کد خبر: ۲۳۸۲۶۳
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۱
حداقل 140 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم

دبیر: کشتی ورزش ایران را به حرکت در می‌آورد/قهرمانان ما باید پای مردم و مملکت بایستند

رئیس‌فدراسیون کشتی گفت: کشتی لوکوموتیو ورزش ایران است و هر وقت کشتی خوب جلو رفته، همه رشته‌های ورزشی ما پیشرفت کرده‌اند.
 
 
 
سرویس ورزشی-
 
مشکلات مالی فدراسیون کشتی و برابر نبودن دخل و خرج یکی از مهم‌ترین رشته‌های ورزشی کشورمان همچنان موضوع محل بحث و گفت‌و‌گو است. علیرضا دبیر رئیس‌فدراسیون کشتی بعد از آنکه در مجمع عمومی کمیته ملی المپیک از کم بودن بودجه کشتی گلایه کرد، این بار با حضور در برنامه ورزش و مردم موارد تازه‌ای از چرایی معترض بودن خود را عنوان نمود.
دبیر در این باره گفت: ما در مورد ورزشی صحبت می‌کنیم که همه از آن خاطره دارند. شما، خواهران، مادران و دختران ما، همه از آن خاطره دارند. ما در مورد ورزش ملی، سنتی، بومی، آیینی و دینی‌مان صحبت می‌کنیم. هر نوع صنفی با هر گرایش و قومیتی کشتی را دوست دارد. فوتبال ورزشی است که از انگلیس آمده، بسکتبال از آمریکا، جودو از ژاپن، تکواندو از کره جنوبی، ولی کشتی برای ماست و چندین هزار سال قدمت دارد. وقتی در مورد کشتی صحبت می‌کنیم، برای این است که وقتی کشتی می‌بازد، مردم خون‌شان به جوش می‌آید. من به مازندرانی‌ها گفتم کشتی مثل دریای خزر ما است که باید از آن حفاظت کنیم. کشتی مثل پسته، نفت و خاویار ماست، بالاتر از ورزش ایران.
دبیر ادامه داد: فدراسیون کشتی کوچک است و ما زیر مجموعه وزارت ورزش هستیم، ولی کشتی بزرگتر از کل ورزش ما است. در عروسی‌ها هیچ وقت فوتبال نمی‌گذارند، اما کشتی لوچو و چوخه می‌گیرند. این سنت قدیمی ما بوده و نشان دهنده جایگاه کشتی است. طبق آمار کمیته ملی المپیک، کشتی 65 درصد مدال‌های المپیک ورزش ما را گرفته است.
وی تاکید کرد: من نمی‌گویم تمام حق کشتی را بدهید، اما لااقل نصف حق کشتی را بدهند. در بحث «رویکرد قابلیت» گفته می‌شود شما وقتی موفق هستید که در دو زمینه «قابلیت فردی» و «محیط» در کنار هم موفق عمل کنید و اگر هر کدام اینها نباشد، موفقیت حاصل نمی‌شود. در کشتی تا الان همیشه قابلیت بوده، اما محیط آماده نبوده که خیلی از قهرمانان ما طلای المپیک نگرفته‌اند. من در این دو سال زور می‌زنم که محیط مهیا شود. محیط همان زیرساخت، فرهنگ و شرایط اجتماعی است. آیا بودجه‌ای که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک می‌دهند، مناسب است؟ وزرا، نمایندگان مجلس و حتی خود حمید سجادی و صالحی‌امیری همیشه از کشتی تمجید می‌کنند، ولی نمی‌دانم و درک نمی‌کنم که در لایه‌های بعدی چه اتفاقی می‌افتد که کشتی به آن چیزی که باید از نظر بودجه‌ای، نمی‌رسد. 
کشتی لوکوموتیو ورزش ایران است
رئیس‌فدراسیون کشتی درخصوص اینکه برخی فدراسیون‌ها معتقدند کشتی از نظر بودجه‌ای حق سایر فدراسیون‌ها را می‌خورد، گفت: کشتی رقیب هیچ رشته‌ای نیست، بلکه باید به همه رشته‌ها برسیم. آنها هم بالا بیایند، ولی اینکه داریم را تضعیف نکنیم. کشتی لوکوموتیو ورزش ایران است. هر وقت کشتی خوب جلو رفته، همه رشته‌های ما بالا رفتند. از این 2500 میلیارد تومانی که بودجه ورزش است، کشتی در مجموع 45 میلیارد هم نگرفته 
است. 
دبیر با اشاره به بدهی 58 میلیارد تومانی کشتی در بدو ورود او به فدراسیون، با تاکید بر اینکه این بدهی‌ها صفر شده است، عنوان کرد: هفته بعد یکی از بزرگترین مجتمع‌های فرهنگی - رفاهی ما که برایش بیش از 25 میلیارد هزینه کردیم، افتتاح می‌شود. خواست ما بودجه‌ای 200 میلیارد تومانی برای کشتی است، اگر به 140 میلیارد هم برسیم، خوب است. هرچه کمتر از این داده شود و من باید از جای دیگری فراهم کنم. هر چقدر نتوانم فراهم کنم، کشتی پایین می‌رود. ما باید گدایی کنیم که این کسری بودجه جبران شود. هر چه بودجه ندهند، من زمانی را که باید در خدمت کادرفنی‌ام باشم، می‌بایست در این اداره و آن اداره مشغول گدایی کردن باشم. چند روز پیش با نمایندگان مجلس تا 12 شب جلسه داشتیم، در حالی که من می‌توانم این وقت را برای کشتی بگذارم. 
