کاهش تورم در دولت سیزدهم آمار رسمی بانک مرکزی است
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی در حساب شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «در مکتب ما مغالطه جایز نیست بهویژه از سوی خواص. شاید آمار و نمودار صوری ساختن در دیگر دولتها امری رایج بوده اما... کاهش ۱۹ درصدی تورم دوازدهماهه، آمار رسمی بانک مرکزی است.»
گفتنی است پس از اظهارات رئیسجمهور در نشست خبری دوشنبه درباره کاهش تورم سرسامآور باقیمانده از دولت قبل طی یکسال اخیر، برخی بانیان وضع موجود تلاش کردند دستاورد دولت سیزدهم را زیر سؤال ببرند.
تأییدیه بانک مرکزی
گفتنی است دوشنبهشب نیز معاون اقتصادی بانک مرکزی که خود از مدیران باقیمانده از دولت قبل است، آمار کاهش تورم را تایید کرده بود.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیمان قربانی در گفتوگو با سیما با بیان اینکه اصولاً بانک مرکزی تنها مرجعی است که از سال ۱۳۱۵ سری زمانی آمارهای تورمی را اعلام میکند، افزود: علت استناد به این ارقام هم همین است که میشود در طی زمان این اعداد را مقایسه کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اقداماتی که توسط دولت به عمل آمد خوشبختانه در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ نرخ تورم ماهانه به ۲۹.۵ درصد رسید و با توجه به اقداماتی که در طرح مردمی کردن یارانهها انجام شد که یک افزایش موقتی تورم ماهانه را داشتیم.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: تورم ماهانه که در اردیبهشت به پنج و یک دهم درصد و در خرداد به ۱۰ و 6 دهم رسید در تیرماه به چهار و سه دهم درصد و در مرداد هم دو درصد کاهش پیدا کرده است و همین امر در واقع باعث شد که یک مقدار افزایش در اوایل سال داشته باشیم.
تورم ارز ترجیحی ناشی از دولت قبل است
قربانی با اشاره به اینکه این حدود ۱۰ واحد درصدی که تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاها داشته تورمی نیست که مربوط به عملکرد دولت سیزدهم باشد، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی از سال ۱۳۹۷ در اقتصاد بود.
برای مثال اگر فرضا در اواخر سال ۹۹ دولت قبل این را حذف میکرد قاعدتاً این ۱۰ واحد درصد خودش را در آن سال بروز میداد، مثلا در سال گذشته تورم به جای ۵۹ درصد حدود
۷۰ درصد میبود و الان به ۳۰ درصد میرسید؛ لذا این در واقع یک اصلاح تورمی است و یک اصلاح قیمتی است و اکنون الحمدلله شاهد هستیم که نرخ تورم ماهانه ما به نحو مناسبی کم شده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: علت اصلی این روند ناشی از اقداماتی است که صورت گرفته است. در سال گذشته رشد پایه پولی و نقدینگی در پنج ماهه اول به شدت بالا بود خوشبختانه در دولت سیزدهم اقدامات مناسبی به عمل آمد و برای مثال رشد پایه پولی که در مردادماه سال گذشته ۴۲.۶ درصد بود در پایان تیرماه امسال به ۲۶.۲ درصد کاهش پیدا کرده است. وی ادامه داد: مجموعه این اقدامات شامل اقدامات بانک مرکزی در زمینه تنظیم روابطش با بانکها، مدیریت رشد پایه پولی و نقدینگی از طریق برنامه پولی، کنترل ترازنامه بانکها، اجرای طرح حکمرانی ریال، مدیریت مناسب بازار بین بانکی بوده است. همچنین یک بخش مهم آن هم ناشی از تنظیم رابطه بانک مرکزی با دولت بوده است که در سال جاری دولت از تنخواه استفاده نکرده است و از سپردههای خودش استفاده کرده است. قربانی تصریح کرد: ما در یکسال گذشته حدود ۴۰ درصد تورم داشتیم، ولی وقتی الان نگاه میکنیم به تغییر رشد پایه پولی (به میزان ریالی آن) در چهار ماهه اول سال گذشته رقم افزایش پایه پولی
۵۸ هزار میلیارد تومان بوده و الان در چهار ماهه امسال
۴۹ هزار میلیارد تومان است. یعنی علیرغم
۴۰ درصد تورم میزان مطلق افزایش پایه پولی کاهش پیدا کرده است.