در بازدید مسئولان از سد و تصفیهخانههای تهران اعلام شد
تغییر الگوی مصرف، اصلاح قیمت و قطع آب راهکارهای غلبه بر مشکل کمآبی
مسئولین کشور برای غلبه بر مشکلات کمآبی در پاییز بر تغییر الگوی مصرف، قطع آب مشترکان پر مصرف و اصلاح قیمت آببها تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاریها، اسحاق جهانگیری معاون اول رئيسجمهور، دیروز پس از بازدید از سد لتیان و لار و حضور در تصفیهخانه 3و 4 تهرانپارس گفت: از آنجا که تامین آب از دغدغهها و نگرانیهای اصلی مسئولین کشور است تلاش دارند تا این مشکل را زودتر برطرف کنند.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی در تابستان امسال صورت گرفت و در زمان پیک مصرف از این شرایط عبور کردیم ولی با توجه به وضعیت نامطلوب سدهای لتیان و لار که میزان آب آنها تنها برای چند روز تهران کفایت میکند، باید مردم به صورت جدی وارد عمل شوند و در مصرف آبصرفهجویی نمایند.
معاون اول رئيسجمهوری اظهار داشت: مصرف زیاد آب توسط برخی مشترکان جفا در حق کسانی است که به خوبی از این منابع استفاده میکنند لذا از مردم به طور جدی درخواست صرفهجویی داریم تا بتوانیم پاییز را بدون مشکل طی کنیم.
جهانگیری گفت: وضعیت منابع آبی به نقطهای رسیده که اگر در روزهای آینده همکاران وزارت نیرو احساس کنند صرفهجویی به حدی نیست که بتوانند پاییز را طی کنند در زمینه قیمت و قطع آب مشترکان پرمصرف تصمیمگیری خواهند کرد.
وی افزود: باید منابع مورد نیاز طرحهای وزارت نیرو از جمله تامین آب رینگ غرب به شرق با سرعت بیشتری ادامه یابد تا منطقه شرق تهران از ثبات نسبی در زمینه منابع آبی برخوردار شود.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: وضعیت امروز پیام بزرگی به سیاستگذاران تهران است مبنی بر اینکه تهران بیش از این جمعیت، ظرفیت ندارد و از نظر مدیریت محیط زیست و ترافیک باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
جهانگیری تصریح کرد: اجازه تغییر کاربری اراضی نباید به سادگی صورت گیرد بلکه باید به مسائل زیست محیطی توجه بیشتری شود.
وی اضافه کرد: باید وضعیت جمعیتی تهران را در این حد کنترل کنیم، هر چند وزارت نیرو تدابیر لازم را برای تامین منابع آبی مردم برنامهریزی خواهد کرد این در حالی است که مردم نیز باید صرفهجویی را در اولویت قرار دهند.
سد ماملو 15 مهر
وارد مدار میشود
محمد پرورش، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در حاشیه این بازدید در خصوص راهاندازی سد ماملو گفت: این سد در 15 مهر ماه وارد مدار شده و به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: با وجودی که برای واقعی شدن هزینههای آب و بهرهبرداری از آن پیشنهادات لازم ارائه شده اما هنوز منتظر تصویب و ابلاغ آن هستیم.
پرورش افزود: برای تغییر تعرفههای فاضلاب هنوز پیشنهادی نشده است.
وی با بیان اینکه برای تغییر تعرفه فاضلاب نیز پیشنهاداتی داریم، ادامه داد: برای هر متر مکعب فاضلاب 560 تومان هزینه که از این میزان تنها 65 تومان برای هر متر مکعب دریافت میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، اظهار داشت: با توجه به هزینههای تاسیسات و انرژي که در راهاندازی طرحهای فاضلاب صورت میگیرد، باید تعرفههای فاضلاب اصلاح شود.
پرورش گفت: البته به دنبال افزایش به صورت یک مرحلهای نیستیم بلکه باید به صورت طبقهبندی صورت گیرد تا طی دو تا سه سال به قیمت واقعی برسد.
وی درباره قطع آب مشترکین پر مصرف نیز گفت: طبق مصوبه شورای تامین در زمان مشخص شده آب مشترکین پرمصرف قطع شد و این شرکت به وعده خود عمل کرد و به دنبال آن هستیم که مصوبه دائمی را بر این منظور دریافت کنیم.
معصومه ابتکار، رئيس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این بازدید گفت: بیشتر مشکلات موجود از عدم مدیریت این بخش نشأت میگیرد.
وی ادامه داد: در شمال کشور منابع غنی آب داریم ولی در موضوع فاضلاب چندان موفق عمل نشده بنابراین باید الگوی مصرف به درستی اجرا شود.
رئيس سازمان حفاظت از محیط زیست، اظهار داشت: منابع آب باید به درستی مدیریت و مصارف به صورتی تنظیم شود که مشکلات موجود در این بخش بیش از پیش کاهش یابد.
ابتکار با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل اصلی عدم رعایت الگوی مصرف است، گفت: متاسفانه مصرف آب در تهران دو برابر بیشتر از الگوی مصرف است و در بخش کشاورزی نیز الگوی مصرف به درستی صورت نمیگیرد و بخش عمدهای از منابع آب هدر میرود.
وی تصریح کرد: تنها با انتقال آب از حوزهای به حوزه دیگر مشکل حل نخواهد شد چرا که افزایش جمعیت به این شکل در تهران منطقی نیست.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در زمینه حمایت دولت از بخش کشاورزی نیز افزود: در بودجه سال 93 دولت 85 درصد تسهیلات مربوط به این بخش را به توسعه طرحهای آبیاری تحت فشار اختصاص داد و از این طرحها حمایت به عمل آورد.