کد خبر: ۲۳۳۴۰۰
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۸
رستم قاسمی:

بازپرداخت وام نهضت ملی مسکن پلکانی می‌شود

وزیر راه و شهرسازی خبر داد: زمان بازپرداخت اقساط نهضت ملی مسکن 20 ساله است که در حال توافق با سازمان مدیریت و بانک مرکزی هستیم تا اقساط این طرح پلکانی و منطبق با توانمندی مردم تعیین شود.

 

رستم قاسمی در حاشیه عملیات اجرایی 41 هزار و 500 واحد نهضت ملی مسکن در استان قم اظهار کرد:‌ زمان بازپرداخت اقساط نهضت ملی مسکن
20 ساله است که در حال توافق با سازمان مدیریت و بانک مرکزی هستیم تا اقساط این طرح پلکانی و منطبق با توانمندی مردم تعیین شود. از سوی دیگر بخشی از این اقساط را دولت پرداخت خواهد کرد که هزینه‌های مردم کاهش پیدا کند. البته میزان این حمایت دولتی بعدتر اعلام خواهد شد.
وی تصریح کرد: خواهش من این است مجموعه‌هایی که این زمین‌ها را در اختیار دارند و مازاد هم هست، آنها را بازگردانند. اکنون دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی در پیک تقاضا قرار دارند و در آینده نیازی به ظرفیت بیشتر نخواهند
داشت.
حدود هزار هکتار زمین در اختیار این موسسات قرار دارد که سهم استان -قم- در فاز دوم باید از همین زمین‌ها تامین شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تاکنون برای نزدیک به سه میلیون واحد مسکونی زمین فراهم شده است، توضیح داد: در این طرح زمین‌ها به شکل اجاره ۹۹ ساله در اختیار مردم قرار می‌گیرد و در استان‌ها تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی به مردم پرداخت می‌شود.
وام خودمالکی بدون خرید اوراق
بر اساس گفته‌های مسئولان وزارت راه و شهرسازی، یکی از شیوه‌های مشارکت در نهضت ملی ساخت مسکن، حضور ذینفعان در قالب ساخت خودمالکی است که برای تسهیل این امر، نیاز به خرید اوراق حق تقدم از پیش پای مقاضیان برداشته شده است. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در این زمینه تأکید کرده است که برای ثبت نام خودمالکان هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه شهرهای کشور و همه روستاها برای این دسته از متقاضیان باز است. بنابراین هرکسی با هر تعدادی که در پروانه درج شده امکان ثبت‌نام و اخذ تسهیلات خودمالکی را دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمود محمودزاده با اشاره به امکان ثبت‌نام متقاصیان از طریق سامانه نهضت ملی مسکن و بانک‌های عامل برای دریافت وام خودمالکی بیان کرد: تمام افرادی که در حوزه‌های فعالیت‌های ساختمانی هستند اعم از تعاونی‌ها، سازندگان حرفه‌ای وخودمالکانی که صاحب زمین هستند برای ساخت یا اتمام پروژه‌های در حال اجرا این امکان فراهم است تا از این تسهیلات استفاده کنند.
‌مجردان واجد شرایط
آماده باشند
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، طبق تازه‌ترین آمار ارایه شده توسط معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه، تاکنون دو میلیون
و ۳۳۰ هزار و ۲۱۸ نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، ثبت‌نام نهضت ملی مسکن که تا ۱۵ دی‌ماه تمدید شده بود برای مجردان واجد شرایط بعد از ۱۵ دی‌ماه انجام خواهد شد واین دسته از متقاضیان باید با مراجعه به نشانی
saman.mrud.ir نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.
بر این اساس مجردها به شرط تنظیم تعهد‌نامه محضری برای ارائه عقد‌نامه در هنگام واگذاری واحد مسکونی می‌توانند در طرح نهضت ملی مسکن بعد از ابلاغ نهایی دستورالعمل، ثبت‌نام کنند. البته مطابق متن پیشنهادی برای ابلاغ در صورتی که در هنگام واگذاری به تعهد ازدواج عمل نکنند، قرارداد واگذاری واحد فسخ می‌شود.
جای خالی صندوق مسکن
در لایحه بودجه 1401
یکی از بخش‌های مهمی که طراحان و مجریان نهضت ملی مسکن در ماه‌های اخیر بیان کرده‌اند، مربوط به تشکیل صندوق متمرکزی برای پشتیبانی از طرح است. با این حال به گفته یک نماینده مجلس، به نظر می‌رسد این مورد در لایحه بودجه سال آینده پیش‌بینی نشده است.
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در حال حاضر برای ساخت دو میلیون واحد مسکونی مشکل زمین وجود ندارد گفت: دولت در صندوق مسکن برای سال ۱۴۰۱ چیزی را پیش‌بینی نکرده است و چیزی به نام صندوق در بودجه سال آینده نداریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی با اشاره به تاسیس صندوق ملی مسکن برای اجرای این قانون افزود: قرار بود دولت منابعی را در این صندوق تعریف کند که تلفیقی از منابع بانکی 18 درصد، تسهیلات قرض‌الحسنه دولت در این صندوق و دارای سود بانکی 10 تا 12 درصد باشد، تا مردم از این ظرفیت و تسهیلات بانکی در حوزه مسکن استفاده کنند.
این نماینده مجلس افزود: بر اساس توافقی که با سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و کمیسیون عمران صورت گرفت، قرار است برای صندوق ملی مسکن منافعی تعریف شود که این منابع حداقل باید 50 هزار میلیارد تومان باشد تا بتواند به اجرای قانون جهش و تولید مسکن کمک کند.
رضایی کوچی عنوان کرد: به نظر من یا دولت اشتباه کرده یا فراموش کرده که در این زمینه در لایحه بودجه سال آینده کل کشور هیچ منبعی را در نظر نگرفته است.
وی افزود: قرار است خلأ عدم تخصیص منابع بانکی به موضوع مسکن در سال 1401 در کمیسیون عمران بررسی و از طریق صحن علنی برای تصویب ارائه شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در حال حاضر برای ساخت دو میلیون واحد مسکونی مشکل زمین وجود ندارد یادآور شد: بانک‌ها نیز اعلام آمادگی کردند که تسهیلات بانکی 18 درصد را تخصیص دهند.