kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۲
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۱

علت مرگ «آلنده» مشخص شد (پرونده)

دادگاه عالی شیلی، علت مرگ رئیس‌جمهور اسبق این کشور را خودکشی اعلام کرد.
دادگاه عالی شیلی، علت مرگ رئیس‌جمهور اسبق این کشور را خودکشی اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری اسپانیایی «بی‌بی‌سی موندو»، دادگاه عالی شیلی، پرونده مرگ سالوادور آلنده را مختومه اعلام کرد.
چندی پیش برخی از هواداران رئیس‌جمهور اسبق شیلی ادعا کرده بودند که آلنده در 1973 کشته شده است. مرگ آلنده که در سال 1970 به ریاست جمهوری شیلی انتخاب شده بود در جریان کودتای نظامی سازمان سیا و ژنرال «آگوستو پینوشه» در سال1973 رخ داد. هواداران آلنده مدعی‌اند که او در جریان کودتا و در حمله هوایی نیروهای پینوشه به کاخ  ریاست جمهوری کشته شده است.
در برابر این ادعا، ایزابل آلنده، دختر رئیس‌جمهور اسبق شیلی اعلام کرده پدرش از قبل تصمیم به خودکشی گرفته بوده است.
پزشکی قانونی شیلی هم خودکشی آلنده را به عنوان عامل مرگ وی تایید کرده است. دادگاه عالی شیلی بر اساس گواهی پزشکی قانونی، پرونده مرگ آلنده را مختومه اعلام کرد.
سالوادور آلنده که یک سوسیالیست مورد حمایت شوروی سابق بود در نوامبر 1970 رئیس‌جمهور شیلی شد و در مدت کوتاه ریاست جمهوری‌اش خدمات بسیاری برای کشورش انجام داد اما در کودتای 11سپتامبر 1973 سازمان سیا در زمان اگوستو پینوشه از قدرت سرنگون شد. این کودتا که با حمایت آمریکا به وقوع پیوست سه هزار کشته بر جای گذاشت. در جریان کودتا هواپیماهای نیروی هوایی طرفدار پینوشه، 17بمب بر فراز کاخ ریاست جمهوری شیلی انداختند که هواداران آلنده معتقدند او در همین بمباران‌‌ها کشته شده است.