kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۷۴۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۴
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

هماهنگی رسانه‌های مدعی اصلاحات با دشمن در جهت شرطی ‌‌سازی اقتصاد ایران با مذاکرات!

 

سرویس سیاسی ـ
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارش اقتصادی خود با عنوان «روي خوش بازارها به چشم‌انداز توافق» نوشت: «با وجودي كه هنوز خبر موثقي از موافقت مذاكرات برجام به صورت رسمي منتشر نشده اما به نظر مي‌رسد جو رواني دور جديد مذاكرات تغييرات مثبتي را در بازارهاي مختلف به وجود آورده است.»
گفتنی است، یکی از مهم‌ترین دلایلی شلختگی و بی‌سر و سامانی اقتصاد امروز کشور، سیاست تباه گره زدن اقتصاد به خارج از مرزها و شرطی کردن اقتصاد به مذاکرات از سوی دولت روحانی و جریان سیاسی رسانه‌ای حامی آن بوده است.
گره زدن مشکلات کشور به مباحثی از جمله برجام، اینستکس و FATF دولت قبل را از هدف اصلی خود یعنی بهبود وضعیت اقتصاد دور کرد. «کاهش قدرت برنامه‌ریزی برای فعالان اقتصادی»، «عدم ثبات اقتصادی»، «زمینه ‌‌‌‌سازی برای اخلال اقتصادی»، «کاهش سرمایه‌های اجتماعی» و «ارسال پالس مثبت به تحریم کنندگان»، از جمله پیامدها و آسیب‌های این رفتار غلط و سیاست‌زده جریان مدعی اصلاح‌طلبی است که دود آن طی 8 سال گذشته به چشم مردم رفت و همچنین سفره معیشت آنان را روز به روز کوچک‌تر کرد. تاسف‌آور‌تر اینکه این جریان بدون عبرت گرفتن از تجربه خسارت بار دوره گذشته همچنان بر پیمودن این مسیر غلط که اتفاقا خواست دشمن است، اصرار دارد.
اصرار اصلاح‌طلبان بر مخالف جلوه دادن صهیونیست­ها با برجام
روزنامه شرق در شماره دیروز خود گفت‌وگویی را منتشر کرده که در بخشی از آن آمده: «واقعیت ماجرا این‌جاست که ما به جز اسم فرد حمله‌کننده چیزی بیشتر درخصوص اهداف و نگاه او برای ترور سلمان رشدی نداریم؛ هنوز کسی نمی‌داند که این فرد چه نوع ارتباطاتی داشته؛ اما آن چیزی که قطعی است، آن است که حتما برخی جریان‌های افراطی مخالف احیای برجام در داخل آمریکا و دیگر کشورها و در رأس آنها اسرائیل این انگیزه را دارند که هر اتفاق بی‌ربط یا باربطی را به برجام ارتباط دهند تا بتوانند مانع از احیای توافق هسته‌ای شوند، به‌خصوص در این بازه زمانی که امکان حصول توافق پررنگ‌تر از گذشته شده است.»
در ادامه این متن می‌خوانیم: «بنابراین اسرائیل سعی می‌کند از هر مسیری که شده ایران را بدنام کند تا بتواند از این طریق باعث افزایش فشار به جمهوری اسلامی با هدف توقف گفت‌وگوها شود. پس این سناریوی احتمالی -تأکید دارم احتمالی- وجود دارد که مخالفان برجام در سایه آخرین تلاش‌ها برای احیانشدن برجام ترور سلمان رشدی را هم به ایران ارتباط دهند تا از این طریق با فشار به بایدن مانع از حصول توافق شوند. این سناریو به‌هیچ‌وجه بعید نیست. همان‌گونه که اشاره کردید و ما هم می‌بینیم، طیفی از جریان‌های تندرو داخل آمریکا و رسانه‌های آنها سعی دارند فرد ضارب و ترور رشدی را به جمهوری اسلامی ایران ارتباط بدهند.»
درباره این ادعا که همواره توسط روزنامه‌های زنجیره‌ای مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی مخالف برجام است ذکر این نکات لازم به نظر می‌رسد: برخلاف دروغ‌بافی مدعیان اصلاح‌طلبی، رژیم صهیونیستی نه تنها با برجام مخالف نیست بلکه آن را یک موهبت برای خود می‌داند. تیرماه 96 و در دوسالگی برجام، مقام ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی (کارمی گیلون رئیس‌‌‌اسبق شین‌بت) در فارن پالیسی نوشت: برجام برای اسرائیل یک موهبت بود.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز از هماهنگی‌های پشت پرده مقامات اسرائیل با بایدن در مورد ایران خبر داده و نوشته بود: در جریان مذاکرات اولیه‌ای که بین مقامات اسرائیلی و آمریکا انجام شده، اسرائیلی‌ها وعده داده‌اند که به صورت علنی با بایدن و اهداف تیمش برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران مخالفت نخواهند کرد.
