کد خبر: ۲۳۹۵۹۲
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۵
قائم‌مقام اتاق اصناف کشاورزی:

کشتار دام‌های مولد از دلایل گرانی گوشت است

 

قائم‌مقام اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به اینکه کشتار دام‌های مولد در گرانی گوشت، بی‌تاثیر نیست، گفت: بازار نهاده‌های دامی همچنان با اختلال مواجه است.
سید موسی رهنمایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه تأمین نهاده‌های دامی هم در بازار آزاد و هم در سامانه بازارگاه با اختلال مواجه شده است، گفت: حدود ۷۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز دامداران صنعتی از طریق سامانه بازارگاه تأمین می‌شود اما بارگیری آنها با تأخیر زیاد انجام می‌گیرد.
وی افزود: عدم بارگیری به موقع نهاده‌های دامی منجر به این می‌شود که دامداران ناچار باشند نیاز دام‌هایشان را از بازار آزاد تهیه کنند. در بسیاری موارد دامداران جو و ذرت را خریداری کرده‌اند و پول آن را نیز پرداخته‌اند اما هنوز نهاده به دست آنان نرسیده است.
قائم‌مقام اتاق اصناف کشاورزی افزود: از طرفی در بازار آزاد نیز نهاده به راحتی یافت نمی‌شود و اگر هم باشد قیمت آن بسیار و حداقل تا چهار برابر نرخ مصوب است. به طور مثال قیمت هر کیلوگرم ذرت ۹ تا ۱۰ هزار تومان، کنجاله سویا ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و جو نیز حدود ۹ هزار تومان است. رهنمایی درباره اینکه آیا می‌توان کشتار دام‌های مولد در دو سال گذشته را دلیل نابسامانی‌های اخیر بازار گوشت دانست؟، گفت: این مسئله در عرضه گوشت بی‌تأثیر نیست. در سال‌های گذشته کشتار زیادی در حوزه دام‌های مولد انجام گرفت و مسئولان امر به هشدارهای فعالان صنعت بی‌توجهی
کردند. البته پس از عرضه گوشت منجمد 85 تا 95 هزار تومانی از سوی دولت، رئیس‌‌اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی قیمت این نوع گوشت در بازار خبر داد و گفت: تقاضا برای گوشت به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، به شدت کاهش یافته است.
او وضعیت بازار گوشت را آرام توصیف کرد و افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی بعد از تعطیلات عید نوروز ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان کاهش یافته است. قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه ممتاز برای مغازه‌داران بین ۱۶۰ تا ۱۶۵ هزار تومان و قیمت شقه با کیفیت پایین‌تر بین ۱۵۵ تا ۱۶۰ هزار تومان است. ضمن اینکه مغازه‌داران این کالا را با احتساب
۱۰ درصد سود به مصرف‌کنندگان عرضه می‌کنند.