امکان افزایش نفت چاههای کمبازده به کمک شرکتهای دانشبنیان
به گزارش ایسنا، جواد اوجی دیروز در مراسم روز ملی پژوهش با بیان اینکه هر حلقه چاه ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار هزینه دارد و یک و نیم سال هم زمان حفاری آن طول میکشد، اظهار کرد: میتوانیم با استفاده از توان دانش بنیانها بالغ بر ۷۰۰ حلقه چاه را افزایش بهرهوری داده و تولید زودهنگام داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد صادرات صنعت نفت کشور به صورت خام و نیمه خام است افزود: این خامفروشی ضعف بزرگی است چراکه استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان میتواند ایجاد ارزش افزوده اشتغالزایی و ارزآوری کند.
وزیر نفت با بیان اینکه صنعت نفت امروز به شرکتهای دانش بنیان
نیاز دارد، یادآور شد: علیرغم اینکه بیش از صد سال از تولید و اکتشاف نفت میگذرد اما روشهای تولید در بخشهای بالادست و پایین دست همچنان به صورت سنتی هستند.
اوجی خبر داد: در حال حاضر عمده تولید چاهها از روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزار بشکه به هزار تا دو هزار بشکه رسیده است که شرکتهای دانش بنیان با کمک در این زمینه میتوانند توان تولید را افزایش دهند. وی عنوان کرد: ما تاکنون برای توسعه میادین، صفر تا صد پروژه را به شرکتهای داخلی یا خارجی واگذار میکردیم که افزایش تولید داشته باشند اما در برنامه جدید، جدا از توسعه مخزن نگاه ما به این موضوع چاه محور است.
عضو هیئت دولت سیزدهم همچنین با اشاره به اهمیت بهینهسازی مصرف انرژی گفت: با توجه به روند مصرف گاز در دومین حوزهای که نیاز به کمک دانش بنیانها داریم، استفاده بهتر از انرژی است؛ تولید گاز ۹۷۰ میلیون متر مکعب است که ۸۴۰ متر مکعب آن به شبکه سراسری تزریق میشود؛ البته قرار بود تا پایان برنامه ششم رقم تولید به ۱۲۰۰ میلیارد متر مکعب برسد که به دلیل عدم سرمایهگذاری به این عدد دست نیافتیم.
اوجی با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز مشعل سوزانده میشود که در این زمینه قبلا طرح آماک مطرح شده بود اما امروز جوابگو نیست، بیان کرد: در این حوزه با استفاده از توانمندی شرکتهای دانش بنیان قادریم ظرف چهار تا پنج سال آینده گازهای همراه را جمعآوری کرده و خوراک واحدهای صنعتی از جمله پتروشیمیها شود.
اساسنامه شرکت ملی نفت نهایی شد
محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهمنامه با نهادهای علمی اعلام کرد: تغییر اساسنامه شرکت ملی نفت نهایی شده و سه شرکت دیگر وزارت نفت نیز در حال جمعبندی و نهایی شدن است. وی خبر داد که بحث فروش نفت نیز وضعیت خوبی دارد و نسبت به ماههای گذشته فروش بیشتری داشتهایم. مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: جمعآوری گازهای مشعل در میدان پارس جنوبی را به زودی شروع خواهیم کرد که ۱۰۰ میلیون دلار برای آن سرمایهگذاری در نظر گرفتهایم. برای مشارکت بخشهای مختلف در این پروژهها نیز مناقصه برگزار خواهیم کرد.
خجستهمهر با بیان اینکه حدود یک تریلیون دلار نفت از ابتدای انقلاب فروختیم، گفت: با فناوری موجود کمتر از 300 میلیارد بشکه از 1200 میلیارد بشکه نفت قابل برداشت است و اگر میخواهیم مقدار بیشتری از این ذخایر را به تولید برسانیم باید از فناوریهای جدید استفاده کنیم. تا الان بیش از 80 میلیارد بشکه نفت خام تولید شده است.