kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۶۰۳۴
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹
پس از آمریکا

فرانسه هم برای نجات امارات از موشک‌های یمن به کمک ابوظبی شتافت!

 
 
 
سرویس خارجی-
به دنبال حملات موثر و دقیق انصارالله به ابوظبی و دوبی، وزارت دفاع امارات از آغاز اجرای توافقنامه همکاری و دفاع مشترک با فرانسه خبر داد. چندی پیش نیز آمریکایی‌ها اعلام کردند برای نجات امارات به این کشور جنگنده و ناو اعزام می‌کنند. ائتلاف سعودی، رژیم صهیونیستی، فرانسه، آمریکا و انگلیس یک طرف، انقلابیون یمن یک طرف!
مقاومت یمن طی روزهای اخیر و در واکنش به بازگشت امارات به جنگ یمن، در قالب سه عملیات «طوفان یمن» توانست شهرهای ابوظبی و دبی را هدف قرار دهد و امارات را که بیشتر یک بنگاه اقتصادی است تا کشور، تا آستانه یک فاجعه امنیتی پیش ببرد و آن را برای تجار و شرکت‌های خارجی، به منطقه‌ای ناامن تبدیل کند. پس از آن بود که خبرهایی از کوچ شرکت‌های خارجی از این کشور مخابره شد. به دنبال این تحولات بود که خبر رسید آمریکا اعلام کرده برای کمک به ابوظبی به دنبال اعزام جنگنده و ناوشکن و سایر تسلیحات دفاعی به امارات است. حالا فرانسه نیز برای نجات امارات اعلام آمادگی کرده تا از قِبَلِ این ریز کشور ثروتمند، پولی به جیب بزند.
وزارت دفاع امارات روز جمعه اعلام کرد که اجرای توافقنامه همکاری و دفاع مشترک با فرانسه را به منظور مقابله با حملات ارتش یمن آغاز کرده است: «سرتیپ صالح العامری فرمانده عملیات مشترک روز جمعه از فرماندهی ستاد مشترک نیروهای مسلح فرانسه در پاریس بازدید کرد». العامری همچنین با ژنرال «فیلیپ سانگارا» فرمانده عملیات مشترک فرانسه و ژنرال «لوران ماربوف» مدیر همکاری‌های بین‌المللی دیدار و درباره اجرای همکاری و دفاع مشترک گفت‌وگو کرد.
امارات و فرانسه همچنین پیش از این در جریان سفر «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه به ابوظبی، چندین توافقنامه امنیتی و دفاعی و قرارداد خرید جنگنده رافال فرانسوی را امضا کرده بودند. «فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه طی توئیتی نوشته که کشورش به دولت امارات در تامین امنیت مرزهای هوایی‌اش که در معرض عملیات‌های نیروهای یمنی قرار دارد، کمک خواهد کرد.
امارات منتظر پاسخ دردناک باشد
در همین حال، عضو هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن اعلام کرد، امارات باید منتظر پاسخ دردناک باشد و پاسخ دادن به منبع تهدید، امری عادی است. به گزارش ایسنا، به نقل از المسیره، عبدالملک العجری، عضو هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن خاطرنشان کرد، مقدمه‌چینی برای مداخله امارات (در یمن) از زمانی آغاز شد که آمریکایی‌ها اطمینان یافتند که جنگ مارب نهایی شده و در مراحل نهایی و سرنوشت ساز خود است.
العجری درباره دیدار اخیر خود با فرستاده سازمان ملل گفت: ما به آنها اطلاع دادیم که مسئله را به خوبی درک نمی‌کنند و ورود امارات تاثیری بر تغییر موضع ما نمی‌گذارد. وی همچنین تصریح کرد، مادامی که امارات وارد جنگ شده، باید منتظر پاسخ دردناکی باشد و تداوم جنگ بیش از آنچه انتظار می‌رود، برای آن هزینه خواهد داشت.
العجری اظهار داشت: «ما تنها کسانی را هدف قرار می‌دهیم که ما را هدف قرار‌داده‌اند و امری عادی است که به منبع تهدید هر که باشد به شرطی که دستی در تجاوز به یمن داشته باشد پاسخ دهیم.»
