نفت سال آینده 100 دلار میشود
بانک گلدمن ساکس آمریکا پیشبینی کرد: طی سال آینده شاهد 100 دلاری شدن نفت در بازار جهانی خواهیم بود.
به گزارش راشاتودی، بانک گلدمنساکس آمریکا پیشبینی کرد: طی سال آینده قیمت نفت به 100دلار در هر بشکه خواهد رسید و در سال 2023 ـ 2022 شاهد رسیدن تقاضای نفت به رکورد جدیدی خواهیم بود.
«دامین کوروالین»؛ مدیر بخش انرژی بانک گلدمن ساکس گفت: افزایش تورم در آمریکا و دیگر نقاط جهان نهایتاً روی هزینه خدمات صنایع نفتی اثرگذار خواهد بود و قیمت نفت را افزایش خواهد داد. یکی دیگر از سناریوها این است که شاهد سبقت گرفتن تقاضا از میزان عرضه نفت از بازار جهانی با فروکش کردن بحران کرونا باشیم و این مسئله هم قیمت نفت را بالا ببرد.
او درباره چشمانداز بازار انرژی، پیش بینی کرد: پیش از ظهور نوع جدید ویروس کرونا به نام اومیکرون تقاضای نفت در بازار جهانی افزایش قابل توجهی یافته بود و انتظار میرود همچنان شاهد بالا رفتن تقاضا برای مسافرتهای هوایی همگام با بهبود اوضاع باشیم.
در حال حاضر مردم اروپا، آمریکا و آسیا با نزدیک شدن فصل زمستان شاهد افزایش قابل توجه قیمت بنزین هستند. گروههای حمایت از مصرفکنندگان گفتند این افزایش قیمت غیرمنطقی است و قیمت نفت در بازار جهانی با بیشینه آن که در سال 2008 و با رقم 147 دلار در هر بشکه ثبت شد فاصله زیادی دارد. در حال حاضر هر بشکه نفت دریای شمال حدود 73 دلار در حال معامله است و نفت آمریکا 71 دلار در هر بشکه دست به دست میشود.
خبرهایی از گشایش نفتی
در همین حال ایسنا گزارش داد: خبرهای جدید حکایت از این دارد که توسعه روابط تجاری با کشورهای دیگر از جمله کشورهای آسیای مرکزی بیش از ۲۰۰ درصد رشد داشته است. همچنین در فروش نفت و انتقال پولهای نفت به داخل نیز توفیقهایی بهدست آمده و این نشان داد راهبرد جمهوری اسلامی در تدوین روابط متوازن و متناسب با ظرفیتهای هر کشور نتیجه مطلوبی داشته است.
اواخر آبان ماه جواد اوجی؛ وزیر نفت اعلام کرد که بهزودی خبرهای خوبی در زمینه تنوع قراردادهای نفتی و میعانات گازی و تهاتر نفتی اعلام میشود و با توجه به نیاز دنیا به انرژی و با استفاده از توان و ظرفیت دستگاه سیاست خارجی، فروش نفت بهصورت تهاتری در دستور کار قرار گرفته است و در این زمینه تهاتر نفت با کالا و سرمایهگذاری از روشهایی است که انجام میشود.
او ادامه داد: ایران آماده پذیرایی و استقبال گرم از سرمایهگذاران خارجی و داخلی خواهان سرمایهگذاری در حوزه صنعت نفت و گاز است و سرمایهگذاران در قبال اقدامهای خود میتوانند نفت و میعانات گازی را بهصورت تهاتر دریافت کنند.
وزیر نفت افزود: سرمایه گذاران داخلی مانند هلدینگها و بنگاههای اقتصادی بزرگ می توانند برای توسعه میدانهای گازی کشور ورود کنند و پس از توسعه میدان، گاز طبیعی و میعانات گازی در قبال هزینه سرمایهگذاری و سود آن به عنوان خوراک یا سوخت دریافت کنند. در عین حال معاونت برنامهریزی وزارت نفت آماده پذیرش سرمایهگذاران در توسعه میدانها و امضای قرارداد با آنهاست. با امضای قرارداد سهجانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران در اوایل ماه جاری عزم دولت برای به حرکت درآمدن قطار توسعه صنعت نفت آشکار شد. گفته های مقامات حکایت از بازگشت شکوفایی نفت ایران دارد موضوعی که رئیس جمهوری نیز روی آن صحه گذاشته و در آخرین سخنرانی خود اعلام کرده است یقین دارم تحریمها و تنگناها به هیچ عنوان ما را متوقف نخواهد کرد، بلکه در پیشرفت مصممتر میکند و امروز آثار این باور را در قالب بعضی از گشایشها در صادرات نفت و وصول درآمد آن مشاهده میکنیم.