تورم آمریکا به بالاترین رقم در 40 سال گذشته رسید
قیمت مصرفکننده در آمریکا در ماه نوامبر شش و هشت دهم درصد افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئن 1982 به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری فارس، تحلیلگران سایت «دیلی اف ایکس» گفتند، قیمت مصرفکننده در آمریکا در ماه نوامبر شش و هشت دهم درصد افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئن 1982 به شمار میرود.
به نوشته راشاتودی، این رقم از ارقام ماه اکتبر بیشتر است؛ قیمتهای مصرفکننده در ماه اکتبر شش و دو دهم درصد افزایش یافته بود. تحلیلگران میگویند، نرخ تورم آمریکا در ماه نوامبر به پنج و دو دهم درصد افزایش یافته، در حالی که در ماه پیش از آن
چهار و نیم درصد بوده است.
این افزایش به دلایل متعدد از فشار دستمزدها و کمبود کارگر گرفته تا مشکلات و اختلال در زنجیره تامین و تقاضای بالا برای کالا اتفاق افتاده است. همچنین از دیگر عوامل، ترمیم سریع صنایع که تحت تاثیر شیوه کرونا قرار گرفته بودند و این عوامل، قیمتها را از همه چیز یعنی از قیمتهای انرژی گرفته تا قیمت مسکن و املاک بالا برده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا قبل از انتشار این گزارش، با انتشار بیانیهای در ساعات پایانی روز پنجشنبه، تلاش کرد تا خسارات را کنترل کرده و توجهها را به کاهشهای اخیر قیمتهای انرژی و خودروهای فرسوده که به عنوان دو عامل اصلی تورم در آمریکا در سال جاری تلقی میشوند، جلب کند. همچنین «رابرت کیوساکی»؛ نویسنده مشهور و کارشناس برجسته اقتصادی آمریکایی به سهامداران و سرمایهگذاران هشدار داد: به زودی بورس کشور سقوط میکند و اقتصاد آمریکا در حال رفتن به سمت رکود و بحران است. سقوط و رکود در حال نزدیک شدن است. طلا، نقره، بیتکوین و قیمت ملک نیز سقوط خواهد کرد.
البته به نظر نمیرسد که این نویسنده، خیلی نسبت به شرایطی که پیشبینی کرده ناراحت باشد و در واقع این مسئله را به نوعی فرصت برای سرمایهگذاران دانست و افزود: زمانی که قیمتها سقوط کند میخواهم دست به خرید دارایی بزنم. البته این اولین باری نیست که کیوساکی درباره سقوط قریبالوقوع بورس آمریکا توئیت میکند. چند باری میشود که طی سال جاری شاهد انتشار توئیتهای مشابه از سوی این نویسنده آمریکایی هستیم و همین مسئله انتقاداتی را علیه پیشبینیهای وی در پی داشته است. البته در این مسیر و پیشبینی، نویسنده مشهور تنها نیست؛ چراکه «میشل بوری»؛ سرمایهدار آمریکایی هم تابستان امسال درباره سقوط بازارهای مالی در این کشور هشدار داده و آن را مادر همه سقوطها عنوان کرده بود.
او گفته بود که میزان سقوط بازارهای مالی در آمریکا و حتی بازار جهانی ارز مجازی برابر با بزرگی اقتصاد برخی کشورها خواهد بود. از سوی دیگر سرمایهدارانی نظیر جرمی گرنتهام، استنلی دِراکن میلر، چارلی مانگر و لئون کوپرمن، اخیرا پیشبینیهای مشابهی درباره سقوط بازار سهام آمریکا داشتهاند.