kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۳۶۲
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۰
رو در رویی عابدینی و ملی‌پوشان سابر وارد فاز جدیدی شد

نیاز مبرم شمشیربازی به پوست‌اندازی باقرزاده ریاست فدراسیون را به چه قیمتی می‌خواهد؟

چهره‌های شاخص شمشیربازی ایران در آستانه انتخابات رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند و به نظر می‌رسد وارد یک جنگ علنی شده‌اند.

 

سرویس ورزشی-

دوره ریاست فضل‌الله باقرزاده، رئیس ‌فدراسیون شمشیربازی اردیبهشت سال جاری به پایان رسید با وجود این که ثبت‌نام از کاندیداها در بهمن ۱۴۰۰ انجام شد اما انتخابات این فدراسیون برگزار نشد. از همان زمان حواشی انتخابات بیش‌تر و دو دستگی هم ایجاد شد. حواشی ابتدا سمت فدراسیون رفت و سپس‌گریبانگیر تیم سابر شد و اکنون هم این حواشی انتخاباتی به اوج خود رسیده است و دیگر الان شاهد این هستیم که سابریست‌های ایران رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند.
مجتبی عابدینی ملی‌پوش پیشین سابر دیروز مطالبی را مطرح کرد مبنی بر اینکه تاکنون اطلاع نداشته در شمشیربازی چه می‌گذرد و زمانی که مشغول عرق ریختن روی پیست بوده است، چه کسانی از این نمد برای خودشان کلاه دوخته‌اند و از این پس می‌خواهد وارد عمل شود و برای اصلاح امور بجنگد.
پس از این صحبت‌های عابدینی، ملی‌پوشان سابر به صورت مشترک در صفحه اجتماعی خود واکنش‌هایی نشان دادند.
علی پاکدامن، فرزاد باهر، محمد فتوحی و محمد رهبری با کنایه به صحبت‌های عابدینی عنوان کردند: کسانی از افشاگری حرف می‌زنند که اگر افشاگری شود رسوای عالم خواهند شد.
به طور مشخص تمام این حواشی و انتقادهایی که به تیم سابر می‌شود، به خاطر انتخابات است. بنابراین اگر انتخابات این فدراسیون زودتر برگزار شود، این رشته تا این‌اندازه درگیر حواشی نمی‌شود. فدراسیون‌های زیادی در بلاتکلیفی به سر می‌برند و این وظیفه وزارت ورزش و جوانان است که تکلیف آنها را هرچه سریع‌تر مشخص کند.
قانون چه می‌گوید؟
طبق بند ۲ و ۳ ماده ۲۲ اساسنامه جدید، افراد بیشتر از سه دوره متوالی امکان ریاست ندارند و فعالیت بیش از سه دوره به صورت مشروط امکان‌پذیر شده است. در بند ۲ ماده ۲۲ اساسنامه آمده است: رئیس‌فدراسیون توسط مجمع برای یک دوره چهارساله انتخاب می‌شود و انتخاب مجدد وی برای حداکثر ۲ دوره دیگر (جمعا سه دوره متوالی یا متناوب) بلامانع است. همچنین بر اساس بند ۳ ماده ۲۲ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران اعلام شده: در صورتی که رئیس‌فدراسیون، یکی از اعضای هیئت‌رئیسه جهانی یا رئیس، نایب‌رئیس‌یا دبیرکل کنفدراسیون‌های آسیایی مربوطه باشد، انتخاب مجدد وی تا زمان تصدی پست‌های مورد اشاره بیش از سه دوره بلامانع است.
به این ترتیب اگر نفراتی که بیش از سه دوره در فدراسیون رئیس‌بوده‌اند، نمی‌توانند دوباره در انتخابات حضور داشته باشند، نهادهای مربوطه باید به طور واضح بیان کنند و تکلیف فدراسیون را مشخص کنند. مشخص نیست دلیل تعلل وزارت ورزش و جوانان در مورد این که این قانون قابلیت اجرا دارد یا خیر چیست. به هر حال هر چقدر انتخابات فدراسیون شمشیربازی به تعویق بیفتد حواشی آن بیشتر از گذشته خواهد بود.
انتقاد شدید مدیر سابق تیم‌ از باقرزاده
در این میان عبدالرضا میرشفیعی مدیر سابق تیم‌های ملی شمشیربازی با تأکید براینکه شمشیربازی در حال مرگ است، می‌گوید: باقرزاده در این 3-4 دوره‌ای که رئیس‌فدراسیون بوده نتوانست یک سالن و یا یک دفتر مستقل برای شمشیربازی داشته باشد. او در حال حاضر مستأجر شرکت توسعه است. سه دوره حضور در یک فدراسیون داشته‌اید و به هر حال باید یک کاری انجام می‌دادید.