پیشتر عبدالملک الحوثی، رهبر انصار‌الله یمن در سخنانی تاکید کرد که آمریکایی‌ها و اسرائیل، امارات را وادار به از سرگیری حملات به یمن کردند و مطمئنا بازنده این بازی امارات خواهد بود. او همچنین تاکید کرد که امارات بازیچه دست آمریکا است و در راه دشمنی با یمن شکست خورده و دچار آسیب بسیار شده است. 
از سوی دیگر، عبدالله صبری سفیر یمن در سوریه گفت:« تجاوز علیه یمن از روز اول یک تجاوز آمریکایی بود و هر آنچه را که آمریکا می‌توانست به زیردستان خود ببخشد از روز نخست در اختیار متجاوزان و مزدوران خود در یمن قرار‌داد.» وی در گفت‌وگو با المسیره افزود:
« هرچه از وعده‌های آمریکا مبنی بر حمایت از امارات می‌شنویم، چیزی بیش‌تر از گمراه کردن این ابزارها برای غرق کردن آنها در باتلاق یمن نیست، وگرنه واشنگتن چیز جدیدی برای افزودن به این ابزارها ندارد.» صبری تاکید کرد: «ما معتقدیم تنش جدیدی که ائتلاف سعودی-اماراتی در یمن ایجاد کرده است، برخاسته از نگرانی‌های رژیم صهیونیستی است چیزی که مقامات و رسانه‌های این رژیم هم به آن اذعان کردند.»
3 هزار کودک سرطانی یمن، در معرض خطر مرگ 
خبر دیگر از یمن اینکه جنایات ائتلاف متجاوز 
سعودی-اماراتی این بار‌گریبانگیر بیماران یمنی شده است؛ به نحوی که حملات این ائتلاف، باعث شده است که 3 هزار کودک سرطانی یمن، در معرض خطر مرگ قرار داشته باشند. 
به گزارش فارس، دکتر «طه المتوکل» وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن به مناسبت روز جهانی سرطان گفت یمن در حالی این روز را پشت سر می‌گذارد که سختیهای بسیاری را متحمل شده است و به خاطر حملات ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی به این کشور، تعداد بیماران نیز 
2 برابر شده است. شبکه خبری« المسیره» به نقل از وزیر بهداشت یمن گزارش داد، بیش از ۶۰ هزار مورد در مراکز «انکولوژی» بستری هستند و با کمبود دارو، تجهیزات و دستگاه تشخیص بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ به ویژه اینکه آمار کودکان مبتلا به سرطان خون در حال افزایش بوده و این مسئله نگران‌کننده است. به گفته وی « بیش از ۳ هزار کودکِ مبتلا به سرطان، در اثر محاصره ائتلاف سعودی، در معرض خطر مرگ قرار دارند و بیش از ۲ هزار کودک مبتلا به بیماری‌های عفونی نیز از مراقبت‌های بهداشتی لازم، محروم هستند.» وی با بیان اینکه فرودگاه صنعا بسته است و هیچ بیماری نمی‌تواند برای مداوا به خارج از یمن سفر کند، خاطر نشان کرد: «به دلیل بسته بودن فرودگاه صنعا، دارو و تجهیزات مورد نیاز وارد نمی‌شود. ما به پزشکی هسته‌ای نیاز داریم، ولی ائتلاف متجاوز از ورود مواد رادیواکتیو مورد نیاز برای درمان بیماران سرطانی جلوگیری می‌کند»وزیر بهداشت یمن با تأکید بر اینکه از سازمان ملل خواسته‌ایم که بر ورود مواد رادیواکتیو نظارت کند، تصریح کرد: «بازگشایی فرودگاه بین‌المللی صنعا یک نیاز بشردوستانه است. این فرودگاه برای اینکه بیماران بتوانند به سفر بروند، باید بازگشایی شود»
«عبدالسلام المدنی»، مدیرعامل صندوق مبارزه با سرطان نیز در این زمینه گفت: «کشور ما همچنان از بروز موارد بسیاری از بیماری، در اثر ائتلاف متجاوز و استفاده از سلاح‌های ممنوعه رنج می‌برد. ائتلاف، از ورود دستگاه اسکن هسته‌ای به یمن که فقط از طریق فرودگاه صنعا میسر است، جلوگیری می‌کند». المدنی با بیان اینکه از طریق این دستگاه، می‌توان از مشکلات بیماران سرطانی کاست، تصریح کرد، موارد زیادی در مناطقی مانند صعده، حجه وجود دارد که در آن، از بمبهای خوشه‌ای ممنوعه استفاده شده و ساکنان این مناطق در پی این حملات مبتلا به سرطان هستند.