kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۹۸۹
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۳
عضو کمیسیون عمران خبر داد

طرح مجلس برای ثبت قرارداد‌های اجاره در سامانه اسکان 

 
 
 
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: طبق طرح جدید مجلس، صاحب‌خانه و مستاجر باید اجاره‌نامه خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اقبال شاکری در خصوص قانون تعیین میزان افزایش اجاره بها تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونا در سال 99 حداکثر میزان افزایش اجاره‌بها را مشخص کرد. امسال هم ستاد تنظیم بازار حداکثر میزان افزایش اجاره بها را تعیین کرده است و برای این که تبدیل به قانون شود، طرح آن در مجلس بررسی می‌شود. او با اشاره به این که طرح کنترل قیمت مسکن امروز یکشنبه در کمیسیون عمران و سه‌شنبه در صحن مجلس مطرح می‌شود، گفت: دستگاه‌های ذی‌ربط باید موضوع وام ودیعه مسکن را جدی بگیرند و در زمان یک هفته‌ای این وام داده شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس درباره طرح اجاره‌ای مجلس تصریح کرد: در این طرح افراد باید اجاره‌نامه خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. برای افرادی که در سامانه اطلاعات را ثبت می‌کنند، حمایت‌هایی مثل 50 درصد تخفیف عوارض نوسازی و مالیاتی، وام نوسازی با سود کم و اقساط بلندمدت و همچنین قرار گرفتن در اولویت وام‌دهی در نظر گرفته خواهد شد و کسانی هم که از ثبت اطلاعات در سامانه سر باز زنند باید ضرر و زیان بپردازند. شاکری در خصوص ضمانت‌های اجرایی این طرح گفت: بنگاهدار در صورت عدم ثبت اطلاعات در سامانه، برای بار اول علاوه بر جریمه، یکسال هم محرومیت از کسب خواهد داشت و برای بار دوم، محرومیت دائم از کسب شامل چنین املاکی می‌شود. وی افزود: در مورد صاحبخانه هم، دیگر نمی‌تواند به راحتی برای مستاجر حکم تخلیه بگیرد؛ زیرا دادگاه به اطلاعات ثبت شده در سامانه رجوع می‌کند. 
وعده تعزیرات در برخورد با متخلفان اجاره
همچنین سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در مصوبه قبلی مربوط به ستاد مقابله با کرونا، قرار بود دادگاه‌ها از صدور حکم تخلیه خودداری کنند، اما در شورای حل اختلاف به دلیل اینکه این موضوع قانون نبود، برخی آن را اجرا نمی‌کردند. محمد‌علی اسفنانی با بیان اینکه مصوبه ستاد تنظیم بازار در حکم قانون است و اگر کسی آن را اجرا نکند، تخلف است و با آن برخورد خواهیم کرد، افزود: اجاره مازاد بر مبالغ تعیین شده تخلف است.
علی فرنام؛ کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی نیز گفت: بررسی‌های 40 کشور نشان می‌دهد حمایت‌های مختلفی از مستاجر‌ها صورت می‌گیرد. مدت زمان اجاره در بیشتر کشور‌ها دو سال و بیشتر است و اگر مستاجر شرایط را رعایت کند، تخلیه دشوار است. ضمن اینکه برای افزایش اجاره‌بهای سالانه یا ودیعه، در 15 تا 20 کشور حد در نظر می‌گیرند. وی ادامه داد: در بسیاری از کشور‌ها تخلیه مستاجران دارای شرایط خاص مثل افراد دارای بیماری و معلولیت یا افرادی که ورشکسته شده‌اند، دشوار است. در این کشورها، در کنار سقف اجاره، مشوق‌هایی مثل معافیت مالیاتی نیز به صاحب خانه داده می‌شود.
کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مداخله دولت در بازار مسکن الزامی است گفت: رعایت سقف اجاره، بهترین روش است.