرف‌های مقابل، صهیونیست‌ها بار دیگر به اظهارات ضدبرجامی و تشدید لفاظی روی آورده‌اند تا رویکرد فنی و کارشناسی ایران در قبال مذاکرات رفع تحریم‌ها را تحت تأثیر قرار دهند.

 

سرویس سیاسی-

پس ‌از آنکه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ خود به طرف مقابل، بر سر موضوع تضمین‌ها و حل‌وفصل مسائل پادمانی پافشاری کرد، آمریکا و اروپا، پاسخ ایران را غیرسازنده و ناامیدکننده دانستند.
بعدازآن بود که لابی صهیونیسم در نقش پلیس بد، دوباره فعال شد تا با لفاظی و اظهارات ضدایرانی، مواجهه فنی جمهوری اسلامی درباره توافق احیای برجام را تحت تأثیر قرار دهند.
رئیس رژیم موقت صهیونیستی روز سه‌شنبه در سخنرانی در پارلمان آلمان با تکرار لفاظی، خواستار اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران شد.
به نوشته وبگاه «عروتص شوع» «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم اسرائیل طی سخنانی در پارلمان آلمان به مذاکرات رفع تحریم‌های ایران اشاره کرد.
وی در بخش‌هایی از سخنان خود گفت، کسانی که هولوکاست را انکار، موجودیت اسرائیل را تهدید می‌کنند حق امضای توافقنامه‌هایی که منجر به تقویت‌شان می‌شود، ندارند. هرتزوگ در ادامه لفاظی خود خواستار تحریم‌های سخت بر ایران شد.
سفر دو سناتور آمریکایی به فلسطین اشغالی
و تداوم موضع‌گیری علیه ایران
دو سناتور آمریکایی نیز روز دوشنبه با سفر به فلسطین اشغالی با مقام‌های رژیم موقت صهیونیستی در زمینه آخرین تحولات پیرامون مذاکرات رفع تحریم‌های ایران گفت‌وگو کردند.
«لیندسی گراهام» و «باب منندز»، سناتورهای جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکایی به‌محض ورود به فلسطین اشغالی گفتند که مخالف احیای برجام هستند. این دو سناتور آمریکایی گفتند که اجازه نخواهند داد ایران «سلاح اتمی» داشته باشد.
گراهام در یک نشست خبری گفت که حمایت آمریکا از اسرائیل بدون توجه به نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای آتی در کنگره بدون تغییر باقی می‌ماند.
گراهام در یک نشست خبری گفت: «مهم نیست در ماه نوامبر چه اتفاقی بیفتد، کمک‌هایی که اسرائیل از دولت آمریکا برخوردار است، ادامه خواهد داشت. روابط بین آمریکا و اسرائیل قوی و تزلزل‌ناپذیر باقی می‌ماند.»
این گزارش حاکی است، «دیوید بارنیا» مدیر موساد نیز روز دوشنبه برای دیدار با مقامات دولتی، امنیتی و اطلاعاتی ایالات‌متحده عازم واشنگتن شد.
دفتر نخست‌وزیری رژیم موقت صهیونیستی اعلام کرده که این سفر بر تشدید همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی با آمریکایی‌ها بر سر توافق هسته‌ای ایران متمرکز خواهد بود.
وال‌استریت ژورنال: تل‌آویو قصد دارد رئیس موساد را
به واشنگتن بفرستد تا علیه توافق لابی کند
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی درباره کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی برای ناکام گذاشتن تلاش‌های دیپلماتیک ایران و قدرت‌های غربی برای احیای توافق هسته‌ای نوشت: مقامات اسرائیلی دست‌وپا می‌زنند تا بر دولت بایدن درحالی‌که برای احیای توافق هسته‌ای تلاش می‌کند، اعمال‌ نفوذ کرده و همزمان با ورود مذاکرات وین به مرحله‌ای حساس، آمریکا را ترغیب کنند که مواضعش در قبال ایران را تشدید کند و هیچ‌گونه امتیازی به آن ندهد.
وال‌استریت ژورنال در ادامه نوشت: دولت اسرائیل در روزهای اخیر رویکردی بی‌سروصدا در دیپلماسی را اتخاذ کرده و تصمیم گرفت «دیوید بارنئا» رئیس موساد را به واشنگتن بفرستد تا مقامات کاخ سفید، سیا، پنتاگون و قانون‌گذاران آمریکایی را درباره مطالبات تل‌آویو توجیه کند. «یائیر لاپید»‌ نخست‌وزیر اسرائیل و دیگر مقامات ارشد این رژیم اخیراً نگرانی فزاینده‌ای را در این‌باره ابراز کرده‌اند.
