آمریکا
ساخت باتری از جلیقههای ضد گلوله
باتریهای ساخته شده از جلیقههای ضد گلوله بازیافتی پنج برابر انرژی بیشتری نسبت به باتریهای رایج کنونی تولید میکنند و عمر ۱۰ ساله دارند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از آیای، یک بیانیه مطبوعاتی نشان میدهد که محققان دانشگاه «میشیگان» به پیشرفت جدیدی در ساخت باتریهای لیتیوم-گوگرد دست یافتهاند که منجر به افزایش پنج برابری تراکم انرژی باتریها شده است.
این روش جدید، جایگزین قویتر و همچنین پایدارتری برای باتریهای لیتیوم-یونی فراهم میکند که به عملیات استخراج مضر کبالت متکی است و مقدار زیادی گاز کربن دی اکسید در طول تولید آن منتشر میشود. دانشمندان از شبکهای از نانوالیاف «آرامید»، بازیافت شده از کِولار که معمولاً در ساخت جلیقههای ضد گلوله استفاده میشود، برای تثبیت واکنش شیمیایی بین آند لیتیوم و کاتد گوگرد در باتری خود استفاده کردند. آنها روش جدید خود را در مقالهای که در مجله Nature Communications منتشر شده است، تشریح کردند. دانشمندان میگویند این باتری علاوهبر ظرفیت کلی بهبود یافته، بیش از هزار چرخه شارژ دارد. آنها تخمین میزنند که عمر این باتری در صورت نصب در یک وسیله نقلیه الکتریکی ۱۰ سال خواهد بود. برای توضیح سایر مزایای باتریهای لیتیوم-گوگردی میتوان به این نکته اشاره کرد که این باتریها قادر به تحمل دمای شدید -هم گرم و هم سرد- هستند. این باتریها همچنین از باتریهای لیتیوم-یونی پایدارتر هستند و از طریق بازیافت جلیقههای ضد گلوله میتوان الیاف آرامید مورد نیاز غشای آن را به دست آورد و دریافت گوگرد آسانتر از کبالت کمیاب و مورد استفاده در باتریهای لیتیوم-یونی است.