شاخصههای فروپاشی رژیم صهیونیستی
مقاومت فلسطین و مشکلات داخلی نابودی صهیونیستها را سرعت بخشیده است
کارشناسان امور بینالملل معتقدند، محور مقاومت با راهکار جنگ نامتقارن رژیم صهیونیستی را با وجود داشتن برتری نظامی شکست داده و مبارزهها و ایستادگی مردم فلسطین با حمایت محور مقاومت، فروپاشی صهیونیسم را ممکن خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای (حفظه الله) رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در سخنرانیهای خود ازجمله در سال ۱۳۹۸ و در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی درباره موضوع فلسطین به تبیین موضع جمهوری اسلامی پرداختند و فرمودند، ایران طرفدار فلسطین و استقلال و نجات آن است و محو اسرائیل به معنای محو مردم یهودی نیست. جمهوری اسلامی طرفدار مردم و استقلال فلسطین است؛ اما یهودستیز نیست. در موضوع فلسطین، گفتمان، موضع و سیاست رسمی جمهوری اسلامی محو رژیم صهیونیستی است؛ اما این به چه معناست و آیا با راهکارهایی همچون حمله موشکی و اقدامات عملی محقق میشود؟ علاوهبر این، آیا طرح موضوع یهودستیز نبودن نظام اسلامی از سوی رهبر انقلاب اسلامی، موضعی جدید و متفاوت نسبت به گذشته است و جایگاه و نقش مقاومت و مبارزههای مسلحانه در طرح آزادی فلسطین کجاست؟
رهبر انقلاب اسلامی هدف را در موضوع فلسطین رهایی و آزادی این سرزمین از غصب صهیونیستها میدانند و همانگونه که در یکی از سخنرانیهای خود در سال ۱۳۶۹ فرمودند، معتقدند هدف در موضوع فلسطین استنقاذ آن است؛ یعنی محو رژیم اسرائیل. حال فرقی میان سرزمینهای قبل از سال ۶۷ و بعد از آن نیست. هر وجب از خاک فلسطین یک وجب از خانه مسلمانان و تنها راه علاج این زخم و جراحت تاریخی، نابودی اسرائیل است.
خبرگزاری آنا برای بررسی ابعاد این موضوع و اینکه در سالهای اخیر چه نشانههایی دال بر نابودی رژیم صهیونیستی مشهود است، با تنی چند از کارشناسان امور بینالملل و حوزه فلسطین گفتوگو کرده است که در زیر بیان میشود.
محسن پاکآیین، معاون بینالملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی میگوید: اقدامات نژادپرستانه رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه عربتباران در سرزمینهای اشغالی که معمولاً از سوی رسانهها سانسور میشود، در دو سال گذشته برجسته شده است، بهگونهای که نهادهای حقوق بشری و سازمان عفو بینالملل که نهادی غربگرا و متمایل به آمریکا و رژیم صهیونیستی است، اعتراف کرد در اسرائیل بهصورت سیستماتیک آپارتاید وجود دارد. شواهد حاکی از آن است که مشکلات داخلی و خارجی و تداوم مقاومت و مبارزههای مردم فلسطین و افشای رویکرد نژادپرستانه رژیم صهیونیستی، ازجمله مواردی است که زوال این رژیم را سرعت بخشیده و دیری نخواهد پایید که اسرائیل نیز مانند رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی از بین خواهد رفت و جهان شاهد آزادی فلسطین خواهد بود.
وی افزود: رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید زیر سلطه آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و بخشی از اروپا به حیات خود ادامه میداد و فروپاشی آپارتاید و پیروزی سیاهپوستان موضوعی دور از انتظار تلقی میشد؛ اما با تداوم مقاومت و مبارزههای ضدآپارتایدی و حمایت جامعه جهانی از همهپرسی برای تعیین نظام آینده این کشور، شکست نژادپرستان رقم خورد و سیاهپوستان و سفیدپوستان با رأی به فروپاشی رژیم آپارتاید، زندگی تازهای آغاز کردند.
