بایدن دوباره ماکرون را دور زد؛ این بار آمریکا به یونان ناوچه فروخت
وزارت امور خارجه آمریکا فروش احتمالی کشتیهای جنگی نیروی دریایی این کشور به دولت آتن را که توافق ماه سپتامبر (شهریور-مهر) میان فرانسه و یونان را به چالش میکشد، تایید کرده است.
شهریور ماه بود که انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرتگرفتنِ سریعِ چین از امضای یک پیمان ویژه – موسوم به «آکواس» یا «AUKUS» – برای به اشتراک گذاشتن فناوریهای پیشرفته دفاعی خبر دادند که به استرالیا امکان میدهد برای اولین بار زیر دریاییهایی با نیروی محرکه هستهای بسازد. از این رو کانبرا قرارداد ۵۶ میلیارد یورویی که در سال ۲۰۱۶ با فرانسه برای خرید زیردریایی امضا کرده بود را فسخ کرد. فرانسه این ماجرا را «خنجر از پشت» توصیف کرد و در اقدامی بیسابقه سفرایش از واشنگتن و کانبرا را فراخواند.
حالا خبر میرسد که آژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، فروش ۶.۹ میلیارد دلاری چهار فروند کشتی جنگی ساخت کمپانی لاکهید مارتین آمریکا به یونان را تایید کرد و این درست ۱۰ هفته پس از آن صورت میگیرد که آتن یک تفاهمنامه را با پاریس منعقد کرد تا در معاملهای مشابه از فرانسه ناو خریداری کند. حال باید پرسید که این هم «خنجری دیگر» است که آمریکا به متحد اروپایی خود زده است؟
به گزارش ایسنا، این آژانس همچنین برنامه ۲.۵ میلیارد دلاری لاکهید مارتین را برای تقویت و ارتقای ناوچه کلاس«MEKO» یونان شامل افزودن و ارتقای سیستمهای تسلیحاتی و الکترونیکی تایید کرده است. در بیانیههای وزارت خارجه آمریکا آمده است که آژانس همکاری امنیتی دفاعی گواهینامه مورد نیاز را ارائه کرد و کنگره را از فروش احتمالی مطلع کرد.
تحریمِ بیاهمیتِ المپیک پکن
خبر دیگر از فرانسه که این روزها روابطش با آمریکا دچار مشکل است آنکه «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور این کشور، تایید کرده است که فرانسه به تحریم دیپلماتیک بازیهای المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ نخواهد پیوست و این اقدام که توسط سایر کشورها از جمله آمریکا اعمال شده است را «نمادین» و «بیاهمیت» تلقی کرد. رئیسجمهوری فرانسه گفت: «من فکر میکنم که نباید چنین مسائلی را سیاسی کرد.» گفتنی است که آمریکا، انگلیس، استرالیا و لیتوانی اعلام کردهاند که بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن را تحریم دیپلماتیک خواهند کرد.