کد خبر: ۲۳۴۶۰۱
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۰

تبعات سیاسی و اجتماعی کرونا در اروپا؛ از تظاهرات در آلمان و اتریش تا استعفای مقامات در لهستان

برای چندمین هفته متوالی اعتراض‌های ضد قواعد کرونایی در کشورهای اتریش، ایتالیا،آلمان و فرانسه برگزار شد و اکثر مشاوران دولت لهستان هم در اعتراض به سیاست‌های کرونایی دولت استعفا کردند.


تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کرونا همچنان در جهان ادامه دارد. در اروپا علیرغم تبدیل شدن اُمیکرون به سویه غالب و افزایش شدید مبتلایان به کرونا تجمعات گسترده علیه واکسیناسیون اجباری و محدودیت‌های کرونایی نیز همچنان ادامه دارد. روز شنبه نیز در همین راستا هزاران تن در اتریش، ایتالیا‌، آلمان و فرانسه تظاهرات کردند. در اتریش هزاران تن از مردم این کشور در «وین» در اعتراض به برنامه‌های دولت برای اجباری کردن واکسیناسیون در خیابان‌های این شهر دست به اعتراض زدند. به گزارش رویترز، معترضان در راهپیمایی روز شنبه با سر دادن شعار «دولت باید برود‍!» در یک راهپیمایی در وین که به یک رویداد معمول روزهای شنبه در این شهر بدل شده،‌ حضور یافتند.
پارلمان اتریش قرار است در روزهای آتی درباره اجباری شدن واکسیناسیون علیه کرونا رای‌گیری کند. در نوامبر (آذر)گذشته میلادی، دولت اتریش چهارمین دور قرنطینه سراسری را اعلام کرده و گفته بود: «برای تمامی مردم اتریش واکسیناسیون اجباری می‌شود و این کشور به نخستین کشور اتحادیه اروپا تبدیل خواهد شد که دست به چنین برنامه‌ای می‌زند.» بر اساس نظرسنجی مجله «پروفیل»، ۵۱ درصد از شرکت کنندگان مخالف اجباری شدن واکسیناسیون از فوریه(بهمن) هستند و از این تعداد، ‌۳۴ درصد هم به صورت کلی مخالف واکسیناسیون کرونا بوده و ۱۷ درصد هم می‌خواهند منتظر بمانند.
تظاهرات در آلمان و ایتالیا بدون ماسک
در آلمان نیز با وجود ممنوعیت‌های مقرر شده روز شنبه هزاران نفر از مخالفان اقدامات کرونایی در‌هامبورگ به خیابان‌ها آمدند و علیه سختگیری‌های کرونایی اعتراض کردند. اکثر شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی ماسک نداشتند. در «فرایبورگ» آلمان هم هزاران نفر به خیابان‌ها آمدند و علیه قواعد کرونایی اعتراض کردند. به گفته پلیس حدود 6 هزار معترض در این تجمعات شرکت کردند. در ایتالیا نیز هزاران تن در رم علیه قواعد کرونایی دولت اعتراض کردند. ماموران پلیس با سپر و ماشین
آب‌پاش تلاش کردند این اعتراضات را منحل کنند.دولت ایتالیا تحت نخست‌وزیری «ماریو دراگی» اخیرا قواعد کرونایی را تشدید کرده و از جمله طرح واکسیناسیون اجباری برای افراد بالای 50 سال را اعمال کرده است. از ماه فوریه(بهمن) محدودیت‌های دیگری هم در این کشور اعمال شده است.در کشور هلند هم صاحبان مهمان پذیرها و رستوران‌ها برای چند ساعت مقررات کرونایی را زیر پا گذاشتند و کافه‌ها و رستوران‌ها را باز کردند. اعتراضات مشابهی نیز با حضور هزاران تن در شهرهای مختلف فرانسه برگزار شد.
استعفای دسته جمعی مشاوران در لهستان
در لهستان نیز 13 تن از 17 عضو شورای پزشکی لهستان که به نخست‌وزیر این کشور درخصوص کووید-19 مشاوره می‌دهند، به دلیل آنچه آن را عدم تاثیرگذاری بر سیاست خواندند، استعفا کردند. علیرغم اینکه لهستان یکی از بالاترین سرانه‌های نرخ مرگ بر اثر کرونا را دارد، دولت این کشور اقدامات محدودتری نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی برای جلوگیری از گسترش این ویروس در تازه‌ترین موج ابتلای آن انجام داده است. این 13 تن در بیانیه‌ای نوشته‌اند: «اختلاف فاحشی میان منطق علمی و پزشکی و عملکرد دولت به ویژه در مواجهه با موج پاییز و سپس تهدید نوع اُمیکرون علی‌رغم تعداد زیادی از مرگ‌ومیرهای مورد انتظار مشاهده شده است.» دولت این کشور هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که: «دولت باید با توجه به نظرات تمامی متخصصان از جمله شورای پزشکی، اقتصاددان‌ها و متخصصان دیگر حوزه‌های متاثر از کرونا تصمیم‌گیری کند.»