نایب رئيس مجلس:
هزینههای جاری کشور به سرعت رو به افزایش است
نایب رئيس مجلس شورای اسلامی گفت: هزینههای جاری کشور به سرعت رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی در کارگاه علمی- تخصصی اقتصاد مقاومتی که ظهر دیروز در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: مشکلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور به مسئولان بازمیگردد.
وی افزود: تا زمانی که وضعیت به همین منوال ادامه یابد هیچ امیدی به تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده نیست زیرا جهتگیری مسیر کسانی که باید بر حسب وظیفه این سیاستها را اجرا کنند زاویه معناداری با این سیاستها دارد.
ابوترابی ادامه داد: سیاستهای کلی ابلاغی در برنامههای پنج ساله کشور، چشمانداز 20 ساله، سیاستهای ابلاغی رهبری در حوزههای مدیریتی جهتگیری دستیابی به اقتصاد مقاومتی را تعریف میکند اما به دلیل عدم توجه به این سیاستها و عدم رعایت آن گامی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برنداشتیم. وی عنوان کرد: در برنامه پنج ساله چهارم و پنجم سیاستهای کلی ابلاغ شد و پس از تبدیل شدن به قانون توسط مجلس شورای اسلامی به مدیران دستگاههای اجرایی ابلاغ شد اما حوزههای مدیریتی آن برای نزدیک شدن به اقتصاد مقاومتی محقق نشده است.
نایب رئيس نخست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز در اوج وابستگی به نفت برای تامین هزینههای جاری قرار داریم زیرا تمام تصمیمات و سیاستهای ما در راستای افزایش وابستگی به درآمدهای حاصل از نفت است.
ابوترابی گفت: در سال 84 هزینههای جاری کشور 25 هزار میلیارد تومان بود و در سال 92 عملکرد بودجه عمومی به 120 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این نشان میدهد که هزینههای جاری کشور به سرعت رو به افزایش است.
نایب رئیس نخست مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: رشد نقدینگی در سال گذشته بیش از 30 درصد بود بنابراین با وضع موجود باید تلاش کنیم امور غیر حاکمیتی را به بخش خصوصی که توانایی انجام آن را داشته باشد واگذار کنیم.
ابوترابی افزود: از سوی دیگر بخشهایی از امور حاکمیتی که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد باید به بخش خصوصی واگذار شده و دولت بر آنها نظارت کند تا بهترین بهرهوری را داشته باشیم.
نایب رئیس نخست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهرهوری ما از منابع آبی کشور فقط 40 درصد است و 60 درصد بقیه آن از بین میرود و این در حالی است که 40 درصد ذکر شده نیز به صورت صحیح مورد استفاده قرار نمیگیرد بلکه با کشت محصولاتی مانند هندوانه و صادرات آن، در واقع آب مجازی صادر میکنیم.