آیتالله ریشهری:
اعتدال به معنای کوتاه آمدن از ارزشها نیست
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی با اشاره به تفسیرهای مختلف از اعتدال، تأکید کرد که کوتاه آمدن از ارزشها به معنای اعتدال نیست.
آیتالله محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم و اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به بررسی مسائل روز پرداخت.
آیتالله ریشهری با اشاره به موضوع فتنه 88 گفت: در همان ایام و در یکی از سخنرانیهایم گفتم که تجربه این نظام نشان داده هرکس در مقابل نظام و رهبری بایستد، عاقبت به خیر نخواهد شد. این افراد میتوانستند کار را به اینجا نرسانند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری در قالب قانون اعتراض خود را پیگیری کنند اما اعتراض که از چارچوب قانون خارج شد، مفاسدی دارد که این مفاسد کمابیش تا الان نیز ادامه پیدا کرده است.
البته در ابتدا امیدوار بودم که آنها (سران فتنه) از مواضع خود عدول کنند. من بلافاصله با آقای موسوی صحبت کردم و نامه نوشتم اما هر کاری کردم که مشکل حل شود، نشد.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم با اشاره به موضوع شکلگیری جریانهای تکفیری نظیر داعش در کشورهای اسلامی اظهار داشت: یکی از طراحیهای استکبار برای ضربه زدن به اسلام اصیل، ایجاد رژیم جعلی صهیونیستی بود که این رژیم را در قلب کشورهای اسلامی به عنوان سدی در برابر پیشرفتهای جهان اسلام تاسیس کردند.
پیروزی انقلاب اسلامی در ایران مانع از تحقق این هدف شد و با توجه به موجی که انقلاب در جهان ایجاد کرد، این سد شکاف برداشت و هر روز نیز این شکاف بیشتر میشود.
وی افزود: در زمان غیبت معصوم، مبنا ولایتفقیه و رهبری است. اگر مبنای رهبری باشد، مشکل تفسیرهای مختلف حل میشود.
اعتدال به معنای کوتاه آمدن از ارزشها نیست. اعتدال در هر زمینهای معنای خاص خودش را دارد و برای اعتدال سیاسی نمیتوان یک معنای کلی ارائه داد.
در برخوردهای سیاسی باید زمانی تند رفت، زمانی کند و زمانی میانه. فقط باید محور تعیین کرد و محور اصلی که حجت شرعی است، رهبری است. جایی که ولیفقیه گفت تند برو، تند میرویم و اگر نظر ایشان چیز دیگری بود، باید به همان عمل کرد.
عضو سابق مجلس خبرگان درخصوص ارزیابی از عملکرد یک ساله دولت یازدهم نیز اظهار داشت: آقای روحانی همدوره بنده، آقای محمدیگلپایگانی و شماری دیگر از دوستان معروف است و من بیش از 50 سال است که ایشان را به ذکاوت، امانت و دیانت میشناسم و هر شب برای موفقیت ایشان دعا میکنم.
موفقیت دولت، در واقع موفقیت جمهوری اسلامی و حاکی از کارآیی نظام اسلامی است. برخی از اقداماتی که در این دولت صورت گرفته، مثل نظام سلامت بسیار مثبت است، به ویژه آرامش و امیدواری که در جامعه پدید آمده قابل توجه است که بخشی از این آرامش مرتبط با عملکرد موفقیتآمیز نسبی دولت در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد است که البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فرصت و تلاش بیشتری لازم است.
اما آنچه عرض کردم بدین معنا نیست که اشتباهی وجود ندارد؛ امثال ما و هیچکس مصون از اشتباه نیست، بنده تصور میکنم عملکرد دولت به ویژه در زمینههای فرهنگی نیازمند نقد عالمانه و منصفانه است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن تجربه عملکرد دولتهای گذشته، رمز موفقیت رئیس محترم جمهوری و دولت خدمتگزار در چند جمله عبارت است از توکل حقیقی به خداوند سبحان، توجه عملی جدی به رهنمودهای خیرخواهانه مقام معظم رهبری به ویژه توصیههای اخیر ایشان در هفته دولت، مراقبت هوشیارانه از نفوذ شیطانهای انساننما، استفاده از مشاوران صالح و صادق و دارای صراحت و دلسوز و نقدپذیر.
به گزارش فارس آیتالله ریشهری مهمترین تهدید پیش روی انقلاب اسلامی را تهدیدات فرهنگی دانست و افزود: انقلاب اسلامی یک تحول فرهنگی بود که تداوم آن در گرو تعمیق و تداوم فرهنگ ارزشی اسلام است. البته این نکته نیز قابل توجه است که بدون اقتصاد سالم نمیتوان انتظار پیشرفت فرهنگی داشت و لذا سال جاری را مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ نامیدند. به نظر بنده تهدید فرهنگی مهمترین تهدید است و دشمن تمرکز جدی روی این موضوع دارد.