این روزنامه صهیونیستی تصریح کرد: همچنین اسرائیل خواهان توافق جدیدی است که فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در خاورمیانه را محدود کند.
علاوه‌بر اینها، فروردین 97 گادی ایزنکوت، رئیس‌ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با‌هاآرتص گفته بود: توافق هسته‌ای با ایران با همه نواقصی که دارد، اثربخش بوده و تحقق چشم‌انداز هسته‌ای ایران را برای ۱۰ تا ۱۵ سال متوقف کرده است.
همچنین فروردین 97 چهار نظامی ارشد سابق رژیم صهیونیستی (از جمله دو وزیر جنگ پیشین این رژیم) مخالفت خود را با لغو برجام اعلام کردند. شائول موفاز، بنی گانتز، دن‌هالوتز و موشه یعلون، در جریان یک پنل برگزار شده در کنفرانس روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت، مخالفت خود را با لغو برجام ابراز داشتند. از این چهار نفر، شائول موفاز و موشه یعلون سابقا سمت وزارت جنگ را در فلسطین ‌اشغالی برعهده داشته‌اند.
لازم به تصریح است که منتقدان توافق هسته‌ای از بابت تعهدات نقد در برابر وعده‌های نسیه، نگرفتن تضمین، اعتماد دولت به دشمن و عدم توازن تعهدات هشدار می‌دادند اما بزک‌گران آمریکا، آنها را هم‌پیوند با اسرائیل می‌خواندند! این در حالی است که رژیم صهیونیستی ضمن اقبال به برجام، در پی افزودن دیگر توانمندی‌های ایران (موشکی، منطقه‌ای) به برجام است و از این رو، متحد اسرائیل عناصر معاند متظاهر به اصلاح‌طلبی‌اند که می‌گویند بر سر برد موشک‌ها و نفوذ منطقه‌ای باید مذاکره کنیم!
سیاست منطقه‌ای دولت خوب و موفق است اما برجام مهم‌تر است!
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «دولت طي يک سال گذشته در سياست منطقه‌اي خود نمره قبولي گرفته اما در سياست جهاني و مشخصا موضوع برجام هنوز نمره قابل قبولي دريافت نکرده است.»
در این مطلب آمده است: «دولت آقاي رئيسي سعي مي‌کند که نوعي موضع استغناء از برجام و سياست جهاني را در پيش بگيرد و به مناسبات منطقه‌اي و مناسبات دوجانبه روي بياورد. هر چند که هر دو سياست نيز خالي از اشکال نبوده‌اند. يعني ما مي‌بينيم که بسياري از مناسبات منطقه‌اي و دوجانبه آقاي روحاني معطل برجام ماند و در طرف ديگر نيز مي‌بينيم که سياست‌هاي منطقه‌اي که در دولت آقاي رئيسي شکل گرفت به عنوان مثال مثل پيمان شانگهاي و ديگر مناسبات منطقه‌اي تا حدي به رغم ادعايي که وجود داشت به دليل مسائل جهاني با موفقيت همراه نبوده است. با اين حال آنچه امروز در حوزه سياست خارجي ايران اهميت دارد بحث برجام است که دولت هنوز در اين خصوص کارنامه خوبي از خود نشان نداده است. در حال حاضر شوراي عالي امنيت ملي متن پيشنهادي آقاي بورل را بررسي مي‌کند و در خود دولت و طرفدارانش نيز نوعي تقسيم کار شکل گرفته است. به هر صورت مجموعه يک دولت بايد تصميم‌گيري کنند و تصميم را بپذيرند. اگر بازهم فرصت سوزي ادامه پيدا کند و مانند 15 ماه گذشته اقدام درستي صورت نگيرد قابل توجيه نيست.»
مدعیان اصلاحات همچنان از 8 سال دولت روحانی و پیوند زدن همه مسائل کشور به برجام که رهاوردی جز هیچ نداشت درس عبرت نگرفته و سعی می‌کنند بازهم کشور را معطل و متوقف سند توخالی برجام کنند. آنها که از متوقف نبودن دولت به برجام نگران هستند به دنبال آن هستند که برجام را مسئله اول کشور و بن بست در آن را شکست دولت معرفی کنند و القا کنند که تا با کدخدا نبندیم مشکلی حل نمی‌شود!