قهرمانان ما باید پای مملکت بایستند
رئیس‌فدراسیون کشتی افزود: من می‌دانم صالحی‌امیری و سجادی دغدغه کشتی دارند، اما لایه‌های دیگر را درک نمی‌کنم. شاخصی که در مورد بودجه می‌گذارند، هر کسی به آن برسد، براساس آن بودجه می‌گیرد. ما باید چه کار کنیم که فقط تیم فرنگی من نزدیک به 2 هزار امتیاز، یعنی دو برابر شاخص اصلی می‌گیرد. ما وقتی بالاتر می‌رویم، باید بودجه بدهند و در این باره به نظرم شاخص‌ها ایراد دارد. کمیته ملی المپیک فقط مربوط به المپیک است، مجمع اصلی آن 29 نفر است، نه بیش از 50 نفر. ما یک تئوری «برابری» داریم که هر کسی براساس آورده خود، برداشت داشته باشد و اگر نداشته باشد، احساس نابرابری می‌کند. کشتی براساس آورده‌هایش هیچ وقت برداشت نداشته است. بیش از 30 سال است که در کشتی هستم، تمام قد ایستادم تا از آبرو و حیثیت کشتی دفاع کنم. من به بچه‌های تیم ملی گفتم که سلبریتی برای نظام و ناموس مردم باشند و پای مملکت بایستند. با وزیر آموزش و پرورش درخصوص کار استخدامی ملی‌پوشان و مربیان صحبت کردم. این وظیفه من نیست، ولی دنبالش می‌روم تا کار آنها را درست کنم. آنها در اردو هیچ چیزی کم ندارند و از آن طرف مسئله اخلاقی هم برایم مهم است. 
وی در مورد اینکه گفته است تیم سوم کشتی به بازی‌های آسیایی می‌رود، عنوان کرد: اگر برای‌شان مهم است، باید پول بدهند. آرزویم این است که پرچم ما همیشه بالا باشد و جانم را هم می‌گذارم، ولی با این خرج‌های سنگین نمی‌شود. کسی هستم که کشتی‌ام در 25 سالگی به خاطر فاصله 10 روزه بین بازی‌های آسیایی و جهانی تمام شد. باید مراقب کشتی‌گیرانم باشم. این حق را به من بدهید که دفاع کنم. با سرمربیان تیم ملی هم صحبت کردیم، قطعاً تیم دوم یا سوم ما به بازی‌های آسیایی می‌رود. 
دبیر خاطرنشان کرد: ما جلسه با کادر فنی داشتیم که تیم اصلی به جهانی برود. شاید برای رشته‌های دیگر بازی‌های آسیایی خوب است، ولی برای کشتی اینطور نیست. نگویید سهم، بگویید حق کشتی. مدال جهانی و المپیک برای بچه‌های کشتی باارزش است. همیشه شرمنده‌ بنا و درستکار هستم که برخی چیزهایی که برای تیم می‌خواهند را نمی‌توانم تامین کنم.
ورزش سیاسی است
رئیس‌فدراسیون کشتی در مورد ماجرای لغو سفر آزادکاران به آمریکا تصریح کرد: در نروژ با تاکید بر واژه «فرندلی و دوستانه» ما از سوی آمریکایی‌ها به مسابقه دعوت شدیم. من اعتقاد دارم که در کشتی آزاد از آمریکا و روسیه عقب‌تریم و مسابقه با این کشورها هم به سود ما است و هم آنها. در کشتی فرنگی شانسی دوم شدیم و در واقع تیم اول دنیا هستیم. زمانی که به ایران برگشتیم، دعوت‌نامه را فرستادند. من را متهم کردند که عشق آمریکا هستم، اما اینها برایم مهم نیست. 45 روز اردو گذاشتیم، هزینه کردیم و تیم را به دبی بردیم. آنهایی که می‌گویند از اول نمی‌خواستیم به آمریکا برویم، تقوا داشته باشند. اعلام کردم باید به همه ویزا بدهید، اما یک‌سری شایعات درست کردند. هر تهمتی که به من می‌زنند، ذخیره قبرم هست. تعریف‌ها برای کشتی، ناسزاها برای من. آن دوستی و صداقتی که گفتند، در کار نبود. سؤالات عجیبی در سفارت پرسیدند. سرپرست تیم ما را 5 ساعت بازجویی کردند. به دو کشتی‌گیر تیم من ویزا ندادند. من تیم 7 نفره ببرم، شما من را متهم نمی‌کنید که عشق آمریکایی و تیم 7 نفره را برده‌ای؟ عزت تیم ملی کشورم و بچه مسلمان‌ها در نظر می‌گیرم. پس از آن پیگیری کردند که برویم، اما گفتم باید ویزا برای همه باشد و این هم به نفع ما بود و هم آنها، اما نه اعزام تیم نصفه.
وی در پایان نیز در پاسخ به این سؤال که جریانات سیاسی منطقه آیا روی کشتی هم تاثیر می‌گذارد؟ گفت: خیلی‌ها می‌گویند ورزش سیاسی نیست، اما اینطور نیست. المپیک و رشته‌هایش را نگاه کنید. ورزش هرگز جدا از سیاست نیست. این همه کشورها مورد هجوم قرار گرفتند، اما محرومیتی نبود ولی برای روسیه این اتفاق افتاد. ایران، روسیه و آمریکا سه ضلع مثلت کشتی دنیا هستند. من دوست دارم ایران، آمریکا و روسیه همیشه در رقابت باشند و این باعث می‌شود کشتی دنیا رشد کند. هر چه ما بیشتر با هم مسابقه بدهیم، خوب است.