برخورد با جریانهای فاسد بورسی و حمایت دولت از تزریق سرمایه
شاخص کل بازار سرمایه در هفته گذشته وارد کانال یک میلیون و 200 هزار واحدی شد تا نشان دهد، نسبت به اخبار مثبت بودجه، بدون واکنش است، مگر اینکه اقدامات فوری انجام شود.
بررسی روند معاملات بازار سهام در طول هفته چهارم آذرماه نشان داد، بازار سرمایه در یک وضعیت نزولی قرار گرفته و بیاعتمادی سهامداران به سهمهای ارزنده بهشدت افزایش یافته است. اقدام فوری دولت در تزریق سرمایه و برخورد زودهنگام قوه قضائیه با جریانهای فاسد، دو راهکار برای اعتمادسازی
کوتاه مدت است.
معاملهگران حاضر در بورس، طی هفته گذشته به اخبار مثبت تقریبا هیچ واکنشی نشان ندادند و اخبار منفی به شدت بر روی بازار سرمایه تاثیر منفی گذاشت. خریداران همچنان مردد هستند و با وجود موارد متعدد امیدوارکننده مربوط به بازار سرمایه مخصوصا در بودجه دولت برای سال 1401، هنوز برای ورود مجدد به بازار سرمایه قانع نشدهاند.
سرمایهگذاران خارج شده از بورس، آن پیام مثبتی که باید از بودجه دریافت میکردند را هنوز نگرفتهاند. در کنار اقدامات کوتاه مدت فوقالذکر، افزایش رقم فروش اموال دولتی بر اوراق در سند بودجه 1401 و حذف قیمتگذاری دستوری در صنعت و تجارت، موجب رونق بورس در بلندمدت و بازگشت اعتماد به بازار سرمایه میشود. دولت باید بداند که بورس بیش از اینکه بازار اوراق باشد بازار سهام است.
در دیگر سمت بازار نیز، فروشندگان در حال تاختن در بازار بدون تقاضا هستند و هر روز شاهد افت شاخص کل و شاخص کل هموزن و قرمزپوش بورس هستیم. در این شرایط همچنان فروشندگان تعیینکننده بازار هستند.
افت همه شاخصها در بورس
به گزارش خبرگزاری فارس، شاخص کل بورس در هفته چهارم آذرماه افت 56 هزار واحدی داشت و وارد کانال یک میلیون و 200 هزار
واحدی شد. در اولین روز هفته شاخص کل نزدیک به پنج هزار واحد افت کرد و روز یکشنبه سقوط 23 هزار و 730 واحدی داشت.
روز دوشنبه بیشترین نزول هفته با ریزش 25 هزار و 226 واحدی به ثبت رسید و شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و 200 هزار واحدی وارد شد. روز سه شنبه نیز بورس ریزش
سه هزار و 711 واحدی را پشت سر گذاشت.
اما شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته اندکی رشد کرد و 1398 واحد بالا آمد و در سطح یک میلیون و 293 هزار واحد ایستاد. بازدهی شاخص کل در این هفته منفی
چهار و دو دهم درصد بود.
رشد صفهای فروش
میانگین ارزش صفهای فروش در هفته اخیر 257 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 79 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 44 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 495 میلیارد تومان بود که در روز دوشنبه ثبت شد و پایین ترین رقم به روز چهارشنبه برمی گردد که 141 میلیارد تومان بود.
میانگین ارزش صفهای خرید در هفته اخیر 37 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 29 میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف های خرید 44 درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته 82 میلیارد تومان بود که در یکشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به دوشنبه برمیگردد که 10 میلیارد تومان بود.
در مجموع 15 روز کاری گذشته که شاهد خروج پول از بازار سرمایه بودهایم، پنج هزار و 38 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شده است.