kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۱۸۳
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۵
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

تمجید روزنامه اصلاح‌طلب از اقدامات و موفقیت‌های دولت در یک‌سال گذشته

 
 
 
سرویس سیاسی- 
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی به قلم مدیر مسئول آن به مناسبت هفته دولت و یک‌سالگی دولت سیزدهم نوشت: «اين دولت در طول يك‌سال گذشته تلاش‌هايي را در برخي حوزه‌ها صورت داد كه مي‌توان تحليلي از آنها صورت داد. محور نخست در حوزه سياست خارجي بود كه دولت بحث ارتباط و فعاليت اقتصادي و تجاري را به حداكثر رساند. ميزان مراودات و سفرها افزايش چشمگيري پيدا كرده و دستاوردهاي فراواني كسب شده است. مناسبات ارتباطي ايران با برخي از اين كشورها به نقاط حساسي رسيده بود كه دولت آقاي رئیسی توانست اين مناسبات را به وضعيت مطلوب بازگرداند. موفقيت بعدي دولت در بحث واكسيناسيون عمومي جامعه بود... دولت سيزدهم به سرعت توانست از طريق شبكه‌سازي از مساجد و حسينيه‌ها گرفته تا بقعه‌ها، امامزاده‌ها، ارتش، سپاه و... مطالبات مردم در اين بخش را پاسخ دهد. طي چند ماه نخست با همكاري مطلوب صدا و سيما، دولت توانست اكثر ايرانيان را واكسينه كند و نگراني‌ها در اين بخش را پايان دهد. در حوزه توليد واكسن نيز دولت گام‌هاي قابل توجهي برداشت و برندهايي چون پاستور، بركت و... توانستند در اين زمينه محصولات قابل قبولي را توليد كنند. نكته سوم مربوط به سفرهاي استاني آقاي رئيس‌جمهور است، برخلاف بسياري از اصلاح‌طلبان كه نسبت به سفرهاي استاني انتقاد كرده و آن را نكته‌اي منفي در كارنامه دولت قلمداد مي‌كنند، شخصا از اين رويكرد استقبال مي‌كنم و معتقدم حضور ميداني رئيس‌جمهوري و اساسا هر مدير ديگري، دستاوردهاي فراواني به نفع مردم ايجاد مي‌كند. زماني كه به عنوان نماينده فعاليت مي‌كردم متوجه اهميت حضور ميداني در درك مشكلات و دستيابي به يك تصوير شفاف از مطالبات مردم شدم. در كنار اين بحث دولت در حوزه مسائل اقتصادي و با وجود تحريم‌ها توانست سر و ساماني به نيازهاي اجرايي و عمومي بدهد. به عنوان نمونه دولت توانست حقوق كاركنان، پرداخت يارانه‌ها و تامين اقلام اساسي را به خوبي مديريت كند.»
چشم دوختن به مواهب اقتصادی برجام خوش‌خیالی است! 
روزنامه آرمان ملی روز گذشته گفت‌وگویی با یک استاد دانشگاه درباره برجام منتشر کرد و به نقل از وی نوشت: «دولت روحاني با نوعي سرخوشي و بدون خلاقيت برجام را جلو برد و گمان مي‌کرد مي‌تواند روي قول آمريکايي‌ها حساب کند. دولت روحاني گمان مي‌کرد با توجه به شرايطي که در برجام رخ داده هر اتفاقي که در آينده رخ بدهد بايد همچنان در مسير خود حرکت کند و جلو برود. اين يک رويکرد ساده‌انگارانه بود که از سوي دولت حسن روحاني دنبال مي‌شد... مذاکرات هسته‌ای بازی‌های زبانی ویتگنشتاینی است و هیچ خاصیت دیگری ندارد. به همین دلیل کسانی که به مواهب اقتصادی احیای برجام چشم دوخته‌اند اشتباه می‌کنند و با خوش‌بینی به ماجرا نگاه می‌کنند.»
