در نشست رفع موانع تجاری دو کشور عنوان شد
افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و قطر
رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست با هیئت تجاری قطر، بر توسعه همکاری بین دو کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاریها، ولیالله افخمیراد دیروز در نشستی با تجار قطری با تاکید بر اینکه تا موضوع نقل و انتقال پول حل نشود، امکان گسترش روابط تجاری فراهم نیست، گفت: هماکنون هشت بانک در کشور فعالیت دارند که تحریم نیستند و میتوان از آن طریق نقل و انتقال پول به قطر را انجام داد. وی با بیان اینکه این بانکها هم دولتی و هم خصوصی هستند، گفت: در صورت آمادگی قطر میتوانیم موضوع نقل و انتقال پول را از طریق این بانکها انجام دهیم. وی با بیان اینکه تمایل به افزایش حجم مبادلات بین ایران و قطر میان مسئولین دو کشور وجود دارد، اظهار داشت: در بهترین سالها حجم مبادلات دو کشور رقم راضیکنندهای نبوده که به طور قطع این رقم در شرایط فعلی باید افزایش یابد. وی سپس حجم مبادلات تجاری بین ایران و قطر را 115 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: در حالی حجم تجاری بین ایران و قطر به این میزان رسیده که دو کشور دارای ظرفیتهای بسیاری هستند که باید آنها را به نتایج مثبتی برسانیم.
افخمی در خصوص راهاندازی خط کشتیرانی بین ایران و قطر، گفت: این خط کشتیرانی در آیندهای نزدیک با موافقت قطر راهاندازی خواهد شد و ما نیز آمادگی داریم بر اساس برنامهریزیهای به عمل آمده بستر لازم را برای ایجاد این خط کشتیرانی فراهم کنیم.
بنابراین گزارش جاسم جابر آل ثانی معاون وزارت اقتصاد و بازرگانی قطر نیز در این نشست پیشنهاد داد تا کمیته مشترکی بین وزارت صنعت و بازرگانی ایران و قطر برای پیگیری مسائل مشکلات تجاری بین دو کشور و تسهیل مسائل ایجاد شود.
جاسم آل ثانی هدف اصلی سفر به ایران را توسعه روابط تجاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت: باید چالشها و موانع تجارت بین دو کشور برطرف شود که برگزاری نمایشگاههای تخصصی به ویژه در زمینه محصولات غذایی در قطر و با حضور شرکتهای ایرانی میتواند بسیار موثر باشد. وی همچنین به این نکته اشاره کرد که حجم مبادلات بین ایران و قطر تاکنون 115 میلیون دلار بیشتر نبوده که علیرغم میل و رغبتی که بین مسئولان دو کشور وجود دارد اما مشکلات لجستیکی تا حدی مانع بوده است. به گفته این مسئول قطری هماکنون علیرغم فاصله کوتاه زمانی بین بنادر جنوبی ایران و دوحه خط کشتیرانی مستقیم بین دو کشور وجود ندارد و این سوال مطرح است که چگونه میشود میوه، سبزیها و مواد غذایی فاسدشدنی را منتقل کرد.
آل ثانی مشکل در نحوه نقل و انتقال پول را از دیگر مواردی عنوان کرد که بر سر راه تجارت ایران و قطر وجود دارد و پرسید ما نمیدانیم چگونه باید به دلیل تحریم بانکهای ایرانی پول را به دست تجار برسانیم.
معاون وزیر بازرگانی قطر با تاکید بر اینکه گزارشهای میدانی ما از سطح بازار تهران حاکی از آن است که مواد غذایی ایرانی کیفیت، قیمت و بستهبندی بسیار مناسبی دارند و هماکنون نیز مدیران چند شرکت بزرگ غذایی از قطر در این تیم ما را همراهی میکنند تا زمینه استفاده از مواد غذایی ایران در محصولات قطر فراهم شود.
وی در بخش دیگری از مذاکرات پیشنهاد داد تا کمیته مشترکی برای پیگیری مشکلات و مسائل بازرگانان دو کشور در وزارت صنعت و بازرگانی تشکیل شود تا مسائل با جرات بیشتری پیگیری شود.