kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۳۱۳
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶
موضع گیری همزمان فتنه گران داخلی و عمال غربی

تبعیض آموزشی علیه نخبگان ملی ایرانی

رویکرد متحجرانه برخی دولت‌‌های اروپایی علیه محققان و دانشجویان ایرانی، وجهه ظاهراً دموکراتیک این کشورها را با چالشی جدی مواجه کرده است.


این رویکرد علیه ایرانیان مدت طولانی است که در اغلب کشورهای اروپایی ساری و جاری است. ماه‌هاست که دانشجویان ایرانی با گزارش‌های ناامیدکننده‌ای از لغو ویزا و حق سکونت در نروژ روبه رو می‌شوند. اگرچه این اقدامات به اسم تحریم‌های بین‌المللی انجام می گیرد، رشته‌های تحصیلی دانشجویان مزبور هیچ تهدید امنیتی برای منافع اروپاییان به حساب نمی‌آید. به گزارش خبرگزاری هلندی داچ نیوز، در سال ۲۰۱۳ دولت هلند در اقدامی مشابه، تبعیض آموزشی آشکاری را علیه دانشگاهیان ایرانی اعمال کرده بود.
به گزارش تروو، شبکه خبر آمستردام، ممانعت از تحصیل در رشته‌های مختلف به بهانه وضع تحریم های سازمان ملل علیه ایران صورت گرفته است. اما دادگاه عالی هلند تحریم های مذکور را در تعارض آشکار با حقوق بشر دانست و آن را غیرقانونی اعلام کرد.
هرچند با شکایت دانشجویان، دانش‌آموختگان و اساتید ایرانی-هلندی، دادگاه به نفع برخی از ایشان رأی داد اما همچنان بخش قابل توجهی از فرهیختگان ایرانی مقیم هلند با مشکلات آموزشی و اشتغال دست به گریبان هستند. بر این اساس برخی از نمایندگان هلند خواستار توضیح وزرای مربوطه در خصوص اعمال تبعیض نظام‌مند در زمینه آموزشی شده‌اند.
دانشجویان اخراجی دوره دکتری دانشگاه  NTNU
به گزارش اوپن دموکراسی،حمیده کفاش که در مقطع دکتری رشته مهندسی مواد در دانشگاه NTNU تحصیل می‌کرد، با حکم اداره اقامت نروژ از دریافت مدرک خود بازمانده و مجبور به ترک این کشور شد. وی می‌گوید دولت نروژ هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای عمل خود ارائه نکرد.جالب اینکه موضوع پایان نامه کفاش، نه تنها به مسائل هسته‌ای مرتبط نبوده بلکه در مورد کاهش انتشار گاز دی اوکسید کربن بوده که به سود محیط زیست و انسانیت است.اوایل امسال، شبکه دو نروژ به نقل از پلیس امنیت این کشور از اخراج و تحقیق درباره ۶۴ دانشجوی ایرانی مقطع دکترا و فوق لیسانس در این کشور خبر داد. پیش از آن نیز، دولت هلند یک بار در سال ۸۷ و بار دیگر در سال ۹۱ قوانین ویژه‌ای برای محدود کردن تحصیل دانشجویان ایرانی در این کشور وضع کرده بود.
شاهدی بر مدعای کیهان
جالب توجه است که همزمان با این روند ضد ایرانی غربی ها، تیمی با سابقه فعالیت ضدملی در فتنه 88 نیز بر ضد بورسیه های وزارت علوم در دوره قبل اقدام به کارشکنی نمود. همچنین وزیر علوم برکنارشده با حکم نمایندگان ملت در جلسه استیضاح خود در مجلس با اشاره به تغییر برخی قوانین پذیرش دانشجویان بورسیه در وزارت علوم در دولت نهم و دهم، آشکارا مخالفت خود را با اعزام دانشجویان نخبه با بنیه فکری انقلابی به دانشگاه های نمونه غربی اعلام نمود! حرکت همزمان تیم فتنه داخلی، توام با کارشکنی غربی ها بر ضد تحصیل دانشجویان نخبه ایرانی با علایق ملی، در دانشگاه های غربی خود تاییدی مجدد بر پرونده قبلی کیهان است که از حضور و دوام واسطه های دشمنان ایران در گلوگاه‌های انتخاب دانشجویان منتخب دریافت بورسیه، با انگیزش اعزام برای تبدیل "نخبگان ملی ایرانی" به "نیروهای فراملی" معتقد به چهارچوب و ارزش‌های نظام لیبرال سرمایه داری، پرده برداشته بود. دست نخورده ماندن این مسیر به منظور جلوگیری از اعزام دانشجویان محجبه، انقلابی، ایثارگر و علاقه مند به اصلاح کشور با روش های بومی - علمی و پاکسازی دانشگاه‌های غربی از بورسیه های پیشین، مهم ترین هدف دو گروه خارجی و داخلی فعال در پروسه اعزام دانشجویان ایرانی به غرب و دوام آنها در دانشگاه های معتبر است.
متاسفانه بر اساس اطلاعات به دست آمده وزارت خارجه هنوز هیچ اقدامی در جهت احقاق حقوق دانشجویان بورسیه ایرانی انجام نداده است. به این ترتیب به نظر می رسد با توجه به رویه فعلی دولت در عدم حمایت از دانشجویان اخراجی محجبه یا بورسیه های با زمینه گرایش های ملی قابل توجه و تبریک توامان موفقیت نیروهای هضم شده در سیستم غرب، کماکان تئوری بی انگیزگی دولت برای ورود به شبکه ساختارمند تربیت مدیران آینده کشور در سیستم غیر قابل کنترل غرب با اعزام مغزهای کم بنیه ایرانی در حوزه اصول و ارزش‌های ایرانی- اسلامی قابل اتکا است.