kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۳۱۷۳
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۱
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

کمپین ‌سازی با چاشنی اعتراض‌ شگرد جدید تخریب و فضا ‌سازی علیه دولت

 
 
 
سرویس سیاسی- 
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارشی با عنوان «امضاي شهروندان پاي كارزارهايي با سويه اعتراضي» نوشت: «بررسي كارزارهاي منتشر شده در آذرماه سال جاري، مي‌تواند بيانگر مطالبات بخش مهمي از جامعه ايران در اين ماه باشد و فهم اوليه‌اي از دغدغه و نگراني‌هاي مردم ايران در اين بازه زماني به دست دهد. تحليل داده‌هاي پلتفرم «كارزار» در آذرماه نشان مي‌دهد كه سه كارزار «مخالفت با افزايش سن بازنشستگي و افزايش سنوات تحصيلي و مستمري بر اساس ميانگين 3 سال آخر»، «درخواست لغو امتحانات حضوري نوبت اول مدارس» و «درخواست اجراي رتبه‌بندي فرهنگيان؛ حق قانوني تعطيل شده» بيشترين امضا را در اين ماه به دست آورده‌اند.به نظر مي‌رسد عمده كارزارهاي پرطرفدار در آذرماه سويه‌هاي اعتراضي داشته است؛ چنانكه كارزارهاي حاوي يكي از كليدواژه‌هاي «مخالفت، اعتراض، لغو و حذف» در اين ماه بيش از 235 هزار امضا دريافت كرده‌اند.»
گفتنی است جریان اصلاح‌طلب و رسانه‌های منتسب به این طیف، برای هجمه به دولت رئیسی و تخطئه اقدامات وی، به شدت بی‌قراری دارند.
در شرایطی که دولت روحانی با کارنامه‌ای بسیار ضعیف به کار خود پایان داد و بسیاری از مصائب و مشکلات‌گریبان گیر کشور و مردم در واقع میراث شوم دولت برآمده از اصلاحات است، اما این طیف در مواجه با کارنامه پربار 4 ماهه دولت رئیسی با یاس آفرینی در تلاشند که مردم را از عملکرد دولت جدید ناراضی نشان دهند. 
جریان اصلاح‌طلب نه کارنامه قابل دفاع دارد و نه برنامه جامع و هدفمند برای رفع مشکلات مردم، گویا حیات این طیف صرفا وابسته به هراس افکنی و یاس آفرینی است.
این در حالی است که برغم سیاه‌نمایی رسانه‌های معاندو ضد انقلاب خارجی و همچنین هجمه طیف مدعی اصلاح‌طلبی علیه عملکرد دولت نوپای سیزدهم‌، نتایج نظرسنجی مرکز ایسپا نشان می‌دهد همچنان درصد بالایی از مردم کشور، سیاست‌ها و اقدامات آقای رئیسی را تایید می‌کنند.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی اخیرا نتایج چند نظرسنجی خود درخصوص میزان محبوبیت و عملکرد آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و همچنین رئیس‌قوه قضائیه را منتشر کرده است.
در بخشی از این نظرسنجی از پاسخگویان پرسید شد«آیا سیاست‌ها و اقدامات آقای رئیسی را به عنوان رئیس‌جمهور تأیید می‌کنید یا خیر؟» طبق نتایج، ۶۶.۷ درصد مردم همچنان سیاست‌ها و اقدامات رئیسی را تأیید می‌کنند.
طرفداران مدیریت اشرافی نگران فقرا و مناطق محروم شدند!
روزنامه شرق در شماره دیروز خود در یادداشتی با عنوان «زنهاری درباره بودجه پیشنهادی» نوشت: «یکی از مهم‌‌ترین مسائل پیش‌روی کشور، گسترش فقر مطلق و نسبی و نیز تعمیق شکاف‌های توسعه‌ای میان نقاط برخوردارتر و مناطق کمتر برخوردار است. برآوردهای موجود نشان می‌دهد که خط فقر در کشور از سال 1398 به سال 1399 رشد نزدیک به 40 درصدی را تجربه کرده است.»
