کد خبر: ۲۴۴۴۹۰
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
سخنگوی فراجا خبر داد

بازداشت ۱۴ هزار اخلالگر بازار و کشف 4 هزار میلیارد تومان کالای قاچاق و احتکاری از ابتدای امسال

سخنگوی انتظامی کشور دستاوردهای تشکیل قرارگاه پلیس امنیت اقتصادی از ابتدای امسال تا کنون را تشریح کرد.

 

به گزارش ایسنا، سردار مهدی حاجیان در نشست خبری که دیروز در ستاد فراجا برگزار شد، با اشاره به تشکیل قرارگاه امنیت اقتصادی امین گفت: از بهمن ماه امسال دولت محترم اعلام کرد که قصد عادلانه‌ کردن یارانه‌ها را دارد که همزمان با آن پلیس نیز اقدامات خود را آغاز کرد و قرارگاه پلیس امنیت اقتصادی برای برخورد با مخلان نظم و امنیت اقتصادی، محتکران و... تشکیل شد.
حاجیان افزود: در همین راستا از ابتدای امسال تاکنون در مجموع بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال انواع کالای قاچاق و احتکار شده اعم از کالاهای اساسی و دیگر اقلام کشف شده و ۱۴ هزار و ۵۶۶ نفر از مخلان نظم و امنیت اقتصادی بازار دستگیر شدند.
وی ادامه داد: در حوزه کالاهای اساسی
۱۵ هزارتن آرد وگندم، هشت هزار و 700 تن برنج و هفت هزار و 176 تن روغن که تماما احتکاری و قاچاق بود، کشف و ضبط شد. هفت هزار و 113 نفر از مجموع ۱۴ هزار و ۵۶۶ نفر دستگیر شده در حوزه کالای اساسی بوده است.
سخنگوی فراجا با بیان اینکه هفت میلیون و ۳۱۸ هزار و ۲۷۴ عدد دارو در این مدت کشف شد، گفت: ۴۲۵ هزار عدد تجهیزات و قطعات پزشکی نیز کشف و ضبط شده است.
دستگیری ۲۰۰ نفر
درباره معاملات فردایی طلا و ارز
حاجیان با بیان اینکه انجام معاملات فردایی طلا و ارز ممنوع است، گفت: به طورکلی یک خلأ قانونی درباره معاملات فردایی طلا و ارز وجود داشت و امکان برخورد با آن وجود نداشت که ما این موضوع را به شورای امنیت کشور برده و در آنجا دستورات لازم برای برخورد با آن به تصویب رسیده و ابلاغ شد. متاسفانه معاملات فردایی تقاضای کاذب ایجاد کرده و سبب ایجاد اخلال در بازار طلا و ارز شده، همان‌طور که می‌دانید در معاملات فردایی در واقع طلا یا ارزی به دست خریدار نمی‌رسد و خرید و فروش به شکل صوری اما با قیمت‌های بالا و غیر واقعی انجام می‌شود که نتیجه برخی از افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز نیز ناشی از همین معاملات است.
ممنوعیت انتشار فیلم‌های ضبط شده
با دوربین‌های مداربسته و موبایل
وی با هشدار نسبت به انتشار فیلم‌های ضبط شده با دوربین‌های مداربسته و گوشی‌های موبایل افزود: برابر قانون مطبوعات، هر فردی که اقدام به انتشار تصاویر دیگران کند، مرتکب عمل مجرمانه شده و مجازات می‌شود.
سخنگوی فراجا ادامه داد: گاهی دیده شده که سرقتی رخ می‌دهد و تصاویر آن با دوربین مداربسته ضبط شده و منتشر می‌شود که این اقدام ممکن است موجب هتک حرمت افرادی شود که چهره‌شان در فیلم مشخص شده است. این اقدام جرم‌انگاری شده است. اگر افرادی چنین فیلم‌هایی را در اختیار دارند باید آن را به مراجع ذی‌صلاح مانند پلیس تحویل دهند و از انتشار آن در فضای مجازی خودداری
کنند.
افزایش سرقت‌های خرد در کشور
حاجیان در پاسخ به پرسشی درباره آمار وقوع سرقت در کشور گفت: سرقت‌های خرد در کشور هشت درصد افزایش داشته است، اما درباره دیگر انواع سرقت‌ها نظیر زورگیری، مسلحانه و... ما شاهد کاهش وقوع هستیم.
به گفته وی، از ابتدای امسال تاکنون
۲۵۲ هزار سرقت کشف شده است که کشفیات پلیس در مجموع انواع سرقت‌ها افزایش چهار درصدی داشته است. در حوزه سرقت منازل نیز در مجموع
۶۲ درصد، سرقت مغازه ۶۶ درصد و سرقت خودرو نیز ۹۲ درصد منجر به کشف می‌شود که در مجموع این سرقت‌ها نیز نسبت به پارسال، افزایش ۱۲ درصدی کشفیات را داشتیم.
هشدار پلیس: رمزارزها
مناسب سرمایه‌گذاری نیستند
سخنگوی فراجا از افزایش کلاهبرداری‌ها در حوزه رمزارزها خبر داد و گفت: کلاهبرداری‌ها برابر آمارهای پلیس فتا و شکایات واصله در حوزه رمز ارز در حال افزایش است. رمز ارزها حوزه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست و از این رو به مردم هشدار می‌دهیم که از سرمایه‌گذاری در این حوزه پرهیز کنند؛ چرا که احتمال از دست دادن سرمایه‌شان با توجه به شرایط بازار رمزارزها وجود دارد.
برخورد پلیس با لایوهای غیر اخلاقی
و محتواهای نامناسب اینستاگرام
حاجیان همچنین از برخورد پلیس فتا با لایوهای غیر‌اخلاقی و محتواهای نامناسب تولید شده در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام خبر داد و اظهارداشت: برابر قانون مطبوعات و قانون مجازات اسلامی انتشار محتواهای غیر اخلاقی در فضای مجازی جرم انگاری شده و مرتکبان آن به حبس محکوم خواهند شد. از این رو انتشار تصاویر منکراتی و عکس‌های غیر اخلاقی در فضای اینستاگرام ممنوع بوده و پلیس با آن برخورد خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه برخی از این لایوگذارها در خارج از کشور حضور دارند و آیا پلیس با آنان نیز برخورد می‌کند یا خیر؟ گفت: هر فردی که اقدام به ترویج فساد در فضای مجازی کرده و پلیس نیز آن را شناسایی کند تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.
سخنگوی فراجا از وضعیت فضای مجازی نیز انتقاد کرد و افزود: متاسفانه وضعیت فضای مجازی ما نظام مند نیست.