kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۵۲
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴
پایان مهلت بانک مرکزی به بانک‌ها

خودداری بانک‌‌ها از اعلام بنگاه‌‌ها و شرکت‌های تابعه

همین چند هفته پیش بود که رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد بانک‌‌ها 15روز فرصت دارند تا اسامی بنگاه‌‌ها و شرکتهای زیرمجموعه خود را به بانک مرکزی اعلام کنند.


این درحالی است که بنابر اعلام اخیر معاون نظارت بانک مرکزی، پایان هفته گذشته را آخرین مهلت بانک‌‌ها عنوان کرد. طبق آخرین پیگیری‌های خبرنگار «نسیم» از بانک‌‌ها و بانک مرکزی هیچ لیستی به دست مسئولان بانک مرکزی نرسیده است.
اوایل ماه جاری بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت یکی از مشکلات جدی کنونی اقتصاد کشور را بنگاه‌داری بانک‌‌ها عنوان کردند و افزودند: دولت باید این موضوع را به طور جدی پیگیری و حل کند زیرا بانک‌‌ها باید در خدمت تولید باشند و اگر در خدمت تولید قرار بگیرند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
بعد از این دیدار سیف، رئیس کل بانک مرکزی مهلت سه ساله‌ای را برای بانک‌‌ها تعیین کرد مبنی بر اینکه سهام شرکت‌های تحت نظارت بانک‌‌ها در هر سال باید یک سوم کاهش یابد و همچنین مهلت پنج ساله‌ای هم برای واگذاری املاک مازاد بانک‌‌ها مشخص شد. در ادامه همین رویکرد رئیس‌کل بانک مرکزی در سفر خود به استان لرستان دلیل دادن مهلت سه ساله به بانک‌‌ها را جلوگیری از ایجاد التهاب در بازار سرمایه بدلیل عرضه‌های زیاد عنوان کرد و به بانک‌‌ها 15 روز مهلت داد تا یک لیست از همه بنگاه‌هایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مالکیت آن‌ها هستند ارائه دهند.
پس از این اظهارات برخی از بنگاه‌های بخصوص دولتی واکنش نشان داده و خود را پیشگامان خروج از بنگاه‌داری عنوان کردند اما در عمل خبری از ارائه لیست‌ شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌‌ها نشد. اما باتوجه به اینکه هنوز آمار و اطلاعات دقیقی از عملکرد بانک‌ها در این زمینه اعلام نشده کارشناسان براین باورند که بعید به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود، بانک‌ها به طور جدی به این موضوع وارد شوند و دستور بانک مرکزی بیشتر شبیه یک هشدار است که نمی‌تواند اهداف مورد نظر را محقق کند. هر چند که در روزهای قبل همتی، رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی عنوان کرد که بانک‌ها مقید به عمل به دستور بانک مرکزی بوده و در حال آوردن اطلاعات مربوط به شرکتهای خود هستند.
حال با وجود عدم ارائه لیست شرکت‌‌ها توسط بانک‌‌ها و عدم واکنش مسئولان بانک‌مرکزی نسبت به این قضیه باید منتظر ماند و دید که آیا بانک‌هایی که در حال حاضر بیشتر درآمد خود را از طریق بنگاه‌داری کسب می‌کنند، حاضر به تن دادن به این دستور بانک مرکزی می‌شوند ؟