در ادامه این یادداشت می‌خوانیم: «برخی گزارش‌های موجود نشان می‌دهد در سال‌های گذشته بودجه عمرانی کشور به‌ویژه استان‌های محروم با محاسبه اثرات تورم کاهش چشمگیری داشته است؛ به شکلی که از سال 1392 که سهم بودجه عمرانی کشور حدود 30 درصد از بودجه کشور را شامل می‌شد، این رقم در سال 1400 به حدود 11 درصد از بودجه کشور رسید؛ یعنی بودجه عمرانی کشور به‌شدت کاهش یافت و تأسف‌بارتر آنکه حتی بخش درخور‌توجهی از بودجه‌های عمرانی حداقلی مصوب نیز گاه تا بیش از 60، 70، 80 درصد و بیشتر بودجه مصوب جذب نشده و محقق نشده است.»
این یادداشت افزوده: «عدم تحقق بودجه عمرانی مصوب استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان، گلستان، کرمان، آذربایجان‌ غربی و کردستان در سال‌های گذشته بخشی از این واقعیت را نشان می‌دهد. در سایر سطوح نیز بودجه‌های مرتبط با حقوق شهروندان محقق نشده است. عدم تحقق بودجه شهرداری‌های کشور و مشکلات پیچیده شهرداری‌ها از‌جمله حتی ناتوانی از پرداخت به‌موقع حقوق رفتگران زحمتکش یکی دیگر از ابعاد مشکلات پیچیده کشور در این حوزه است.»
گفتنی است آنچه در سطرهای ابتدای این یادداشت درباره خط فقر و... آورده شده ماحصل مدیریت اصلاح‌طلبان و دولت برآمده از آن در 8سال گذشته است و شگفتا که این روزنامه‌ها طوری از آن یاد می‌کنند که انگار نه انگار خود مسبب آن بوده‌اند. به قول مولوی: «چون خمُشان بی‌گنه روی به آسمان مکن».
نکته دیگر این است که در 8سال گذشته لوایح بودجه بدون کمترین توجه به وضعیت کشور نوشته می‌شد و هر سال بیشترین میزان کسری بودجه رقم می‌خورد که خود این موضوع سبب استقراض دولت وقت از بانک مرکزی و سپس افزایش تورم می‌شد. در آن سال‌ها اصلاح‌طلبان زنهاری از بودجه و از بودجه نویسان هم قبیله خود نداشتند. دولت قبل حتی حاضر نبود از هزینه‌های دولت بکاهد تا کسری بودجه آثار تورمی کمرشکنی برای مردم به دنبال نداشته باشد اما حالا این جماعت سنگ مناطق محروم را به سینه می‌زنند!
ورشکستگان سیاسی بدنبال اختلاف افکنی بین نیروهای انقلاب 
روزنامه آفتاب یزد در شماره دیروز خود در مطلبی نوشت: « این روزها در بسیاری از استان‌ها، خبرهای خوبی از «شوراهای ائتلاف نیروهای انقلاب» به گوش نمی‌رسد حتی شنیده شده در برخی استان‌ها، بزرگانِ «شانا» یا همان «شورای ائتلاف نیروی‌های انقلاب» در هیچ کدام از مراسم و سخنرانی‌های رئیسی حضور پیدا نمی‌کنند. حتی برخی از رؤسای «شانا» را استعفا داده‌اند یا در شُرُف استعفا دادن هستند.»
گفتنی است جریان اصلاح‌طلب در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با شکست سنگینی مواجه شد. اصلاح‌طلبان در این دو انتخابات، به کارنامه خود باختند. این طیف همچنین
8 سال دولت را در اختیار داشتند و از سوی دیگر، فراکسیون امید مجلس دهم و شورای شهر و شهرداری برخی کلانشهرها از جمله تهران نیز در اختیار اصلاح‌طلبان بود اما کارنامه این طیف در نهادهای مذکور به هیچ عنوان قابل دفاع نبود. 
حالا طیف اصلاح‌طلب پس از شکست سنگین در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در پی انتقام‌گیری از مردم است. این طیف دو پروژه ویژه را به صورت موازی دنبال می‌کند؛ «ناامید ‌سازی مردم» و «تفرقه افکنی در بین نیروهای انقلاب».