وزیر بهداشت تأکید کرد
عزم جدی برای مبارزه با پدیده قاچاق دارو
وزیر بهداشت تصریح کرد: از سازمان غذا و دارو انتظار میرود سیاستهای نظارتی خود را در زمینه برخورد با قاچاق و تقلب بیشتر کند.
دکتر هاشمی در اولین نمایشگاه بینالمللی دارو، صنایع و خدمات وابسته، ایران فارما، با اشاره به پیشرفتهای صنعت داروسازی در ایران، اظهار داشت: در حال حاضر تمام خطوط داروسازی در ایران وجود دارد و تقریباً تمام انواع فرمول دارویی در ایران قابل تولید است.
به گفته هاشمی در سالهای اخیر کشور ما در حوزه داروهای با فنآوری بالا پیشرفتهای چشمگیری داشته به طوری که داروهای نوترکیب، داروهای ضد سرطان و داروهای بیماران خاص در داخل کشور تولید میشود.
وزیر بهداشت در زمینه سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه دارو خاطرنشان کرد: حمایت از تولید داخل هم برای افزایش سهم آن در بازار داخلی کشور و هم به منظور افزایش میزان صادرات، از مهم ترین سیاستهای وزارت بهداشت است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه سهم عددی تولید داخل از بازار در 15 سال اخیر همواره بالای 95 درصد بوده است، گفت: با این حال سهم ریالی در سالهای اخیر کاهش داشته و در سال گذشته به حدود 60 درصد رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه امسال مهمترین برنامه وزارت بهداشت افزایش سهم تولید در بازار داخلی است، افزود: در 6 ماهه اول امسال حدود 40 درصد صرفه جویی ارزی در واردات دارو داشتهایم که قاعدتاً این روند موجب افزایش سهم تولید داخل در بازار داخلی خواهد شد.
وزیر بهداشت درخصوص صادرات دارو نیز گفت: سالانه 150 میلیون دلار دارو از کشور به کشورهای منطقه صادر میشود که به این وضعیت راضی نیستیم چرا که این میزان صادرات به سیاستهای دو دهه گذشته مربوط میشود.
هاشمی ضمن بیان اینکه وزارت بهداشت عزم جدی برای مبارزه با پدیده قاچاق دارو دارد، تصریح کرد: اکنون که تأمین دارو در کشور به روال طبیعی صورت میگیرد، از سازمان غذا و دارو انتظار میرود سیاستهای نظارتی خود را در زمینه برخورد با قاچاق و تقلب بیشتر کند.به گفته وی سامانه جامع اطلاعات و رهگیری دارو با راه اندازی پرتال دارویی که شامل کلیه مراحل، ورود، تولید، توزیع و عرضه دارو خواهد بود، موضوع نظارت ما را بسیار جدیتر و راحتتر خواهد کرد و امسال راه اندازی میشود.
حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج
هاشمی با اشاره به سیاست دیگر وزارت بهداشت مبنی بر حمایت از بیماران به خصوص بیماران خاص و صعبالعلاج، بیان داشت: از محل حمایتهای وزارت بهداشت، مازاد بر پوشش بیمهای معمول، معادل یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص یافته است.
وزیر بهداشت گفت: البته برای کاهش هزینههای بیماران مزمن نیز برنامههایی در دست اجرا است که در نیمه دوم سال جاری اجرایی میشود؛ ضمن اینکه برنامه ارتقاء کیفیت خدمات سرپایی و بستری در بیمارستانهای دولتی تعیین شده و به زودی اجرایی میشود.هاشمی جلوگیری از هزینههای القایی و منطقی کردن تجویز و مصرف دارو را از سیاستهای دیگر وزارت بهداشت عنوان کرد.
وزیر بهداشت بیان کرد: به جز داروهای بیماران خاص، برنامهای برای رایگان کردن دارو نداریم، چراکه این موضوع سیاست درستی نیست.
وی افزود: در چارچوب سیاستهای ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری، با راه اندازی برنامه جامع نسخه نویسی الکترونیک که با همراهی بیمهها اجرایی خواهد شد، گامی بلند در زمینه تجویز و مصرف بی رویه دارو و کاهش هزینههای القایی برداشته خواهد شد.
ارتقاء کیفیت داروهای تولید داخل
هاشمی با تأکید بر ضرورت ارتقاء کیفیت داروهای تولید داخل، جلب اعتماد جامعه پزشکی به کیفیت و اثربخشی داروهای تولید داخل، اظهار کرد: در این زمینه سازمان غذا و دارو موظف است دقت و جدیت بیشتری در حوزه تولید، توزیع و عرضه داروها بخصوص داروهای تولید داخل داشته باشد؛ ما موظف هستیم با اهتمام بیشتری با تخلفات در این زمینه برخورد کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما امسال برای ارتقاء کیفیت داروهای تولید داخل، برنامههای تخصیص ارز برای خرید ماشین آلات جدید تولیدی، دستگاههای آزمایشگاهی و کنترل کیفیت دارو را شروع کردیم، تأکید کرد: بدون محدودیت تمام این برنامهها را ادامه خواهیم داد.
هاشمی تاکید کرد: انتظار میرود صنعت دارویی کشور از این فرصت حداکثر بهرهبرداری را برای ارتقای سهم تولید ناخالص ملی و فنآوری تولید خود به عمل آورد.
وی با اشاره به اینکه البته در حوزه پژوهشهای داروسازی نیز پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم، ادامه داد: 50 درصد دانشمندان کشورمان در حوزه دارو رتبه های بالای بینالمللی دارند در حالی که محققان دانشکدههای داروسازی کمتر از 5 درصد محققان دانشگاههای علوم پزشکی هستند.