کد خبر: ۲۳۷۵۱۴
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹
سازمان حمایت:

کالاهای اساسی صدرنشین اقلام احتکاری است

بر اساس اطلاعات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، ارزش کالاهای مکشوفه احتکاری در دی ماه امسال که شامل کالاهای اساسی از جمله برنج، چای، روغن نباتی، شکر، تخم مرغ و نظایر آن است بیش از ۶۸۳ میلیون تومان بود.

به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، دی ماه امسال ۱۲ هزار و ۲۹۳ بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا  برای مقابله با احتکار در کشور انجام و منجر به تشکیل ۷۶۱ پرونده برای واحدهای متخلف شده است.
کالاهای مکشوفه شامل کالاهای اساسی از جمله برنج، چای، روغن نباتی، شکر، تخم مرغ، تجهیزات پزشکی، انواع شوینده و غیره به ارزش بیش از ۶۸۳ میلیون تومان است. از ابتدای سال جاری تاکنون نیز بیش از ۱۸۷ هزار و ۱۹۲ مورد بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا انجام شده که منجر به تشکیل ۷۲۶۲ فقره پرونده تخلف به ارزش نزدیک به چهار میلیارد و 500 میلیون تومان شده است.  مردم می‌توانند با مراجعه به ستاد خبری سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و شهرستان‌های تابع شکایت خود را تنظیم کنند یا از طریق تلفن (۱۲۴)، پورتال سازمان حمایت به نشانی الکترونیکی www.cppo.ir، سایت (۱۲۴.ir) و اپلیکیشن «آپ» شکایت خود را مطرح کنند.
طبق قانون نظام صنفی، گران‌فروشی، کم‌فروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع، فروش اجباری، ‌عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب از جمله مهم‌ترین تخلفات صنفی است. همچنین بر اساس قانون صنفی باید درآمدهای ناشی از جریمه‌های دریافتی به حساب خزانه واریز ‌شود و معادل آن در بودجه‌های سنواتی منظور و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از تأمین بار مالی ماده (۴۴) این قانون به‌طور مساوی در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار ‌گیرد تا در اجرای این قانون هزینه کنند که البته اتاق اصناف بارها نسبت به دریافت نکردن این بودجه گلایه کرده است.
درج قیمت تولید‌کننده از سال آینده
همچنین محسن حسین‌لویی؛ مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی، شبکه‌های توزیع و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در رابطه با زمان اجرای طرح درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاهای اساسی بسته‌بندی شده، اظهار داشت: طرح درج قیمت تولید‌کننده بر روی انواع کالاها از اواخر آذرماه امسال اجرا شد و تاکنون چهار مرحله از این طرح اجرایی شده است. 
وی با بیان اینکه مدیریت قیمت کالاهای اساسی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: در مورد اجرای طرح درج قیمت تولید‌کننده بر روی این کالا مقرر شده تا پس از رفع مشکلات احتمالی و آسیب شناسی مراحل اجرا شده این طرح، درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاهای اساسی بسته‌بندی شده اجرایی شود.  مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی، شبکه‌های توزیع و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاهای اساسی بسته‌بندی شده از قبیل مرغ، گوشت، قند، شکر، برنج، لبنیات و غیره در مرحله ششم اجرای طرح درج قیمت تولید‌کننده و احتمالا از تیرماه سال آینده اجرایی خواهد شد. 
وی افزود: مقرر شده است تا قبل از اجرای طرح درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاهای بسته‌بندی وزارت جهاد کشاورزی تثبیت قیمت در مورد این کالاها را انجام دهد و همچنین مشکلات احتمالی این طرح برطرف شده و سپس، درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاهای اساسی بسته‌بندی شده انجام شود. 
گفتنی است، برخی افراد معتقدند طرح درج قیمت تولیدکننده با وجود تاثیر مثبت در کاهش قیمت کالاها احتمالا با ابهاماتی هم رو‌به‌روست از جمله تاثیر این طرح بر قدرت رقابت بقالی‌ها و فروشگاه‌های کوچک با فروشگاه‌های بزرگ‌، همچنین شکل‌گیری خطر انحصار توزیع کالاها در دست صاحبان فروشگاه‌های بزرگ.