دیپلمات سابق کشورمان تصریح کرد: بهدنبال مقاومت و مبارزههای مردم فلسطین بهتدریج شرایط برای اجرایی شدن طرح جمهوری اسلامی ایران در سرزمینهای اشغالی آماده میشود؛ طرحی که بهوسیله آیتالله خامنهای در نهم شهریور سال ۱۳۹۱ در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران رونمایی، در سازمان ملل متحد ثبت شد و در میان نخبگان دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. این طرح متکی بر مردمسالاری است و پیشنهاد میدهد در اقدامی دموکراتیک و بر مبنای آرای عمومی، تمام مردم سرزمینهای اشغالی اعم از مسلمان، مسیحی، یهودی و آوارگانی که در کشورهای دیگر مانند اردن حضور دارند، در همهپرسی شرکت و نظام آینده حاکم بر سرزمینهای اشغالی را تعیین کنند. طبعاً برای رسیدن به مرحله همهپرسی، ایستادگی و مقاومت فلسطینیان و حمایت کشورهای اسلامی از محور مقاومت، اولویت و ضرورت دارد و به عبارت دیگر تداوم مقاومت، زمینهساز همهپرسی خواهد شد.
پاکآیین گفت: متقاعد شدن نهادهای غربی همچون سازمان دیدهبان حقوق بشر به نهادینه شدن آپارتاید در سرزمینهای اشغالی، نشانهای بارز از سرنوشت مشترک رژیم صهیونیستی با رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی است. تردیدی نیست رژیم آپارتاید در اسرائیل نیز همان مسیر نژادپرستان آفریقای جنوبی را میپیماید و مبارزهها و ایستادگی مردم فلسطین با حمایت محور مقاومت، فروپاشی صهیونیسم را ممکن خواهد کرد.
شاخصههای فروپاشی رژیم صهیونیستی
حسین رویوران، رئیسکمیسیون سیاسی و امور بینالملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین نیز دراینباره معتقد است، نشانههای دال بر نابودی اسرائیل، یکسری عوامل داخلی است و مهمترین شاخصی که میتوان با آن وضعیت هر جامعه را سنجید، احزاب است. وضعیت احزاب و تشکلهای سیاسی یک جامعه نشاندهنده شرایط آن جامعه است؛ اگر احزاب کلاننگر باشند، وضعیت خاصی برقرار است و اگر در میان احزاب تشتت باشند، این نشاندهنده از هم پاشیدگی جامعه است.
در حال حاضر یکسری از احزاب مانند «اسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) که عمدتاً روستبار هستند، حزب شاس بهعنوان حزب سیاسی سنتگرای مذهبی رژیم صهیونیستی که نمایندگی یهودیان سفاردی را برعهدهدارند، مهمترین شاخصهایی هستند که نشان میدهند احزاب اسرائیل خرد شدهاند.
وی افزود: اگر به داخل کشورمان نیز رجوع کنیم، چرا اوایل انقلاب اجازه ندادیم بهعنوان نمونه حزب خلق مسلمان در تبریز یا خلق عرب یا خلق کُرد شکل بگیرد؟ زیرا خُردنگر هستند و این وضعیت تهدیدی برای وحدت و یکپارچگی یک کشور است و اکنون شاهدیم در اسرائیل خردنگری ظهور و بروز پیدا کرده است.
این کارشناس امور فلسطین تصریح کرد: موضوع دیگر دال بر نابودی اسرائیل، تغییر معادلات است. رژیم صهیونیستی انحصار اتمی و برتری نظامی داشت و با این توان و برتری، جنگها را یکسره میکرد؛ اما الان تمام توانمندیهایش خنثی شده است. محور مقاومت با راهکار جنگ نامتقارن این رژیم را با وجود داشتن برتری نظامی، شکست داد. جمهوری اسلامی ایران با مانور نظامی چند ماه پیش خود اعلام کرد، چنانکه رژیم صهیونیستی به تأسیسات اتمی ایران حمله کند، هفت رآکتور هستهای اسرائیل مورد حمله قرار خواهد گرفت و این نشاندهنده این واقعیت است که جمهوری اسلامی به بمب هستهای نیاز ندارد، بلکه حمله به همین هفت رآکتور هستهای میتواند کل اسرائیل را آلوده کند؛ لذا انحصار هستهای و برتری نظامیاش در مقابل نوع ابتکاراتی که محور مقاومت مطرح کرده، بیارزش شدهاند.