گفتنی است دولت روحانی با کمک همین طیف سیاسی و با شعار مذاکره و رفع تحریم‌ها و ایجاد درآمد سرشار برای مردم رای آنها را گرفت اما 8 سال بعد علاوه‌بر نابود کردن معیشت مردم، افزایش چند صددرصدی قیمت مسکن، دلار، خودرو، کالاهای اساسی، کاهش چند ده‌درصدی ارزش پول ملی و... کشور را با 800 تحریم جدید دیگر تحویل داد و رفت.
مدعیان اصلاحات یا دشمنان قسم‌خورده امید 
روزنامه شرق در یادداشتی در شماره دیروز خود نوشت: «امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که سخنان و بحث‌های متعدد کارشناسی و اظهارنظرهای بی‌شمار بعضا لحنی ناامید‌ دارند یا نمی‌توانند در سرچین اتفاقات روز مؤلفه‌هایی را در کنار هم قرار بدهند که شرایط یأس را به امید تغییر دهند.»
این روزنامه در ادامه نوشت: «این مسئله قطعا در بهبود حرکت و صعود شاخص‌های مورد نیاز برای پیشرفت تأثیر خواهد داشت؛ چون در ناخودآگاه جمعی شهروندان این رویکرد را درست می‌کند که هر نوع فعالیت برای بهبود مقتضیات اقتصادی و اجتماعی بی‌ثمر باشد. یکی از نشانه‌های موجود برای اثبات این ادعا گسترش موقعیت‌های خودبینی در میان شهروندان است. حضور در جامعه گاهی این احساس را به وجود می‌آورد که آدم‌ها بیشتر در حال‌ اندیشیدن و مهندسی‌کردن اجرای این ذهنیت هستند که خود به امکانات و موقعیت‌های برتر دست یابند، بدون اینکه اهمیتی داشته باشد دیگران در چه مشکلاتی به سر می‌برند. تأکید می‌کنم که این مسئله از میانگین رفتارهای اجتماعی احساس می‌شود و البته برای ما ایرانی‌ها که همواره در طول تاریخ معروف بوده‌ایم به ازخودگذشتگی و حتی میهمان‌نوازی که از وجوه همین عبور از فردیت‌های فشرده است، دیدن یا شنیدن این واقعه بسیار دردناک است. به گمانم امروز شاد ‌زیستن و شادی‌آفریدن و حتی ارائه مطالب و اظهارنظرهایی که می‌توانند به امیدآفرینی کمک کنند، باید یک راهبرد باشد.»
گویا طیف موسوم به اصلاح‌طلب دشمنان قسم‌خورده امید و نگاه امیدوارانه به آینده هستند. چنان‌که اگر به روش و منش رسانه‌های این طیف آشنا باشید حتما دیده‌اید که آنها چگونه با ضریب دادن به خبرهای پیرامون ضعف‌ها، مشکلات، حوادث و... آنها را منتشر می‌کنند و در عوض خبرهای مثبت پیرامون این اتفاقات را نادیده می‌گیرند. 
برای نمونه این طیف مشکل پیش آمده برای آب شرب شهرکرد را با تیترهای درشت منتشر می‌کنند اما در عوض اقدامات جهادی که برای رفع این مشکل انجام شد را سانسور می‌کنند. یا پروژه‌ای که در حالت عادی برای تکمیلش به 2 تا 3 ماه زمان نیاز است در عرض چند روز و با کار شبانه‌روزی متخصصانی که از سراسر کشور آمده بودند تکمیل شد اما این حرکت جهادی و یا این همدلی شهرهای دیگر برای رفع مشکل شهرکرد در این رسانه‌ها بازتابی ندارد. 
نمونه دیگر گزارشی است که همین روزنامه شرق در مورد سیل منطقه امامزاده داوود(ع) همین اواخر منتشر کرد. در این گزارش عنوان شده بود که 200 جسد زیر گل و لای مانده است. این روزنامه روز بعد در یک متن توضیحی مدعی شد که عدد 200 اشتباه تایپی بوده و باید 20 تایپ می‌شده و در نهایت معلوم شد که عدد 2 درست است.