kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۴۷
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۵
با پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی و رئیس‌جمهوری

همایش نکوداشت علامه حائری سمنانی برگزار شد

همایش نکوداشت علامه حائری مازندرانی معروف به علامه سمنانی دیروز با پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی و رئیس‌جمهور در دانشگاه سمنان برگزار شد.
همایش نکوداشت علامه حائری مازندرانی معروف به علامه سمنانی دیروز با  پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی و رئیس‌جمهور در دانشگاه سمنان برگزار شد.
آیت‌الله صافی گلپایگانی در پیام خود به همایش تجلیل از مرحوم آیت‌الله علامه حائری، این عالم فرهیخته را  افتخاری برای مازندران، سمنان و حوزه‌های علمیه دانست.
در این پیام آمده است: علامه بزرگوار آیت‌الله حاج شیخ محمدصالح حائری مازندرانی معروف به سمنانی صاحب تالیفات بسیار در فقه، اصول، تفسیر و کلام بوده و در ادبیات عربی و فارسی استاد و دارای ذهنی وقاد و استعدادی نقاد بود.آن علامه بزرگوار در زمان حیات خود مورد مراجعه علما، فضلاء و دانشمندان بود و مردم متدین از کمالات علمی و معنوی ایشان استفاده می‌بردند و افتخاری برای مردم مازندران، سمنان و حوزه‌های علمیه بود.
آیت‌الله صافی گلپایگانی به دانشمندان و اساتید محترم و فرهیختگان حوزه و دانشگاه تاکید کرد آثار آن علامه فرزانه را برای دانشجویان و طلاب به بهترین وجه ممکن ارائه داده و همگان را با افکار و مبانی علمی ایشان آشنا کنند.
رئیس‌جمهوری نیز در پیامی به این همایش، علامه حائری سمنانی را محققی حکیم و فقیهی وارسته دانسته و نوشته است: این عالم ربانی دارای احاطه علمی کم‌نظیر بر مباحث اسلامی و برخوردار از حافظه‌ای بسیار قوی و ذوقی سلیم بود.
در این پیام آمده است:‌ویژگی بارز علامه سمنانی در میان همه فضائل و سجایای او عشق و علاقه و ارادت وی به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بود و علاوه بر این توجه فوق‌العاده وی به معنویت و خودسازی، او را از مال‌اندوزی و جاه‌طلبی برحذر داشت.
روحانی با برشمردن مراحل علمی و شخصیتی علامه حائری سمنانی نوشته است:‌ علامه سمنانی عمر گرانبهای خود را در مطالعه و تحقیق و تدریس و تالیف سپری کرد و نتیجه این کار آثار فراوانی است که همگی حاکی از ژرف‌نگری، احساس تعهد و مسئولیت و عمق دانش و بینش عمیق ایشان است و 300 مجلد در حوزه‌های فقه، اصول فقه، تفسیر، منطق و فلسفه و ادبیات از خود برجای گذاشت و در سخت‌ترین دوران از اسلام و مکتب تشیع دفاع کرد و با دشمنان دین به ستیز و مبارزه برخاست.
این همایش با هدف تکریم مفاخر ایران، آشنایی با افکار و اندیشه‌های این حکیم بزرگ و شناساندن آن به نسل جوان و فراهم کردن زمینه برای افکار و اندیشه‌‌های علامه سمنانی برگزار شده است.
نمایشگاهی از آثار علامه سمنانی در حاشیه برگزاری این همایش برپا شد و دو کتاب شعر علامه سمنانی با عنوان‌های دیوان الادب و بستان الادب نیز که توسط «عصمت اسماعیلی» از اعضای هیئت علمی گروه ادبیات دانشگاه سمنان تصحیح و توسط انتشارات این دانشگاه چاپ شده، در این آیین رونمایی می‌شود.