kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۷۰۷
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۸
سخنگوی وزارت امور خارجه خبر داد

حدود ۴۰ سفیر در نوبت تغییر و جابه‌جایی هستند

خطیب‌زاده با اشاره به موضوع تغییر و جابه‌جایی سفرا گفت: این موضوع در دستورکار وزارت خارجه بوده و به صورت مشخص نزدیک ۴۰ کشور در فرآیند تغییر و تحول سفرا هستند.
 
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره موضوع تغییر سفرا بیان کرد: در همه مسیرهای حاکمیتی، حکمرانی خوب ایجاب می‌کند که در فرآیندهای تعریف شده چهار دهه حکومت در جمهوری اسلامی، مسیرهایی که باید طی شود، به صورت حکمیانه و عادی پیگیری شود. در وزارت خارجه مسیر تغییر و تحول در حوزه‌های مختلف به صورت طبیعی در حال انجام است.
وی یادآور شد: البته این تابع برخی ملاحظات است نسبت به این که در کشور میزبان، چه سفیری چند سال حضور داشته و چگونه باید برگردد و برای برخی سفارتخانه‌ها باید تعیین جانشین انجام شوند. این نه تنها در دستورکار وزارت خارجه بوده، بلکه به‌صورت مشخص نزدیک ۴۰ کشور در فرآیند تغییر و تحول سفرا هستند. برخی از آنها تعیین شدند، برخی در حال بازگشت هستند و این مسیر در وزارت خارجه انجام می‌شود و موضوع غیرعادی نیست.
خطیب‌زاده همچنین با اشاره به تحولات یمن اظهار داشت: متاسفانه این روزها تراژدی یمن عمیق‌تر شده و جمهوری اسلامی ایران همه تلاش خود را می‌کند که این روزها پایان یابد. تنها راه‌حل فصل موضوع یمن راه‌حل سیاسی و توقف تجاوزات بر علیه این ملت و پایان محاصره چند ساله مردم یمن است.
رژیم صهیونیستی ننگ جامعه بشری 
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره سفر رئیس رژیم صهیونیستی به امارات عربی متحده و اظهارات اخیر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران به سؤال خبرنگاری بیان کرد و گفت: بحران‌آفرینی در ذات رژیم جعلی اشغالگر قدس است و تنها براساس بحران‌آفرینی، ترور، خشونت و خونریزی دوام می‌آورد و حیاتش را در همین بحران‌آفرینی‌ها می‌بیند.
وی گفت: تنها نمونه بارز که در نظام بین‌الملل به عنوان رژیم آپارتاید داریم این رژیم جعلی اشغالگر است و براساس تعاریف قطعنامه ۳۳۷۹ به عنوان رژیم جعلی آپارتاید این رژیم را در آن زمان نام برد، همچنان همان سیاست‌های آپارتایدی را پیگیری می‌کند. اولا به‌دنبال سلطه یک نژاد و قوم اقلیت در سرزمین‌های اشغالی است و به‌دنبال اقدامات ظالمانه سیستماتیک علیه ساکنان اصلی فلسطین و برتری نژادی یک قوم خاص است. در سال ۲۰۱۸ با قانون نژادپرستانه دولت ملت یهود صحه‌ای بر این رفتار نژادپرستانه گذاشت.
خطیب‌زاده اضافه کرد: این رژیم به عنوان مصداق بارز در نظام بین‌الملل امروز به عنوان رژیم آپارتاید این رژیم واقعا ننگ جامعه بشری است و این ننگ جامعه بشری امروز سعی می‌کند بحران‌هایش را به مناطق دیگر منتقل کند. کشورهایی که در مسیر عادی‌سازی به این بحران‌آفرینی‌‌ها کمک می‌کنند باید بدانند که ذات متجاوز و توسعه‌طلب و بحران‌آفرین این رژیم، اولین قربانیانی که می‌گیرد همان‌هایی هستند که امروز در مسیر عادی‌سازی قدم برمی‌دارند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها اقدامات برخی کشورها که در مسیر عادی‌سازی انجام می‌دهند را محکوم می‌کند بلکه توصیه می‌کند هرچه زودتر ندای بیدار ملت‌های خودشان را بشنوند و به این تفرقه‌افکنی‌ها در جهان اسلام و دنیای عرب پایان دهند برای آینده منطقه بسیار بهتر است.
سفر وزیر خارجه قطر به تهران