در گزارش این روزنامه آمده است: با توجه به تقابل غیرمستقیم اسرائیل و ایران و این دیدگاه مشترک در واشنگتن و تل‌آویو مبنی بر این‌که ایران تهدیدی جدی علیه امنیت اسرائیل است، نظر رژیم اسرائیل درباره توافق هسته‌ای ایران اهمیت ویژه‌ای در واشنگتن دارد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل از طریق تقابل آشکار با دولت اوباما و سخنرانی در کنگره آمریکا در راستای طرحی برای انجام نشدن این توافق، به‌طور غیر موفقیت‌آمیزی سعی کرد اعمال‌نفوذ بر واشنگتن را در سال ۲۰۱۵ رهبری کند.
این گزارش همچنین مطرح می‌کند: یک مقام آمریکایی می‌گوید، فصل انتخابات در اسرائیل تا حدی باعث شد بحث‌ها و لفاظی‌های شدیدتری از سوی سیاستمداران تل‌آویو درباره توافق مطرح شود که البته به‌طور کلی خواهانی در اسرائیل ندارد. برخی افرادی که در جریان رایزنی‌های آمریکا و اسرائیل در این‌باره بوده‌اند، می‌گویند، واشنگتن از نزدیک تل‌آویو را در جریان مذاکرات گذاشته است که به اسرائیل اجازه می‌دهد به‌طور غیرعلنی درباره امتیاز دادن فشار بیاورد و حساسیت واشنگتن را نسبت به نگرانی‌های اسرائیل بالا ببرد و باعث شود آمریکا بااحتیاط بیشتری در این مسیر گام بردارد.
در گزارش این روزنامه آمده است: مقامات اسرائیلی می‌گویند، در حالت کنونی، احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خطرناک است، چون ایران از آن موقع پیشرفت زیادی در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش داشته است. این توافق بندهای غروبی دارد که به ایرانی اجازه می‌دهد از سال ۲۰۳۰، مقادیر نامحدودی اورانیوم غنی‌‌سازی کند. استدلال آنها این است که توافق احیاشده موجب مشروعیت بخشیدن بر بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران می‌شود. اسرائیل توافقی می‌خواهد که به‌طور دائمی برنامه هسته‌ای ایران و «جنگ‌طلبی آن در منطقه» را محدود کند، همان توافق طولانی‌تر و قوی‌تری که رئیس‌جمهور بایدن گفته بود در پی آن است. ایران گفته است درباره توافق گسترده‌تری مذاکره نخواهد کرد.
وال‌استریت علاوه‌بر این نوشت: وقتی بارنئا (رئیس موساد) به واشنگتن سفر کند، با قانون‌گذاران آمریکایی دیدار می‌کند تا علیه توافق لابی کند اما به‌طور غیرعلنی انجام خواهد شد.
این روزنامه در آخر نوشت: یک مقام ارشد اسرائیلی گفت، بایدن موافقت کرده است در برابر تلاش‌های ایران برای فشار آوردن به آمریکا و دیگر شرکای مذاکره‌کننده آن جهت بستن پرونده تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران، یا حداقل ترغیب آژانس به پایان دادن آن، مقاومت کند.
آمریکا: به مواضع اسرائیل درباره توافق با ایران گوش می‌کنیم
«تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی روز دوشنبه تصریح کرد که واشنگتن موضع تل‌آویو را در مذاکرات رفع تحریم‌ها با ایران در نظر می‌گیرد.
به گزارش روزنامه جروزالم‌پست، نایدز گفت: «بایدن (اقدامات) خصمانه ایران را درک می‌کند و در تماس تلفنی هفته پیش با لاپید گفته که آمریکا هرگز دستان اسرائیل را نمی‌بندد و مانع از دفاع از خود نمی‌شود.»
وی در ادامه گفت: «دولت [آمریکا] به راهکار دیپلماتیک علاقه‌مند است اما تنها به راهکاری که مبتنی بر شرایط مطرح‌شده در پیش‌نویس اتحادیه اروپا باشد.»
سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی گفت: «دولت بایدن خواستار راه‌حل دیپلماتیک با ایران بوده اما تنها براساس شرایطی که وی تعیین کرده است.»
