kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۷۹
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱

نقاب تازه آمریکا برای عربستان ریاض مسئول مقابله با داعش در سوریه شد!

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) دولت عربستان را مامور آموزش و مبارزه با تروریست‌های داعش در سوریه کرد.


پنتاگون اعلام کرد: عناصر مسلحی که اکنون در عربستان در حال طی کردن دوره‌های آموزشی هستند، قرار است با داعش و ارتش سوریه مبارزه کنند. دولت ریاض که طی روزهای اخیر بارها حضور افراد مسلح مخالف دولت سوریه در خاک عربستان برای گذراندن آموزش را تکذیب کرده بود، در ارتباط با این خبر سکوت اختیار کرده است.
«باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش از این، آموزش، تقویت و تجهیزات «مخالفان میانه‌روی سوریه» را بخشی از راهبرد خود علیه داعش اعلام کرده بود. طی سال‌های اخیر رژیم آل سعود راهبرد حمایت از داعش را طبق دستور آمریکا به اجرا گذاشته بود.
کارشناسان می‌گویند، در شرایط کنونی که مردم عراق نیز با تروریست‌های داعش دست و پنجه نرم می‌کنند، اعزام عناصر مسلح از عربستان به سوریه و نادیده گرفتن عراق کاملا معنادار است و به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد حالت توازن میان داعش در شمال عراق و دولت عراق همچنان باقی بماند تا از این شرایط بعدا بتواند در جهت منافع خود سوءاستفاده کند.
در ارتباط با عراق همچنین، هفته گذشته یک هیئت آمریکایی با شماری از افسران ارشد سابق ارتش بعثی عراق دیدار کرد. هر چند در ارتباط با مذاکرات طرفین گزارش‌‌های شفافی مخابره نشده است، ولی احتمالا آمریکا قصد دارد از بعثی‌های عراق نیز علیه داعش و دولت مرکزی (بغداد) استفاده کند.
از این نوع گزارش‌ها می‌توان دریافت که ایالات متحده در مورد استفاده از نیروی زمینی خود و دیگر کشورها علیه داعش تغییر عقیده داده است و به جای آن، قصد دارد شبه‌نظامیان وابسته به خود را علیه داعش به کار بگیرد.
دولت عراق نیز یک بار دیگر از زبان وزیر خارجه این کشور، چارچوب مقابله با داعش را به آمریکا و غرب گوشزد کرد. «ابراهیم جعفری» گفت: مسئولیت اصلی مقابله با داعش در خاک ما (عراق) بر عهده خود ما و نیروهای مسلح عراق، گارد ملی و نیروهای پیشمرگ است، ولی به همکاری از سوی کشورهای دوست نیاز داریم.
خبر دیگر اینکه، از مجموع 100 تبعه آمریکایی که در صفوف داعش در عراق و سوریه حضور دارند، حدود 40 تبعه به آمریکا برگشتند و این مسئله، مقامات واشنگتن را به شدت نگران کرده است.
همچنین، طبق یک نظرسنجی که «نیویورک‌تایمز» انجام داده تنها 39 درصد مردم آمریکا با راهبرد اوباما علیه داعش موافق هستند. این نظرسنجی نشان می‌دهد که رویکرد جنگ‌طلبانه اوباما و تهدید وی در مورد بازگشت نیروهای آمریکایی به خاورمیانه، باعث شد که محبوبیت وی در جامعه کاهش یابد.
مقامات ترک نیز اعلام کردند، 49 تبعه ترکیه که توسط عناصر داعش به گروگان گرفته شده بودند، دیروز آزاد شدند. رئیس‌جمهور ترکیه این آزادی را مرهون تلاش عوامل اطلاعاتی این کشور دانست. اما کارشناسان آزادی گروگان‌های ترک را در شرایط فعلی، نتیجه پیوندهای نزدیک میان دستگاه اطلاعاتی ترکیه و تروریست‌های داعش می‌دانند.
آنکارا طی سال‌های اخیر آشکارا از تروریست‌های داعش در سوریه حمایت می‌کرده است.