واکسنهای وارداتی مستقیماً از شرکتهای تولیدکننده دنیا خریداری و با نظارت دقیق مصرف شده است
سید محسن زهرایی در گفتوگو با وبدا درخصوص خبری که اخیرا در فضای مجازی با عنوان «در سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است که واکسن آسترازنکا که در ایران استقاده شده، تقلبی بوده است» منتشر شده، اظهارداشت: طبیعتاً این خبر باعث نگرانی میشود لذا توضیحاتی برای رفع هر نگرانی ارائه میکنم.
زهرایی افزود: زمانی که به این خبر مراجعه میکنیم متوجه میشویم که هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این است که واکسن آسترازنکایی که خارج از سیستم قانونی واکسیناسیون کشور استفاده شده است تقلبی و پر شده بوده است.
وی تاکید کرد: اگر به سایتهای خبری داخل کشور در رسانهها و صدا و سیما مراجعه کنید متوجه میشوید که در تابستان اخباری اعلام شد که گروهها و باندهای کلاهبرداری با گرفتن مبالغ زیاد واکسن پر شده، تقلبی و یا واکسنهایی که احیاناً به صورت قاچاق وارد کرده بودند، در خارج از سیستم واکسیناسیون کشور، در خانه، شرکت و یا جاهای زیرزمینی و غیرقانونی به افراد تزریق کردند و این افراد متاسفانه در دام این کلاهبرداران افتادند.
رئیساداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: این موضوع در واقع هشداری است که بسیار خطرناک است و افراد هوشیار باشند و واکسیناسیون خارج از سیستم کشور را انجام ندهند.
زهرایی با بیان اینکه این مورد تجربهای است که ممکن است در کشورهای دیگر نیز رخ بدهد، ادامه داد: به همین دلیل نیز سازمان بهداشت جهانی این نکته را منتشر کرده است تا افراد و کشورها به چنین مخاطراتی که میتواند کشورها را تهدید کند، توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: تمامی واکسنهایی که در نظام واکسیناسیون کشور در مراکز و پایگاههای واکسیناسیون کشور استفاده شده است اعم از آسترازنکا یا دیگر واکسنها؛ مستقیماً از شرکتهای کشورهای تولیدکننده خریداری شده است و با نظارت دقیق در سطح کشور توزیع و مصرف شده است و از این جهت هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
واکسن اسپایکوژن تاییدیههای لازم را داراست
رئیسمرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت هم ضمن تکذیب خبری مبنی بر تقلبی بودن واکسن اسپایکوژن گفت: این واکسن تاییدیههای لازم را داراست.
محمد مهدی گویا در گفتوگو با وبدا تاکید کرد: واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت قرار میگیرد، باید فرآیندهای متعددی را طی کند. بعد از طی فرآیندها، سلامت، اثربخشی و عوارض واکسن در کمیتههای متعددی مورد بررسی قرار میگیرد و نهایتاً بعد طی این فرآیندها، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت اعلام میکند که این واکسن میتواند مورد استفاده در سطح کشور قرار گیرد و تعیین میکند که چه کسانی میتوانند از این واکسن استفاده کنند.
گویا خاطرنشان کرد: بعد از اینکه واکسن این تاییدیه را گرفت مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هم قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: آنچه که در مورد واکسن اسپایکوژن عنوان شده به هیچ عنوان صحت ندارد و کذب محض است. این واکسن تاییدیههای لازم را کسب کرده، در سطح کشور توزیع شده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیسمرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت گفت: از مردم عزیز کشورمان تقاضا میکنم به هیچ مطلبی در مورد واکسن، به جز آنچه از طرف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اعلام میشود توجه نکنند و این موضوع هم قابل تعقیب حقوقی خواهد بود.