خطیب‌زاده درباره سفر وزیر خارجه قطر به تهران و مباحث مطرح‌شده مبنی بر اینکه قطر به‌دنبال میانجیگری بین ایران و آمریکاست نیز اظهار داشت: رایزنی‌ها بین دوستان در منطقه امری بسیار طبیعی است برخی اوقات شرایط منطقه ایجاب می‌کند که رایزنی‌ها به صورت منظم‌تر و نزدیک‌تر و با فواصل کوتاه‌تر انجام شود. سفر وزیر خارجه قطر متعاقب رایزنی‌های تلفنی انجام شد و درباره موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی لازم بود برخی رایزنی‌ها صورت بگیرد.
حمایت از گسترش 
روابط بین عراق و عربستان
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره امضای تفاهمنامه بین عربستان و عراق در زمینه اتصال برق و تاثیر آن بر صادرات برق ایران به عراق نیز گفت: از گسترش روابط بین کشورهای منطقه از جمله بین عراق و عربستان حمایت می‌کنیم. تلاش‌های منطقه‌ای برای همگرایی بیشتر  را به نفع منطقه‌ می‌دانیم. ایران خودش را یکی از پیشنهاددهندگان و طراحان همگرایی‌های منطقه‌ای می‌دانیم و فکر می‌کنیم هر چقدر همگرایی‌ها بیشتر شود فرصت‌ها بیشتر می‌شود و فضای کافی برای همگرایی هست و نیازی به رقابت‌های بی جا نیست. عراق هم در ابعاد مختلف نیازمند حمایت‌ها و همکاری‌هاست.
 چرخه خشونت بی‌پایان
 علیه مردم یمن
وی درباره حملات ائتلاف به یمن و تاثیر آن بر مذاکرات ایران و عربستان در بغداد نیز اظهار داشت: متاسفانه ائتلاف خودخوانده این روزها به‌صورت بسیار وحشیانه‌ای مردم یمن را هدف حملات کور خودش قرار داده است. برخی از نقاط چند ده بار مورد این حملات از سر استیصال و عصبانیت قرار گرفتند. مردم یمن قربانی این تجاوز در چند سال گذشته هستند.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره سعی کرده که صدای مظلومیت مردم یمن باشد و در عین حال تلاش کرده از سازوکارهای بین‌المللی استفاده کند برای این‌که به این درد و رنج مردم یمن از طریق چارچوب‌های سیاسی و گفت‌وگوهای یمنی - یمنی پایان دهد. طی چند روز گذشته هم جمهوری اسلامی ایران از تمامی توان و ظرفیت خود استفاده کرده است.
خطیب‌زاده ادامه داد:‌ چرخه خشونتی که توسط برخی از کشورهای منطقه علیه مردم یمن آغاز شده بی‌پایان است، مگر این‌که نقطه پایانی بگذارند بر اقدامات تجاوزکارانه خودشان. مردم یمن باید بعد از سال‌ها محاصره از این وضعیت خارج شوند و کشورهای منطقه به عنوان برادران همدیگر تلاش کنند روزهای آینده برای یمن روزهای بهتری
باشد. 
هنوز تاریخ سفر اردوغان 
قطعی نشده
وی همچنین گفت که برای سفر رجب طیب اردوغان اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه هنوز تاریخی قطعی نشده ولی این سفر در دستورکار و برنامه‌ریزی است. اجلاس سران آستانه را داریم که باید برنامه‌ریزی شود  یکی دو اجلاس سه‌جانبه دیگر بین ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه هم مطرح است که تلاش می‌کنیم در بهترین زمان انجام دهیم.
آزاد شدن منابع ایران در عراق
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره آزاد شدن منابع ایران در عراق نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته همواره گفت‌وگوهای خودش را با کشورهای مختلف برای دسترسی به منابع خود داشته است و طی چند ماه گذشته با عراق گفت‌وگوهایی داشته است. در حوزه تضمین صادرات به کشورهای مختلف، ارتقای آن و شیوه‌های دسترسی به منابع مالی خودمان تخصص‌های خودمان را داریم. البته وارد جزئیات نمی‌شوم.
خطیب‌زاده بیان کرد: استفاده از برخی منابع در خارج از کشور برای آرام نگهداشتن فضای عادی تجارت استفاده شده و کماکان در حال استفاده هستیم و جزئیات را به خاطر ابعاد محرمانه آن نمی‌توانم بیان کنم. ولی این به صورت خاص در حال انجام است.