هشدار ژنرالهای بازنشسته آمریکایی درباره وقوع جنگ و کودتا در این کشور
پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا بود که تروریسم داخلی، تجزیه، فروپاشی، جنگ داخلی و تشدید فضای دوقطبی تبدیل به کلید واژههایی شدند که در فضای داخلی آمریکا به وفور از سوی نهادهای رسمی، کارشناسان نظامی و حتی نظریه پردازان برجسته این کشور مثل فوکویاما و استفان والت استفاده شد. همه در این کشور نگران تشدید فضای دوقطبی و غلطیدن آمریکا در دامن جنگ داخلی هستند. در جدیدترین این موارد، چند ژنرال بازنشسته آمریکایی هشدار دادهاند که کودتا در آمریکا در سال ۲۰۲۴ (سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری) میتواند ارتش را ازهم پاشیده و این کشور ناآماده را وارد جنگ داخلی کند.
به نوشته وبگاه «هافینگتن پست» ژنرال سابق
«پل ایتون»، سرتیپ سابق «استیوناندرسون» و سرلشکر سابق «آنتونیو تاگوبا» در یادادشتی که در روزنامه «واشنگتن پست» منتشر شده نوشتهاند «در حالی که کشور دچار چند دستگی شده، ما باید برای آماده شدن برای بدترین وضعیت گام برداریم.» این 3 مقام ارشد نظامی سابق آمریکا در این یادداشت این را هم نوشتهاند که، با نزدیک شدن به اولین سالگرد شورش کنگره، نگرانی فزاینده در زمینه پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ و احتمال بروز هرج و مرج کشنده در ارتش که همه آمریکاییها را در معرض خطر جدی قرار میدهد، وجود دارد.
به گزارش فارس این ژنرالها هشدار میگویند اگر اعضای ارتش با کسانی که میخواهند دولت را سرنگون کنند متحد شوند، کودتای بعدی بسیار فاجعهآمیزتر خواهد بود: «بدون بهبود وضعیت، احتمال فروپاشی در ارتش که منعکسکننده فروپاشی اجتماعی یا سیاسی است، بسیار واقعی است. شمار نگرانکنندهای از کهنه سربازان و حتی نظامیان فعال در حمله به ساختمان کنگره شرکت کردند ودر صورت وقوع شورش دیگری، پتانسیل شکست کامل زنجیره فرماندهی وجود دارد... در یک انتخابات مناقشهبرانگیز، برخی ممکن است بعضی از دستورات فرمانده کل قوا پیروی کنند، در حالی که سایر یگانهای سرکش ممکن است از ترامپ بازنده پیروی کنند. عجیب نیست که بگوییم این امر منجر به یک فروپاشی نظامی و جنگ داخلی منجر میشود.»
بنابر اذعان این کارشناسها برجسته نظامی، عدم آمادگی نظامی بعد از پیامدهای انتخابات ۲۰۲۰ چشمگیر و نگرانکننده بود و «کریستوفر میلر» وزیر دفاع موقت «دونالد ترامپ» نیز در آن برهه شهادت داد که او عمداً از حفاظت نظامی از ساختمان کنگره خودداری کرد... پنتاگون باید اکنون برای تقویت وحدت فرماندهی اقدام کند و دستور بازنگری فوری وضعیت همه اعضای نظامی و کارمندان بخش نظامی را صادر کند.
نامه هستهای صدها دانشمند به بایدن
خبر دیگر از آمریکا اینکه نزدیک به ۷۰۰ دانشمند و مهندس آمریکایی شامل ۲۱ برنده جایزه نوبل، طی نامهای از «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا خواستند از فرصت آتی خود با موضوع استراتژی ملی جدید مدیریت سلاحهای هستهای برای دست زدن به کاهش یک سومیاندازه زرادخانه هستهای آمریکا و اعلام بیسابقه این مسئله که واشنگتن اولین استفادهکننده از سلاح هستهای در یک جنگ نخواهد بود، بهره بگیرد.
به گزارش ایسنا در این نامه همچنین از بایدن خواسته شده برای اولین بار از زمانی که« هری اس. ترومن» رئیسجمهور اسبق آمریکا دستور بهانداختن بمب اتمی بر فراز هیروشیما داد، این رویه را که فرمانده کل قوا در آمریکا اختیار انحصاری صدور دستور استفاده از تسلیحات هستهای را دارد تغییر دهد. این موضوع در دولت ترامپ اهمیت پیدا کرد و نویسندگان نامه مذکور از بایدن خواستند که این تغییر را به عنوان «ضمانتی مهم در برابر احتمال روی کار آمدن یک رئیسجمهور بیثبات که دستور به حملهای بیپروا بدهد» انجام دهد.در نامه مذکور استدلال شد: با روشن ساختن این موضوع که آمریکا هرگز جنگی هستهای را آغاز نخواهد کرد، احتمال تشدید درگیری یا بحران در مسیر تبدیل شدن به جنگ هستهای کاهش مییابد.
مخالفت با لشکر کشی
نظرسنجی جدید موسسه «یوگو» اما نشان میدهد که آمریکاییها به طور کلی مخالف جنگ دولتشان با روسیه در صورت حمله به اوکراین هستند و ترجیح میدهند بیشتر بر اولویتهای داخلی تمرکز کنند. «ویل راگر» معاون تحقیقات و سیاست این موسسه در مورد یافتههای این نظرسنجی گفته: «آمریکا هیچ منافع حیاتی در اوکراین ندارد و ادامه اقداماتی که خطر رویارویی با روسیه مجهز به سلاح امنیتی را افزایش میدهد، بنابراین برای امنیت آمریکا ضروری نیست. پس از بیش از دو دهه جنگ بیپایان در خارج از کشور، جای تعجب نیست که مردم آمریکا نسبت به جنگ دیگری که ما را امنتر یا مرفهتر نمیکند، احتیاط کنند...در زمان کسری بودجه بیسابقه، بدهیها و تورم، سیاستگذاران نباید تعجب کنند که مردم آمریکا میخواهند ببینند متحدان ثروتمند اروپایی ما هزینه بیشتری برای دفاع بپردازند. منطقی نیست که ایالات متحده همچنان بار عمده هزینههای حفظ قدرت نظامی ناتو را به دوش بکشد.»