کد خبر: ۲۳۷۸۸۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۸

کرانه باختری در آستانه انفجار /هاآرتص: شرایط مهیای یک انتفاضه دیگر است

 
 
به دنبال تشدید تنش‌ها بین نظامیان رژیم صهیونیستی با مردم فلسطین در کرانه باختری، یک رسانه صهیونیستی تاکید کرده که اوضاع در کرانه باختری در آستانه انفجار بوده و شبیه دوران انتفاضه دوم در سال 2000 است. 
در هفته‌های اخیر و به دنبال حملات نظامیان صهیونیست به کرانه باختری، عملیات مقاومتی و درگیری‌های مبارزان فلسطینی با اشغالگران روند رو به رشدی به خود گرفته که این وضعیت طبق اعتراف منابع صهیونیست بیش از پیش به وحشت و نگرانی محافل اشغالگر دامن زده است.
در تازه‌ترین جنایت رژیم صهیونیستی، هلال احمر فلسطین تأیید کرده که در درگیری‌های روز جمعه فلسطینیان با اشغالگران صهیونیست در شهرک‌های «بیت دجن» و «بیتا» واقع در جنوب نابلس، ۱۲۸ نفر زخمی یا بر اثر استنشاق گاز اشک‌آور دچار حالت خفگی شدند.
در همین رابطه، روزنامه عبری زبان «هاآرتص» نسبت به انفجار اوضاع در نتیجه حوادث و رخدادهای 2 ماه گذشته در کرانه باختری هشدار داده است. «آموس هرئیل»، تحلیلگر نظامی روزنامه‌هاآرتص نوشته که کرانه باختری تا مدتی قبل پس از گذشت سال‌ها از انتفاضه دوم، امن‌ترین مکان برای صهیونیست‌ها بود. هرئیل این را هم گفته که حوادث و رخدادهای اخیر در جنین و اردوگاه‌های آن یادآور وضعیت این شهر در جریان انتفاضه دوم است:
«عملیات‌های مقاومتی اخیر در کرانه باختری از جمله اردوگاه جنین بار دیگر نشان داد که اوضاع طی سال‌های اخیر چقدر تغییر یافته است....همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان و ارتش اسرائیل یکی از دلایل امن شدن کرانه باختری برای ما بود، اما در ماه‌ها و به ویژه هفته‌های اخیر حوادث و اتفاقاتی رخ داد که نشان می‌دهد اوضاع دوباره به سمت درگیری و ناامنی (برای صهیونیست‌ها) پیش می‌رود.» طبق اعلام این رسانه، تنها در ماه گذشته ۷ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده‌اند. 
آماده‌باش در کرانه باختری
در همین حال خبر رسیده که گردان مقاومت «جنین» که با حضور تعدادی از گروه‌های فلسطینی در اردوگاه «جنین» در شمال کرانه باختری فعالیت دارد، از اعلام آماده‌باش به نیروهای خود و افزایش حملات علیه رژیم صهیونیستی خبر داد. به نوشته وبگاه العربی الجدید، این گروه مقاومت فلسطینی در یک رژه نظامی وعده داد که ضمن وارد کردن «ضربات دردناک» به صهیونیست‌ها، انتقام خون شهیدان «عبدالله الحصری» و «شادی نجم» که چندی پیش در تیراندازی مأموران صهیونیست به شهادت رسیدند را بگیرد.
ابو معاذ سخنگوی گردان «جنین» در سخنانی گفت که این گروه مقاومت به همه نیروهای خود اعلام آماده‌باش داده و از این پس نظامیان، گشتی‌ها و مراکز ایست و بازرسی دشمن صهیونیستی در معرض حمله قرار خواهد گرفت و رژیم صهیونیستی پی خواهد برد که نظامیانش در امنیت نیستند. او تأکید کرد: «جنایتی که اشغالگران با قتل 2 جوان انجام دادند، موجب شده است تا هر صهیونیست اشغالگر در خاکمان هدف حملات ما باشد.»
ابومعاذ که صورت خود را پوشانده بود خطاب به رژیم تل‌آویو گفت که این گروه هرگز سلاح خود را زمین نخواهد گذاشت و به زودی فصل جدیدی در مبارزات این گروه آغاز می‌شود. گردان «جنین» سال گذشته و به هنگام یورش نظامیان صهیونیستی به این اردوگاه تشکیل شد. منابع رسانه‌ای در فلسطین و رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه از شهادت 2 جوان فلسطینی به نام‌های «عبدالله الحصری» (۲۲ ساله) و «شادی نجم» (۱۹ ساله) در یورش شبانه نظامیان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری خبر دادند.