اظهارات عجیب رئیس سازمان حمایت درباره چگونگی نظارت بر قیمتها
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در اظهاراتی عجیب، مسئولیت نظارت بر قیمتها را به گردن مردم انداخت!
عباس تابش در جمع خبرنگاران تابش گفت: هیچ کالای مصرفی نباید بالای 30 درصد قیمت تولید به فروش برسد و خود مردم قیمتها را کنترل میکنند!
به گزارش تسنیم، تابش با بیان اینکه کرایه حمل، انبار، کارگر، آب، برق و همه اینها در دل 30 درصد دیده شده است و هیچ فروشندهای حق ندارد بیشتر از آن بگیرد عنوان کرد: سه هزار و سه نوع کالا مشمول درج قیمت کالا شده است و خود مصرفکنندگان میتوانند قیمتها را کنترل کنند که گرانتر نخرند.
وی با یادآوری اینکه قیمت درجشده با مالیات بر ارزش افزوده کالاست گفت: یکی از راههای نظارت، شفاف کردن اطلاعات است و این سیستم مردم را ناظر بر خرید خودشان میکند. معاون وزیر صمت با اعلام اینکه «ممکن است در دو ماه آینده تفاوت قیمت کالاها را داشته باشیم تا کالاهای گذشته کاملاً به فروش برسد» افزود: اما بعد از آن تمام کالاهای تولیدشده باید قیمت تولیدکنندگان روی آنها درج شده باشد. تابش با تأکید بر اینکه «در زمان حاضر هیچ ممنوعیتی برای عرضه کالاهایی که قبل از قانون درج قیمت مصرفکننده روی کالا وجود دارد در بازار نیست و آن کالاها باید به فروش برسد» گفت: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف میتوانند گزارشات خود را به سامانه وزارت صمت و سامانه ادارات صمت در استانها به شماره 124 گزارش کنند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه «میوه شب عید امسال بهاندازه کافی ذخیرهسازی شده است و نگرانی از این بابت نیست» خاطرنشان کرد: تا پایان سال هیچ افزایش قیمتی در کالاها بهویژه کالاهای اساسی مردم نخواهیم داشت و تأکید دولت بر این است.
گفتنی است برخی دستگاههای نظارتی از جمله سازمان حمایت مدتهاست در عمل به مجموعههایی کمخاصیت تبدیل شدهاند که معلوم نیست چه نقشی در اقتصاد دارند. انداختن مسئولیت برخورد با گرانفروشی به دوش مردم شاید در یک شرایط رقابتی و شفاف همراه با ضمانت برخورد جدی با متخلفان، جواب بدهد اما در وضعیت فعلی اقتصاد ما که مردم چارهای جز استفاده از همین کالاها ندارند و هر روز با یک قیمت جدید مواجه میشوند نقش دستگاههای نظارتی از جمله سازمان حمایت کجاست؟ اگر قرار است مردم بر قیمتها نظارت کنند پس سازمان حمایت از مصرفکننده به چه کار میآید؟