kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۶۵۳
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
وزیر صمت:

نباید قیمت‌ کالاها در بازار رها باشد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت از واگذاری 40 درصد معدن مس «جان‌جا» در سیستان و بلوچستان به مردم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سیدرضا فاطمی‌امین دیروز در مراسم افتتاح معاملات آتی مس و معاملات گواهی سپرده مس و میلگرد در بورس کالای ایران اعلام کرد:‌ سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در معدن مس «جان‌جا» که در استان سیستان و بلوچستان به تازگی کشف شده، انجام می‌شود که مزایده آن هفته قبل صورت گرفت و
سه شرکت برای سرمایه‌گذاری در آن انتخاب شدند.
او افزود: یکی از شرایط مزایده این بود که باید
40 درصد از سهام این معدن به مردم واگذار شود؛ چرا که ما نمی‌توانستیم کل معدن را واگذار کنیم. بنابراین، باید سرمایه‌گذاری در آن انجام شود. همچنین در دی ماه امسال سه بسته معدنی دیگر و در بهمن ماه شش بسته معدنی به مردم واگذار می‌شود. برای واگذاری معادن کوچک هم با تجمیع پنج یا شش معدن به صورت یکجا عرضه می‌شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در لایحه بودجه سال آینده در قالب تبصره 7 پیش‌بینی کرده‌ایم که دولت مجاز است واگذاری معادن را از طریق بورس انجام دهد.
فاطمی‌امین با بیان اینکه در حال حاضر فرصت سرمایه‌گذاری برای برخی از مردم وجود ندارد، ادامه داد: کسی که بازنشسته شده و 200 میلیون تومان پاداش گرفته است نمی‌داند کجا سرمایه‌گذاری کند بنابراین خودرو‌ یا دلار می‌خرد که این به سوداگری کمک می‌کند.
مدیریت کالاهای پایه‌ای از طریق بورس
وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اصلاح سه بازار مهم کالاهای اساسی‌، تولید و مصرف در دستور کار قرار می‌گیرد که بازار کالاهای پایه شامل مواد اولیه، تولید پتروشیمی، فولاد، مس و پالایشگاه‌ها است و وزارت صنعت برای مدیریت کالاهای پایه‌ای فضای بورس را انتخاب کرده‌، زیرا این کالاها قابل قیمت‌گذاری نیست و به وسیله ابزارها در بورس باید تعیین شود.
فاطمی‌امین افزود: در حالی که می‌گوییم قیمت‌گذاری دستوری در مورد کالا نباشد از آن طرف نباید قیمت‌ها رها شده باشد بلکه ضوابطی برای تنظیم بازار باید اجرا شود. برای مدیریت بازار کالاهای پایه 25 ابزار در نظر گرفته شده است که هفته قبل دو ابزار جدید و دیروز هم یک ابزار برای معاملات آتی مس و گواهی سپرده میلگرد رونمایی شد. تولیدکننده‌ها بدانند مواد اولیه برای ماه‌های آینده در قالب قراردادهای آتی به صورت شفاف تعیین می‌شود.
او ادامه داد: از 30 گروه کالایی که قبلاً سهمیه‌بندی بود برای20 کالا سهمیه‌بندی برداشته شد و این‌ها موجب می‌شود تورم تولیدکننده کاهش یابد که این نوید می‌دهد در آینده نرخ تورم مصرف‌کننده هم رو به کاهش بگذارد.
وزیر صمت در مورد اصلاح ساختار وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت بعد از 10 سال ادغام این وزارتخانه‌ها گفت:‌ در ساختار جدید، سازمان توسعه تجارت استقلال عمل بیش‌تری پیدا کرده و سه مجموعه‌ای که قبلا زیر نظر وزیر بود به سازمان توسعه تجارت منتقل شد‌.
فاطمی‌امین با اشاره به برنامه دولت برای کاهش پنج درصدی مالیات بر شرکت‌های تولیدی گفت:‌ این وعده انتخاباتی رئیس‌جمهور بود که محقق شد. البته قرار است مالیات بر تولید تا 10 درصد کاهش پیدا کند و قدم اول برداشته شد. همچنین در مورد احیای نرخ خوراک گاز شرکت‌های فولادی، حداکثر نرخ گاز برای فولادی‌ها
دو هزار تومان برای هر مترمکعب در نظر گرفته شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از همکاری وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد و مجلس و بورس کالا خبر داد و گفت:‌ همدلی خوبی در وزارتخانه‌ها وجود دارد. همچنین با وزارت جهاد کشاورزی همکاری خوبی داریم. امیدواریم وضع اقتصاد در سال آینده متحول شود و چشم‌انداز مثبتی برای اقتصاد در سال آینده باشد.
همچنین به گزارش ایسنا، رضا فاطمی‌امین تصریح کرد: نقطه مقابل این‌که گفته می‌شود اقتصاد نباید دستوری باشد این نیست که اقتصاد رها شود بلکه باید ضوابطی برای قیمت‌گذاری دستوری در نظر بگیریم و آن ضوابط را اجرایی کنیم.