kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۲۶۲۹
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
یک مسئول:

مرغداران توان تأمین وثایق بانک‌ها را ندارند

 
 
 
رئیس ‌هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران گفت: با توجه به افزایش قیمت تمام شده تولید و اختلاف حدود ١٠ هزار تومانی قیمت در داخل و مرز، امکان صادرات تخم مرغ از کشور وجود ندارد.
ناصر نبی‌پور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر در واکنش به تخصیص ٢٠ هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای حمایت از صنعت مرغداری، تصریح کرد: این مبلغ برای صنعت مرغداری کشور رقمی نیست ضمن اینکه قبلاً قرار بود برای هر قطعه مرغ تخم‌گذار ۴٣ هزار تومان اختصاص یابد ولی در حال حاضر این رقم به ٢٢ هزار تومان کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین واحدهایی که جمعیت طیور آنها بیش از ١٠٠ هزار قطعه باشد، مشمول این تسهیلات نیستند و اگر این واحدها بخواهند وام دریافت کنند باید از منابع بانکی استفاده کنند که سود آن نیز بین ١٨ تا ٢٢ درصد است.
رئیس‌هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در واکنش به صحبت‌های مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه دریافت تسهیلات به صورت سهل‌الوصول خواهد بود، افزود: بانک برای اعطای این تسهیلات وثیقه می‌خواهد که بسیاری از تولیدکنندگان از عهده آن بر نمی‌آیند ضمن اینکه اعطای تسهیلات به صورتی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده خلاف قانون بانکی است و بانک نیز تابع وزارت اقتصاد و امور دارایی است و وزارت جهادکشاورزی نمی‌تواند قانون بانک را تغییر 
دهد.
نبی‌پور، آزاد شدن صادرات را نیز بی‌فایده دانست و ادامه داد: قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ در مرز بین ٢۶ تا ٢٧ هزار تومان است اما قیمت تخم‌مرغ داخلی درب واحدهای تولیدی بین ٢٧ تا ٢٩ هزار تومان است که با هزینه بسته‌بندی و حمل‌ونقل به بیش از ٣۶ هزار تومان خواهد رسید.
اعطای تسهیلات با چک و سفته
گفتنی است، پیش از این حسین دماوندی‌نژاد؛ معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از اعطای ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت به دامداران و مرغداران کشور خبر داده و گفته بود: این وام باید به سرعت و سهل‌الوصول در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.
او با تاکید بر اینکه ما می‌دانستیم که تولیدکنندگان در تأمین وثایق دچار مشکل خواهند شد اضافه کرده بود: بر این اساس به بانک کشاورزی ابلاغ شده که اعطای این تسهیلات به صورت سهل‌الوصول باشد. به عبارتی تولیدکننده هر وثیقه ای را که بتواند بدون زحمت تأمین کند بانک باید آن را 
بپذیرد.
معاون وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به برخی از تولیدکنندگان که عنوان می‌کنند برای دریافت این تسهیلات از بانک کشاورزی نیاز به سه ضامن است و فراهم کردن آن برای تولیدکنندگان بسیار دشوار است پاسخ داده بود: چنین مسئله‌ای نمی‌تواند صحت داشته باشد. چون ترتیبی اتخاذ شده تا ضمانت در این طرح یا به صورت زنجیره‌ای توسط تولید کنندگان صورت گیرد یا اینکه تولیدکننده می‌تواند چک و سفته به عنوان تضمین به بانک 
بدهد.