نایدز در ادامه سخنانش گفت: «هنوز شکاف‌های زیادی وجود دارد که تاکنون پُر نشده است.»
وی همچنین گفت: «موضع ما روشن است. ما به مواضع اسرائیل گوش می‌کنیم. به‌عنوان‌مثال، مسئله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نظر بگیرید که از فهرست FTO وزارت خارجه آمریکا خارج نشد.»
نایدر در ادامه درباره سفر رئیس موساد به واشنگتن برای دیدار با مقام‌های سیا، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا گفت: «می‌دانیم اسرائیلی‌هایی هستند که با توافق مخالف هستند. در تماس دائمی هستیم. از او در آمریکا برای دیدار با هر کسی استقبال می‌شود.»
لاپید: نمی‌دانیم می‌توانیم جلوی توافق هسته‌ای را بگیریم یا خیر
به گزارش فارس، «یائیر لاپید» نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی، عصر دیروز (سه‌شنبه)، در بازدید از پایگاه هوایی «نواتیم» در فلسطین اشغالی به توافق هسته‌ای با ایران پرداخت.
بنابر اعلام وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «هنوز زود است که بدانیم موفق خواهیم شد جلوی توافق هسته‌ای را بگیریم یا نه.»
یائیر لاپید در ادامه با تکرار ادعاهای همیشگی این رژیم مدعی شد: «همان‌طور که من با رئیس‌جمهور آمریکا توافق کردم، ما برای جلوگیری از احتمال تبدیل شدن ایران به یک تهدید هسته‌ای آزادی عمل کامل برای انجام آنچه مناسب خواهیم دید، خواهیم داشت.»
این اظهارات در حالی مطرح شده است که لاپید، سیزدهم ماه جاری، نیز در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «با وجود کمپین‌های انتخاباتی و تعطیلات تابستانی، کابینه در حال کار است. با همراهی بنی گانتز وزیر دفاع، نفتالی بنت نخست‌وزیر چرخشی و سیستم امنیتی، در حال اجرای کمپینی فشرده با هدف جلوگیری از امضای توافق هسته‌ای خطرناک بین ایران و قدرت‌های جهان هستیم.»
او گفته بود: «پیرو گفت‌وگویی که روز چهارشنبه با رئیس‌جمهور بایدن داشتم، فردا رئیس موساد به واشنگتن سفر می‌کند تا در چند جلسه به منظور توضیح مواضع ما درباره خطرات موجود در این توافق شرکت کند.»
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند که ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید می‌کند به‌عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح‌آمیز دارد.
بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند؛ اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.
واکنش مرندی به اظهارات ناامید‌کننده بورل
درباره برجام
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در کنفرانسی خبری عنوان کرد که نسبت به گذشته به حصول توافق در وین جهت احیای برجام کمتر امیدوار است و مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای ایران به جای نزدیک شدن نظرات، در حال فاصله گرفتن آرا است.
محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در وین در صفحه توئیترش نوشت: «بورل متحد ایالات‌متحده است و فراموش می‌کند که دلیل این مذاکرات نقض برجام توسط غرب و تحریم‌های فشار حداکثری است که شهروندان ایرانی را هدف قرار می‌دهد حتی در شرایطی که ایران به‌طور کامل به آن پایبند بوده است. ایران خلأها و ابهامات را نخواهد پذیرفت. ایالات‌متحده هزینه‌هایی را بر اتحادیه اروپا تحمیل می‌کند.»
دیپلمات روس: ایران نقطه ضعف و ابهام
در توافق را نمی‌پذیرد
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بامداد سه‌شنبه، نپذیرفتن وجود نقطه ضعف و ابهام در هرگونه توافقی را حق طبیعی ایران دانست.
اولیانوف در صفحه توئیتر خود، با اشاره به واکنش «محمد مرندی» تحلیلگر امور بین‌المللی به اظهارات بورل، نوشت: «مشخص است که ایران نقاط ضعف و ابهامات [در توافق] را نخواهد پذیرفت. البته چندان مطمئن نیستم که اتحادیه اروپا فراموش کرده باشد که مسئول وضعیت کنونی چه کسی است».
وی در ادامه توضیح داد: «با وجود ماهیت پیچیده روابط بین‌الملل، شرکت‌کنندگان در مذاکرات وین اما توانایی عملگرا بودن از خود به ‌نمایش گذاشته‌اند.»