رویوران گفت: رژیم صهیونیستی در وضعیتی کاملاً منفعل قرار گرفته و معادله بازدارندگی حاکم شده است؛ معادلهای که محور مقاومت به وجود آورد و اسرائیل دیگر نمیتواند به لبنان و حزبالله تعرض کند. سال گذشته نبرد «سیفالقدس» (شمشیر قدس) با غزه معادله بازدارندگی ایجاد کرد و این رژیم در مقابل غزه کاملاً منفعل شد و نمیتواند کاری انجام دهد. این موارد نشاندهنده این است که رژیم صهیونیستی با چالشهای جدی مواجه و الان در جامعه فلسطینی بیش از هر زمان دیگری اجماع روی گزینه مقاومت است.
وی عنوان کرد: جامعه فلسطینی هیچ راهکاری جز مقاومت را برای آزادسازی سرزمین خود ندارد و اجماع روی گزینه مقاومت تهدیدی برای رژیم صهیونیستی بهشمار میرود. فکر میکنم با وجود این چالشها، رژیم صهیونیستی با مشکلات بسیار جدی در آینده نزدیک مواجه شود. رژیم صهیونیستی نشان داده است در داخل از نظر فرآیند ملتسازی به نتیجه نرسیده است. درگیری یهودیان اوکراینیتبار و روستبار به دلیل جنگ اوکراین نشان میدهد شاخص اصلی اینها که بر مبنای آن با هم درگیر شدهاند، مذهب نیست؛ زیرا هر دو یهودی هستند، بلکه هویت قبلی آنهاست و این نشان میدهد هویت فعلی خیلی نتوانسته جایگاه برتر پیدا کند و این بخشی از چالشهایی است که رژیم صهیونیستی از آن رنج میبرد.
مؤلفههای اصلی رژیم صهیونیستی
امروز دچار فروپاشی شده است
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بینالملل دراینباره گفت: اگر به داخل رژیم صهیونیستی نگاه کنیم متوجه شکنندگی شدید رژیم، احتمال استعفای کابینه بنت، احتمال فروپاشی کنست (مجلس رژیم صهیونیستی)، مهاجرت معکوس، در حال تخلیه شدن شهرکهای اشغالی و بازگشت شهرکنشینان به کشورهایی که از آنجا آمدهاند میشویم و بخش عمدهای از ناامنیها برای مراکز حساسی است که شهرکنشینان بهگونهای محافظ آن بودند. شهر مرکزی رژیم صهیونیستی امروز کاملاً ناامن شده و واقعیت امر این است عملیاتهای هفتههای اخیر در داخل سرزمین اشغالی و در داخل خیابانهای مهم تلآویو نشانه شکسته شدن هیمنه امنیتی رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: در حوزه نظامی شکسته شدن لایههای پدافند هوایی رژیم صهیونیستی که موضوع سوراخ شدن گنبد آهنین بهعنوان آخرین و مهمترین پدافند هوایی آن است را شاهدیم. همه آنها بهوسیله پهپادها و موشکهای مقاومت از داخل غزه یا بهوسیله حزبالله خدشهدار شده است. همچنین شاهد فرار نیروهای نظامی هستیم. طبق آماری که ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده، فرار نیروهای نظامی داوطلب و رسمی افزایش قابل توجهی یافته است. در آخرین رزمایشی که از نیروهای غیرنظامی فراخوان کرده بودند در اواخر سال ۲۰۲۰ تعداد حاضران به کمتر از ۴۵ درصد رسیده بود؛ گرچه در دورههای گذشته بالای ۸۵ درصد حاضر میشدند و این نشاندهنده شکنندگی داخلی رژیم صهیونیستی است.
این کارشناس امور بینالملل تصریح کرد: در داخل رژیم صهیونیستی شاهد ناکامی در مقابله با بیماری کرونا بودیم. شدت شیوع کرونا در سرزمینهای اشغالی این رژیم را مجبور کرد ویدئویی بسازند و در بعضی از محلهها فیلمبرداری کنند تا شاید بتوانند شرایطی فراهم بیاورد برای ظاهرسازی. ولی واقعیت این نیست و اخبار دقیق از سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد میزان کشتهشدگان در رژیم صهیونیستی با وجود اینکه آمار را خیلی کمتر نشان میدهند، در دو سال گذشته بهشدت بالا بوده است.
