kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۲۵۰۱
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۴
وزارت دفاع روسیه:

«آبله میمون» دست‌ساز و در آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا ساخته شده است

وزارت دفاع روسیه خواستار تحقیق درباره فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیکی آمریکا در نیجریه و شیوع آبله میمون از این کشور شده است.


بعد از کرونا جهان با انتشار بیماری دیگری تحت عنوان «آبله میمونی» مواجه شده است. از اوایل ماه جاری میلادی موارد ابتلا به این بیماری روز به روز در کشورهای مختلف در حال افزایش بوده و نگرانی‌ها را افزایش داده است. آخرین آمارهای رسمی مربوط به ۲۶ می‌(۵ خرداد) نشان می‌دهد تا حالا ۳۳۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند، در این بین انگلیس با شناسایی ۹۰ مورد بیشترین موارد ابتلا را در جهان دارد، اسپانیا با ۸۴ و پرتغال با ۵۸ مورد قطعی در جایگاه‌های بعدی هستند. برخی کشورهای آسیایی نیز مواردی را از شیوع این بیماری گزارش داده‌اند.درباره علل شیوع این بیماری فرضیه‌های مختلفی مطرح شده است. حالا وزارت دفاع روسیه خواستار تحقیق درباره فعالیت 4 آزمایشگاه بیولوژیکی در نیجریه شده که معتقد است «آبله میمون» از آنجا شروع شده، است! «الیگور کریلوف» فرمانده نیروهای حمایت از حملات شیمیایی و بیولوژیکی وابسته به نیروهای مسلح روسیه گفته: «بر اساس گزارش منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی، سویه غرب آفریقای آبله میمون از نیجریه شروع شده، جایی که آمریکا زیرساخت‌های بیولوژیکی در آنجا دارد.» بر اساس گزارش‌های منتشر شده، دست‌کم چهار آزمایشگاه بیولوژیکی وابسته به واشنگتن در نیجریه وجود دارد.این مقام روس از سازمان جهانی بهداشت نیز خواسته تا به تحقیق درباره فعالیت آزمایشگاه‌هایی که آمریکا در ابوجا، وزاریا و ولاگوس نیجریه دارد پرداخته و نتایج آن را به اطلاع جامعه جهانی برساند. بر اساس این گزارش مواردی از بیماری مربوط به «آبله میمون»
قبلاً فقط در میان افرادی که به آفریقای مرکزی و غربی سفر کرده‌اند، دیده شده است. اما طی هفته گذشته کشورهای انگلیس، اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، آمریکا، سوئد و کانادا مواردی از ابتلا به این بیماری را گزارش کردند که بیشتر در مردان جوانی است که به آفریقا سفر نداشتند. ویروس آبله میمون معمولاً باعث تب، لرز، بثورات پوستی و ضایعات در صورت یا ‌اندام تناسلی می‌شود. سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که این بیماری برای یک نفر از هر ۱۰ نفر کشنده است، اما واکسن‌های آبله محافظ هستند و برخی داروهای ضدویروسی نیز در حال تولید هستند.