کد خبر: ۲۳۹۱۵۶
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸

استراحت شاخص بورس پس از موج افزایشی کوتاه‌مدت

 

شاخص کل بورس که از حدود 10 روز کاری قبل یک موج صعودی کوتاه‌مدت را آغاز کرده بود، این روزها وارد مرحله استراحت شده است.
بورس اوراق بهادار تهران که در روزهای گذشته هفته روند رو به رشد به خود گرفته بود، دیروز در آخرین روز کاری هفته با کاهش هفت هزار و 677 واحد به رقم یک‌میلیون و 463 هزار و 760 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با رشد 1539 واحد به رقم 377 هزار و 368 واحد
رسید.
ارزش بازار در بورس تهران هم‌اکنون بیش از 5 میلیون و 830 هزار میلیارد تومان است.
شاخص کل بورس که از 24 اسفندماه 1400 روند کوتاه‌مدت صعودی جدیدی را آغاز کرده، تا روز دوشنبه 15 فروردین بیش از 140 هزار واحد معادل 10 درصد رشد کرد. بیش از 100 هزار واحد از این رشد در سال جاری رخ داده است. البته سهامداران حقیقی در روزهایی که بازار سرمایه در حال یک اصلاح قیمتی است، باید بیشتر مراقب معاملات خود باشند تا ضرر کمتری متحمل شوند.
مرحله اصلاح قیمتی
به گزارش خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در روزهایی که تقریبا همه شاخص‌های عملکردی خود را سبزپوش می‌بیند، با تغییر روندی که در نیمه معاملات روز دوشنبه داشت، به نظر می‌رسد وارد مرحله اصلاح کوتاه مدت، به صورت اصلاح ریزموج قیمتی شده است.
بورس تحت تاثیر عوامل بنیادین و ارزندگی، مجددا از اسفند ماه مورد توجه قرار گرفت و بازده خوبی را به همراه داشته است. از جمله نکات مثبت بورس در روزهای گذشته می‌توان به افزایش ارزش معاملات خرد، تمایل بیشتر سرمایه‌‌گذاران حقیقی به خرید سهام که نشانه آن در ورود پول به سهام توسط حقیقی‌‌ها و خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت بوده است، اشاره کرد. به عبارت دیگر، جریان ورود پول سهامداران حقیقی نیز در روزهای گذشته تائید کننده همین مساله است.
عواملی از جمله افزایش درآمد شرکت‌ها، برگزاری مجامع عادی در ماه‌های آینده، رشد قیمت‌‌های جهانی، افزایش نرخ ارز و فضای آرام سیاسی که دولت سیزدهم به وجود آورده است، شرایط را برای حضور سرمایه‌‌گذاران در بازار سهام در این مقطع زمانی مهیا کرده است.
سهامداران احتیاط کنند
بسیاری از کارشناسان معتقدند سهامداران در شرایط فعلی باید بیشتر مراقب معاملات خود باشند تا دوباره ضرر و زیان بیشتری متحمل نشوند.
در همین رابطه رضا گلستانی‌خواه، کارشناس بازار سرمایه به خبرگزاری فارس گفت: در مقطع فعلی، سهامداران تمایل بیشتری به ورود پول به گروه‌ها و نمادهایی دارند که از تحولات بازار جهانی منتفع شده‌اند.
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: نکته دیگر که در کلیت بازار اثر‌گذار است می‌‌توان به معافیت مالیاتی سود صندوق‌‌های سرمایه‌‌گذاری اشاره کرد که می‌تواند محرکی برای انتقال بخشی از سپرده‌های حقیقی‌ها و حقوقی‌‌ها از بانک به سمت صندوق‌ها باشد و در کل می‌تواند عامل مثبت و موثر برای شرکت‌‌های تامین‌ سرمایه تلقی شود و از سوی دیگر تجمیع منابع در صندوق‌‌ها می‌تواند قدرت ورود منابع به سهام را نیز افزایش
دهد.
وضعیت بورس در سال 1401
امیر تقی‌خان‌تجریشی، کارشناس بازار سرمایه هم در مورد وضعیت بازار سرمایه در سال جاری گفت: دو عامل مهم می‌تواند در سال 1401 بر بازار سرمایه کشور تأثیرات مثبتی داشته باشد؛ اول رشد قیمت‌های جهانی کالاها از جمله محصولات فلزی و معدنی، پتروشیمی و نفت و مشتقات آن و دیگری ورود پول‌های ناشی از تقسیم سود شرکت‌­های بزرگ بازار سرمایه در فصل مجامع است.
وی این را هم گفت که طبق محاسبات، سود پرداختی به سهامداران در سال ۱۴۰۱، رشد چهار برابر نسبت به سال‌های ۱۳۹9-۱۳۹6 را تجربه می‌کند، لذا احتمال دارد بخش قابل توجهی از این مبلغ در قالب تقاضای سهام وارد بازار ثانویه شود که مقایسه ابعاد آن با سوابق ورود پول به بازار سهام و اثرش بر شاخص، بیانگر اهمیت ورود آن است.
این کارشناس در پایان گفت: از این جهت به نظر می‌رسد که فصل مجامع در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو از لحاظ عملکرد و گزارشات در شرکت‌های بزرگ از رونق خوبی برخوردار باشد و بتواند زمینه را برای آشتی بیشتر سهامداران با بازار سرمایه فراهم کند. گرچه نباید از تأثیر عواملی چون نرخ ارز و همچنین نرخ بهره که می‌توانند اثرات متفاوتی بر بازار داشته باشند، غافل
شد.