وی با بیان اینکه باقرزاده سه دوره ریاستش تمام شده و نمی‌تواند با یک پُست من درآوردی دوباره وارد انتخابات شود، گفت: باقرزاده سه دوره متناوب رئیس‌فدراسیون بوده و تمام تلاشش این است که یک بار دیگر به انتخابات بیاید. قطعاً او نمی‌تواند در انتخابات ثبت‌نام کند، چون سه دوره‌اش به پایان رسیده است. یک پست من درآوری در آسیا پیدا کرده و از آن طریق می‌خواهد دوباره به انتخابات بیاید. می‌گوید دل‌بسته نیستم اما شمشیربازی را رها نمی‌کند. آقای باقرزاده شما جوانی خیلی از افراد را به باد دادید. اسلحه اپه و فلوره در دوره شما اصلاً دیده نشدند که بخواهند خودنمایی کنند.
میرشفیعی با تاکید بر اینکه قطعاً باید تغییراتی در بخش‌های فنی و مدیریتی فدراسیون به وجود بیاید، گفت: باقرزاده در 3-4 چهار دوره گذشته که رئیس‌بوده هر توان و هنری که داشته نشان داده و بهتر است که یک نیروی جدیدی بیاید. او می‌گوید شمشیربازی را المپیکی کرده ‌اما این را نمی‌گوید که دو اسلحه دیگر (اپه و فلوره) را نابود‌کرده است.
پنهان شدن پشت عملکرد سابریست‌ها
در دهه گذشته عملکرد شمشیربازی در اسلحه سابر باعث شده که این رشته فقط در ویترین نمای خوبی داشته باشد. در طول چند سال اخیر از سوی اهالی این رشته انتقادهای شدیدی از عملکرد فدراسیون در تمام امور شده است ولی هیچ وقت از سوی وزارت ورزش و جوانان مورد نقد‌، بررسی و ارزیابی قرار نگرفته است و اگر این رویه ادامه داشته باشد قطعا شاهد مرگ این ورزش المپیکی خواهیم بود.
عدم توجه و رسیدگی صحیح به رده‌های پایه در دو بخش دختران و پسران در سه اسلحه باعث شده اهالی این رشته دچار نگرانی شدید شوند. طی چند سال گذشته مدیریت غلط و سلیقه‌ای و عدم استفاده از نظرات کارشناسان متخصص کار را در شهرستانها نیز سخت کرده و مربیان این رشته یکی پس از دیگری دلسرد و نا امید و غیر فعال شده‌اند.
برکناری و تهدید در نشست خبری نمایشی و گزینشی!
هنوز یادمان نرفته قبل از المپیک ملی‌پوشان و مربیان این رشته چطور به جان هم افتادند و زخم کهنه شمشیربازی پس از سال‌ها سر باز کرد ولی شاهد آن بودیم. باقرزاده با برگزاری یک نشست خبری نمایشی و گزینشی به‌جای آنکه برای رفع مشکلات موجود دست به‌کار شود، دستور به برکناری نفرات شاخص و فنی داد و عده‌ای دیگر را تهدید کرد!
تصمیمات سلیقه‌ای سه، چهار نفره و غیر فنی در فدراسیون محصور شمشیربازی و عدم استفاده از نفرات متخصص و اجرای عدالت اجتماعی و همچنین شایسته‌سالاری آینده این رشته را دچار نگرانی کرده است. انتظار می‌رود مسئولان وزارت ورزش در شرایطی که تیم سابر روزهای مهمی را در پیش دارد و باید برای مسابقات کسب سهمیه المپیک پاریس آماده شود هرچه زودتر تکلیف انتخابات این فدراسیون را مشخص کند تا شمشیربازی بیشتر از این لطمه نبیند.
البته فدراسیون شمشیربازی هم نباید بی‌تفاوت باشد. اینکه چهره‌های شاخص شمشیربازی ایران این چنین رودرروی هم قرار گرفته‌اند، اتفاق خوبی نیست و باید بتوان این فضا را مدیریت کرد تا شاهد اتفاقات بدتری نباشیم.
فضای ملتهب و آشوب زده‌ای که امروز ‌گریبان شمشیربازی را گرفته و گاه گوشه‌ای از آن رسانه‌ای می‌شود کم کم تبدیل به یک غده چرکی و سرطانی شده است که باید مسئولان وزارت بدون توجه به سخنان به ظاهر شیوا و همچنین تکراری و توجیه‌کننده باقرزاده هرچه زودتر در صدد رفع و رجوع آن اقدامی اساسی و عاجل کنند.