اعزام روزانه 80 هزار زائر اربعین به مرزها با ناوگان جادهای
سازمان راهداری اعلام کرد: با تامین هشتهزار دستگاه ناوگان حملونقل عمومی جادهای برای جابهجایی زوار اربعین، روزانه 80هزار زائر به پایانههای مرزی اعزام میشوند.
مدیرکل دفتر مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره جابهجایی زمینی زوار اربعین اظهار داشت: از آغاز طرح اربعین تا اولین دقایق روز سهشنبه تعداد 283 هزار زائر از طریق انجام 11 هزار سفر ناوگان عمومی جادهای به پایانههای مرزی اعزام شدند.
داریوش باقرجوان افزود: تعداد هشت هزار دستگاه ناوگان حملونقل عمومی جادهای در حال حاضر برای جابهجایی زوار عملیاتی و فعال شدهاند. ناوگان به محض آنکه در پایانههای مرزی زائران را پیاده میکنند به مبدأ برمیگردند و به محض رسیدن اتوبوس در پایانه، مجددا سرویس برای آن اتوبوس برقرار میشود. در حال حاضر سفرهای برنامهای ما از ساعتی به خطی تبدیل شده است و به محض رسیدن ناوگان در پایانه سرویس برای آن ناوگان تعیین میشود.
وی با بیان اینکه رانندگان ناوگان موظف به رانندگی برای مدت زمان مشخص هستند، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به ظرفیت ناوگان جادهای روزانه 80 هزار زائر را جابهجا میکنیم.
مدیرکل دفتر مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه اعزام زوار به صورت 24 ساعته در حال انجام است، افزود: تاکنون مرز مهران با 63 درصد پرمتقاضیترین پایانه مرزی از سوی زوار اربعین بوده است و پس از آن پایانه مرزی شلمچه با 31 درصد، چذابه با سه درصد و خسروی با دو درصد در رتبههای بعد قرار دارد.
باقرجوان با اشاره به اینکه صدور بلیت بر اساس استعلام از سامانه سماح انجام میشود، گفت: از آن منظر که نگرانیهایی وجود داشت مبنی بر اینکه برخی افراد خارج از چرخه زائران اربعین، قصد تهیه بلیت و فروش با نرخهای بالاتر و ایجاد بازار سیاه را داشتند، تلاش کردیم عرضه بلیت با استعلام کد ملی از سامانه سماح انجام شود.
او افزود: در هنگام صدور بلیت کارت ملی یا گذرنامه مطالبه میشود. کد ملی از سامانه سماح استعلام و صدور بلیت انجام میشود. البته زوار نگران نباشند چرا که ثبتنام در سامانه سماح بسیار ساده و راحت است و پس از آن بلافاصله صدور بلیت انجام میشود.
ادعای بانک مرکزی
در برخورد با صرافیهای متخلف
یکی از دغدغههای زوار اربعین تامین ارز است. در همین زمینه سخنگوی بانک مرکزی ادعا کرد شدیدترین برخوردهای نظارتی با صرافیهای متخلف در ارائه خدمات ارز اربعین انجام میشود.
مصطفی قمری وفا تصریح کرد که طبق اعلام بانک مرکزی، جلوگیری از فعالیت صرافی و سلب صلاحیت مدیران متخلف در انتظار صرافیهایی است که از ارائه خدمات ارز اربعین امتناع کنند.
سخنگوی بانک مرکزی نوشت: بانک مرکزی در راستای تسهیل شرایط عزیمت هموطنان به عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی علاوهبر پنج بانک عامل قبلی، تمامی شعب ارزی ۱۶ بانک دیگر را هم با اولویت شهر تهران و کلان شهرها مکلف کرد تا ارز اربعین با نرخ توافقی به زائران عرضه کنند.
همچنین به گزارش ایرنا از دیگر خدمات بانک مرکزی به زائران اربعین پرداخت ۱۰۰ دلار یا معادل آن دینار عراق از صرافیهای بانکی است.
برای دریافت ارز اربعین متقاضیان تنها باید کارت ملی خود را ارائه دهند و هیچ محدودیتی برای دریافت ارز اربعین نیست، زیرا تنها یک بیستم ارز مسافرتی است و جذابیتی برای دلالان ندارد. بانک مرکزی روز پنجشنبه در بخشنامهای به بانکهای ملی، سپه، تجارت، ملت و صادرات، تاکید کرد: درصورت بروز هرگونه اختلال در سامانه نظارت ارز (سنا) صرفا پس از احراز هویت متقاضیان، نسبت به فروش ارز اقدام کرده و پس از رفع مشکل سامانه سنا، اطلاعات مربوط به فروش ارز را در سامانه ثبت کنند.