صدرالحسینی گفت: درواقع مؤلفههای اصلی رژیم صهیونیستی امروز دچار فروپاشی شده است. دولت نفتالی بنت که بعد از چهار دوره انتخابات برای دو سال انتخاب شد و ممکن است استعفا دهد، نشاندهنده اضمحلال و افول رژیم صهیونیستی در داخل است. نکته بعدی افزایش نفرت از این رژیم در میان کشورهای اروپایی و آمریکایی است. در یک دهه گذشته تجمعات ضد صهیونیستی در آمریکا وجود داشت، ولی گستردگی این تجمعات در آستانه روز قدس سال جاری بسیار بیشتر شد. این افزایش جمعیت در اروپا هم بسیار زیاد است. در واقع اوضاعی پیش آمده است که رژیم صهیونیستی نمیتواند مقبولیت سابق را در نزد کاخ سفیدنشینان و مسئولان عالیرتبه داشته باشد.
این کارشناس امور بینالملل تصریح کرد: اینکه رژیم صهیونیستی تلاش میکند با کشورهای ذرهبینی مانند امارات و بحرین، آشکارسازی خود را تبلیغاتی و گسترده کند، اما هرجا که صحبت از موضوعی به نام عادیسازی روابط در جهان اسلام میشود، مردم جوش و خروش خودشان را در خیابانها نشان میدهند. حتی در انتخاباتهای مختلف نیز مشاهده میکنیم کسانی که بهگونهای و بهنوعی زمزمه عادیسازی روابط دارند، در میان آرای عمومی، کمترین آرا را کسب میکنند و در حقیقت این نفرت در میان آحاد مردم به اوج خود میرسد؛ حتی برای کسانی که میخواهند از بعضی از مواهب به قول معروف عادیسازی روابط در حوزه سیاسی در کشورشان استفاده کنند.
صدرالحسینی عنوان کرد: اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی از خانه عنکبوت هم سستتر و به تعبیر سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان کابینه رژیم صهیونیستی به کابینه موقت رژیم صهیونیستی تقلیل پیدا کرده است. انشاءالله که نابودی رژیم صهیونیستی را همگی با چشم سر بهزودی ببینیم و آرمان فلسطین و بازگشت مردم فلسطین به سرزمینهایشان و تشکیل پایتخت فلسطین در قدس به زودی محقق شود. امروز کاملاً مشخص است رژیم صهیونیستی در پشت دیوارهایی که برای حفاظت خود کشیده بود محصور است و حصاری که روزی تصور میشد برای افزایش سرزمینها و جلوگیری از عملیاتهای استشهادی برای جریان مقاومت کشیده شده، امروز دیوار و زندانی برای خود آنها تبدیل شده است.
با خروج ترامپ از قدرت
رشتههای اسرائیلیها پنبه شد
منصور صالحفرد، کارشناس امور بینالملل نیز گفت: آنچه مقام معظم رهبری در سالهای گذشته بر آن تأکید کردند، طبق واقعیتهایی است که در منطقه و در حوزه بینالملل رخ میدهد. از سویی شاهد افول قدرت آمریکا در منطقه و دنیا هستیم، یکجانبهگرایی کنار زده میشود و کشورهای نوظهور قدرت مییابند و از سوی دیگر نشانههای افول و نابودی رژیم صهیونیستی را در منطقه مشاهده میکنیم.
وی افزود: هر چند رژیم صهیونیستی در تلاش برای ارتباط برقرار کردن با چند کشور کوچک و مرتجع منطقه است، ولی این نمیتواند نیت واقعی رهبران صهیونیست را پنهان و نگرانیهایشان را برطرف کند؛ زیرا آنها نتوانستند خواستهای که داشتند در کشورهای عربی محقق کنند و دیگر کشورها بهدنبال چند کشور کوچک عربی وارد عادیسازی روابط نشدند.
این کارشناس امور بینالملل عنوان کرد: صهیونیستها از دوره خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا از قدرت رو به ضعف نهادند و این، یکی از نشانههای نابودی این رژیم است. دولت ترامپ بهدنبال این بود تمام تلاش و حمایتها را از رژیم صهیونیستی انجام دهد، ولی با خروج ترامپ از قدرت رشتههای اسرائیلیها پنبه شد.
خبرگزاری آنا