کد خبر: ۲۳۷۷۷۹
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۴
دبیرکل اتحادیه عرب:

جهان عرب رنگ آرامش را نخواهد دید مگر مسئله فلسطین حل شود

دبیرکل اتحادیه عرب بر ضرورت حل منازعه فلسطینی- اسرائیلی از طریق راه‌حل دو دولتی تأکید و اعلام کرد که تا مسئله فلسطین حل نشود، منطقه رنگ آرامش نخواهد دید.

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، حل منازعه فلسطینی- اسرائیلی را ضروری خواند. ابوالغیط روز پنجشنبه در نشستی در ایتالیا که تحت عنوان تحولات نظام بین‌الملل و تأثیرات آن بر جهان عرب برگزار شد، گفت که تا زمانی که قدیمی‌ترین منازعه یعنی منازعه فلسطینی-اسرائیلی حل نشود، جهان عرب رنگ عافیت نخواهد دید و حل این منازعه نیز از طریق اجرای راه‌حل دو دولت امکانپذیر است و ممکن نیست جهان وجود یک دولت آپارتاید را بپذیرد.
به نوشته روزنامه مصری «الأهرام»، ابوالغیط در این نشست که با حضور شمار زیادی از سفرا و دیپلمات‌های عربی و غیر عرب و مسئولان وزارت خارجه ایتالیا برگزار شد، به تشریح تحولات جهان از زمان پایان جنگ جهانی دوم و نشانه‌های آشکار تغییرات اساسی در نظام بین‌المللی از زمان پایان جنگ سرد پرداخت و تأکید کرد که رقابت و نزاع بین قدرت‌های بزرگ تحولی منفی در روابط بین‌المللی است و جنگ، شکستی برای دیپلماسی است.
دود شدن وعده‌های بایدن
از سوی دیگر محمود العالول نایب‌رئیس‌جنبش فتح فلسطین در مصاحبه‌ای با تلویزیون فلسطین بر بد عهد بودن آمریکایی‌ها تأکید کرد. وی گفت، تمام وعده‌های آمریکا که پس از رئیس‌جمهور شدن «جو بایدن» به فلسطین داده شده بود، دود شد و به هوا رفت. العالول در ادامه تصریح کرد، موضع فلسطین برای همگان روشن است؛ فلسطین موضعی محکم دارد که در مقابل فشارها از اصول خود کوتاه نمی‌آید. وی سپس بر ضرورت تغییر استراتژی در مقابله با رژیم اشغالگر تأکید کرد و گفت، این موضوع یکی از خروجی‌های نشست شورای مرکزی فلسطین است. وی به افزایش جنایات رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و گفت، از ابتدای سال جاری میلادی ۱۶ فلسطینی بی‌گناه به شهادت رسیده‌اند. العالول در پایان گفت، رنج فلسطینی‌ها در قدس اشغالی نتیجه اقدامات بی‌سابقه رژیم اشغالگر است و نبرد مستمر و دائمی در این شهر ادامه دارد.
محمود عباس رئیس‌تشیکیلات خودگردان چندی پیش گفت که فلسطینی‌ها منتظر هستند آمریکا به تعهد خود در حمایت از راه‌حل دو دولتی، رد شهرک‌‌سازی‌ها، حفظ وضعیت موجود در مسجدالاقصی، جلوگیری از اخراج فلسطینی‌ها از
بیت المقدس و توقف جانبداری‌ها از رژیم صهیونیستی عمل کند تا امیدها برای پایان اشغالگری بازگردد و حق فلسطینیان در تعیین سرنوشت و دستیابی به آزادی و استقلال به رسمیت شناخته شود. در همین ارتباط، منابع صهیونیستی چندی پیش فاش کردند که رئیس‌جمهور آمریکا درخواست رئیس‌تشکیلات خودگردان فلسطین برای دیدار را رد کرده است. منابع مذکور گفتند که این اقدام آمریکا نیز دلیل دیگری بر این مسئله است که منازعه فلسطینی-اسرائیلی در انتهای فهرست اولویت‌های سیاست خارجی دولت بایدن قرار دارد.