نخست وزیر انگلیس: اسکاتلند مستقل شودارتش بریتانیا تکهپاره خواهد شد
دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس در سخنانی هشدارگونه در اسکاتلند، بار دیگر سعی کرد اسکاتلندیها را چند روز مانده به همهپرسی، از دادن رای به استقلال این منطقه منصرف کند.
سفر کامرون به منطقه نفتخیز «آبردین» در سواحل دریای شمال در واقع آخرین شانس نخستوزیر انگلیس بود تا اسکاتلندیها را برای مخالفت با استقلال و ادامه اتحاد 300 ساله میان اسکاتلند و انگلیس، متقاعد کند.
کامرون که برای دومین بار ظرف یک هفته گذشته به اسکاتلند سفر میکند، در سخنانی در «آبردین» گفت: در صورتی که اسکاتلندیها در همهپرسی روز پنجشنبه (فردا) به استقلال این منطقه رای مثبت بدهند، هیچ راهی برای بازگشت وجود نخواهد داشت و راه انگلیس و اسکاتلند از هم جدا خواهد شد.
وی از جدا شدن اسکاتلند به عنوان یک واقعه دردناک برای مردم «بریتانیا» یاد کرد و وعده داد در صورت رد استقلال این منطقه، دولت انگلیس امتیازات و قدرت بیشتری در زمینه مالیات و خدمات بهداشتی و رفاهی به اسکاتلندیها بدهد.
به گزارش ایرنا نخستوزیر انگلیس همچنین هشدار داد که استقلال اسکاتلند به معنای «جدا شدن واحدهای پولی دو کشور، تکه پاره شدن ارتش بریتانیا و تجزیه صندوق بازنشستگی بریتانیا خواهد بود.»
کامرون همچنین گفت که در صورت جدایی این منطقه مرزهایش با انگلیس به صورت مرزی بینالمللی درآمده و رفت و آمد میان این دو کشور دیگر همانند سابق نخواهد بود و سفارتخانههای «بریتانیا» دیگر تعهدی در قبال اسکاتلندیها نخواهد داشت.
وی همچنین گفت که استقلال اسکاتلند سبب خواهد شد که نیمی از وامگیرندههای اسکاتلندی خود را متعهد در برابر بانکهایی ببینند که در خارج از این کشور (انگلیس) واقع شدهاند.کامرون پیشتر نیز گفته بود در صورت استقلال اسکاتلند، ممکن است دولت انگلیس موضوع ایجاد پستهای مرزی بازرسی میان این دو کشور را در دست بررسی قرار دهد.
ملکه انگلیس نیز روز یکشنبه سکوت خود را در این خصوص شکست و به مردم اسکاتلند هشدار داد درباره این مسئله به خوبی فکر کنند.
به گزارش ایرنا جدیدترین نظرسنجیها از نزدیک بودن فاصله میان موافقان و مخالفان جدایی اسکاتلند از «بریتانیا» حکایت دارد. براساس آخرین نظرسنجی که روز دوشنبه منتشر شد شمار مخالفان اسکاتلند 51 درصد و شمار موافقان 49 درصد بوده است. از «ولز» نیز خبر میرسد که گروهی از موافقان جدایی اسکاتلند از انگلیس در شهر کاردیف، مرکز منطقه گرد هم آمدند و خواستار جدایی این منطقه از انگلیس شدند.
لیانی وود، رهبر حزب استقلالطلب «پلید کمری» ولز در این گردهمایی گفت: رای «آری» در اسکاتلند بر مردم ولز تاثیر میگذارد و همهپرسی استقلال در اسکاتلند «فرصتی بزرگ برای پراکنده کردن قدرت و تمرکززدایی قدرت» از لندن است.
گفتنی است در همهپرسی هیجدهم سپتامبر (27 شهریور)، فقط افراد بالای 16 سال ساکن اسکاتلند (حدود چهار میلیون نفر) حق رای دارند و مردم سایر مناطق شامل انگلیس، ایرلندشمالی و ولز نمیتوانند در آن شرکت کنند. در حال حاضر انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی، ضمن برخورداری از حکومتهای محلی، کشور بریتانیا را تشکیل میدهند.