مجمع عمومی خانه سینما با تخلفات برگزار شد؟(اخبار ادبی و هنری)
بنابر گزارش پایگاه خبری مشرق، بررسی ابعاد این انتخابات نشان میدهد عناوین اقدامات مغایر با اساسنامه هیئتمدیره و مدیرعامل خانه سینما درخصوص برگزاری مجمع عمومی خانه سینما مورخ ۹ شهریور ۱۴۰۱ از جنبههای مختلفی قابل بررسی و انتخابات اخیر فاقد وجاهت قانونی است و هیئتمدیره منتخب، برگزیدگان قانونی این نهاد صنفی نیستند.
مطابق ماده یک اساسنامه خانه سینما و تبصره ذیل آن، تشکلهایی مجاز به عضویت در این موسسه میباشند که در چارچوب قانون اساسی، با مجوز ارشاد و تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده باشند.ذیل ماده ۵ اساسنامه خانه سینما نیز قید اخذ مجوز از وزارت ارشاد برای عضویت در خانه تاکید موکد گردیده است.این در حالیاست که اولا: مجمع عمومیِ خانه سینما، مغایر با اساسنامه و با حضور انجمنهای صنفی کارگری و کارفرمایی تشکیل شده که براساسِ قوانین وزارت کار تاسیس شدهاند، نه قوانین وزارت ارشاد و هیچ مجوز فعالیتی از وزارت ارشاد ندارند.ثانیا: مبنای احراز صلاحیت تشکلها برای حضور در مجمع، داشتن شناسه ملی از وزارت کار بوده است، در حالیکه در هیچ کدام از مواد اساسنامه چنینی قیدی برای احراز تشکلها برای عضویت در خانه سینما نیامده است.
ماده ۱۵ اساسنامه خانه سینما میگوید مجمع عمومی متشکل از نمایندگان رسمی تشکلهای قانونی عضو خانه سینما میباشد. هیئتمدیره و مدیرعامل خانه سینما در حالی مبادرت به انتشار آگهی فراخوان مجمع عمومی نمودهاند که مطابق با مواد ۱ و ۵ اساسنامه هیچ تشکلی حائز شرایط قانونی برای حضور در مجمع عمومی نبوده است. حال سؤال اینجاست هیئتمدیره براساس کدام مجوز قانونی یا اختیار در اساسنامه حضور نمایندگان انجمنهای کارگری و کارفرمایی را در مجمع عمومی بلامانع اعلام نموده است؟ و بر چه معیار قانونی نامزدهای معرفی شده از طرف انجمنهای مذکور برای هیئتمدیره را احراز صلاحیت بدوی نموده است؟
تخلفات قانونی دیگری نیز در این انتخابات به چشم میخورد که لازم است توسط نهادهای نظارتی رصد و پیگیری شود.