دست رد عراق به سینه آمریکا
فواد معصوم: برای مقابله با داعش نیازی به نظامیان آمریکا نداریم
رئیسجمهور عراق با حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور به بهانه جنگ با تروریستهای «داعش» رسما مخالفت کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «فواد معصوم» درخواستهای مکرر آمریکا و غرب برای حضور مجدد در عراق را رسما رد کرد و گفت: ما به کمکهای کارشناسی، اطلاعاتی و تسلیحاتی نیاز داریم، اما به حضور نظامی نیازی نداریم.
طی روزهای اخیر مقامات واشنگتن و ناتو مکررا اعلام کرده بودند که برای حضور در عراق و مقابله با تروریستهای داعش منتظر درخواست دولت بغداد هستند.
«آندرس فوک راسموسن» دبیرکل ناتو، دولتهای اسپانیا، انگلیس و استرالیا نیز مثل مقامات کاخ سفید گفته بودند اگر بغداد درخواست کند، آمادهاند تا نیروی نظامی به عراق بفرستند.
معصوم به جای درخواست از قدرتهای خارجی، از مردم عراق خواست وارد نبرد با داعش شوند. معصوم گفت: از عراقیها میخواهم با تروریستها به مقابله بپردازند، زیرا عراق هماکنون در وضعیت دشواری قرار گرفته است. رئیسجمهور عراق همچنین خواستار مبارزه با داعش در سوریه شد و اظهار داشت: مبارزه با داعش در هر منطقهای که حضور داشته باشد، ضروری است، زیرا اگر داعش بتواند بر سوریه مسلط شود، خطر همچنان باقی خواهد ماند و از طریق سرکوب داعش در سوریه میتوانیم این گروه را نابود کنیم.
کارشناسان میگویند، تحرکات داعش در منطقه خاورمیانه، یک سناریوی حساب شده از جانب ایالات متحده است و آمریکا به واسطه تهدید ساختگی داعش، قصد دارد به عراق برگردد و در سوریه نیز پایگاه ایجاد کند.
بر اساس اسناد موثقی که تاکنون به محافل رسانهای غربی درز کرده است، آمریکا عناصر داعش را در سال 2012 در خاک اردن آموزش میداده است.
رسانههای صهیونیستی نیز اخیرا فاش کردند، خبرنگار سر بریده شده داعش در سوریه که «استیون ساتلوف» نام داشت، آمریکایی نبود و فقط گذرنامه آمریکایی در اختیار داشت.
عناصر داعش اعلام کرده بودند که ساتلوف یک خبرنگار آمریکایی بوده و آنها قصد دارند با بریدن سر این خبرنگار، از آمریکا انتقام بگیرند. واشنگتن نیز قصد داشت به بهانه مرگ این خبرنگار، در سوریه دست به حملات هوایی بزند و از این طریق در خاک سوریه حضور نظامی پیدا بکند.
نگاه فرصتطلبانه واشنگتن به فعالیتهای داعش در عراق نیز بر همگان از جمله دولت بغداد کاملا آشکار شده است؛ آمریکا پیروزی فوری و قاطع دولت بغداد را نمیخواهد، بلکه قصد دارد یک وضعیت متوازن میان داعش و بغداد به وجود آورد و از این طریق، مقامات عراقی را در مورد بازگشت مجدد نیروهای آمریکایی به عراق تحت فشار قرار دهد.
در چارچوب اجرای همین سیاست، آمریکا تاکنون از کمک به ارتش عراق طفره رفته است و حتی خریدهای نظامی قبلی دولت بغداد را در اختیار عراق قرار نمیدهد.
آمریکا فقط زمانی دست به حملات هوایی محدود علیه داعش زده که حس میکرد منطقه خودمختار کردستان عراق از جانب این گروه تروریستی به خطر افتاده است. مردم عراق شدیدا احساسات ضدآمریکایی دارند و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند که تفنگداران آمریکایی به عراق برگردند.
آمریکا علاوه بر تلاش برای حضور نظامی در عراق به بهانه داعش، در عرصه سیاسی نیز سعی میکند روند مذاکرات برای تشکیل دولت جدید را به نفع خود تحت تاثیر قرار دهد.
در همین راستا، «جو بایدن» معاون رئیسجمهور آمریکا قصد دارد، به زودی وارد بغداد شود. به گفته منابع عراقی، بایدن به ویژه در این سفر میکوشد زندانیان بعثی را از زندانهای عراق آزاد کند. تشکیل دولتی که در آن برخی از چهرههای سیاسی مورد نظر آمریکا حضور داشته باشند، چیزی است که بایدن در این سفر قصد دارد به مقامات عراقی بقبولاند.خانم «عالیه نصیف» نماینده مجلس عراق و عضو ائتلاف دولت قانون در این مورد گفت: آمریکا با مداخله همهجانبه در روند تشکیل دولت عراق، تلاش میکند دو فرد مورد نظر خود را برای وزارتخانههای دفاع و کشور به نخستوزیر جدید تحمیل کند. هرچند نصیف نام کسی را ذکر نکرد، ولی احتمالا این دو نفر «ایاد علاوی» نخستوزیر سابق و «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان سابق عراق هستند. پیش از این نیز ائتلاف دولت قانون به حضور احتمالی علاوی و النجیفی در کابینه آتی عراق اعتراض کرده بود.دیروز همچنین، ائتلاف «آزادگان» وابسته به جریان «صدر» نسبت به مداخله سفارت آمریکا در روند تشکیل دولت جدید عراق هشدار داد؛ «مازن المازنی» نماینده مجلس و عضو آزادگان در این رابطه گفت: حیدر العبادی (نخستوزیر جدید) باید در برابر مداخلههای خارجی که قصد تضعیف عراق را دارند، ایستادگی کند. المازنی تاکید کرد: تماسهایی بین برخی از اعضای ائتلاف نیروهای ملی و سفارت آمریکا به منظور اعطای پست وزارت دفاع به تشکل سنیها وجود دارد.
ائتلاف نیروهای ملی از جمله تشکلهای سیاسی عراق است.
عملیات آزادسازی موصل
دیروز در عرصه نظامی نیز نیروهای مسلح عراق توانستند بخشهایی از مناطق شرق موصل را آزاد کنند.
در استان الانبار هم نیروهای ارتش و عشایر در سه منطقه «بروانه»، «الوس» و «خفاجیه» شهرستان «الحدیثه» علیه تروریستهای داعش دست به عملیات زدند. در مورد نتایج این عملیات گزارشی نرسیده است.
خبر دیگر اینکه، رژیم سعودی قصد دارد دیواری به طول 900 کیلومتر در خط مرزی عربستان و عراق ایجاد کند تا عربستان را در برابر خطرات احتمالی تروریستهای داعش محفوظ نگه دارد. به اعتقاد کارشناسان، ریاض برای فریب افکار عمومی و همسو نشان دادن خود با جامعه جهانی، دست به این اقدام میزند. عربستان حامی اصلی داعش در منطقه است.